Donează     Rugăciune       TV LIVE                          

Noutatile Alfa Omega TV

 • Alfa Omega in obiectiv - 21 iunie 2018

  Alfa Omega in obiectiv - 21 iunie 2018

 • Alfa Omega in obiectiv - 14 iunie 2018

  Alfa Omega in obiectiv - 14 iunie 2018

 • SEMINAR INTREG GRATUIT pentru femei - Lupta ca o fata - Lisa Bevere

  SEMINAR INTREG GRATUIT pentru femei - Lupta ca o fata - Lisa Bevere

 • PREMIERA DOC: Lumea virtuala si pericolul izolarii sociale - vineri, 28 iunie, ora 20:30

  PREMIERA DOC: Lumea virtuala si pericolul izolarii sociale - vineri, 28 iunie, ora 20:30

 • Salut de la Perry Stone (Ospat cu mana) pentru telespectatorii AOTV

  Salut de la Perry Stone (Ospat cu mana) pentru telespectatorii AOTV

 • Alfa Omega in obiectiv - 7 iunie 2018

  Alfa Omega in obiectiv - 7 iunie 2018

 • Alfa Omega in obiectiv - 21 iunie 2018
 • Alfa Omega in obiectiv - 14 iunie 2018
 • SEMINAR INTREG GRATUIT pentru femei - Lupta ca o fata - Lisa Bevere
 • PREMIERA DOC: Lumea virtuala si pericolul izolarii sociale - vineri, 28 iunie, ora 20:30
 • Salut de la Perry Stone (Ospat cu mana) pentru telespectatorii AOTV
 • Alfa Omega in obiectiv - 7 iunie 2018

Recomandari TV

 • FILM: Real - Marti, 26 iunie 2018, ora 22

  FILM: Real - Marti, 26 iunie 2018, ora 22

  Detalii...

 • DOC: Mulțumim lui Dumnezeu pentru fotbal - Luni, 25 iunie 2018, ora 19

  DOC: Mulțumim lui Dumnezeu pentru fotbal - Luni, 25 iunie 2018, ora 19

  Detalii...

 • DOC: Temelia creștinismului - Duminica, 24 iunie 2018, ora 22:30

  DOC: Temelia creștinismului - Duminica, 24 iunie 2018, ora 22:30

  Detalii...

 • FILM: Cerul așteaptă - Sambata, 23 iunie 2018, ora 22

  FILM: Cerul așteaptă - Sambata, 23 iunie 2018, ora 22

  Detalii...

 • DOC: Scopul lui Dumnezeu pentru Israel și biserică - Vineri, 22 iunie 2018, ora 19

  DOC: Scopul lui Dumnezeu pentru Israel și biserică - Vineri, 22 iunie 2018, ora 19

  Detalii...

 • DOC: Supraviețuirea miraculaosă a Israelului - Joi, 21 iunie 2018, ora 19

  DOC: Supraviețuirea miraculaosă a Israelului - Joi, 21 iunie 2018, ora 19

  Detalii...

Ucenicie 10 - Darurile Duhului Sfânt

CAPITOLUL 1: DARURILE DUHULUI SFÂNT

Puține subiecte din Noul Testament sunt la fel de importante cum sunt darurile Duhului Sfânt. Pavel, în capitolul 12 din 1 Corinteni, prezintă Biserica Domnului Isus Hristos ca trup (1 Corinteni 12 : 27). El arată că membrii acestui Trup sunt credincioșii care manifestă diferite daruri, chiar la fel cum părțile trupului uman au diferite funcții și scopuri. Toți acești membri, lucrând împreună în armonie, devin Trupul mistic al lui Hristos pe Pământ. În lumina acestor lucruri, fără darurile Duhului Sfânt, Biserica este ceva diferit de ceea ce Dumnezeu a intenționat. În loc să fie un organism supranatural, Biserica este doar o altă organizație umană.

Descarcă acum Vezi toate brosurile

Este o chestiune de istorie faptul că la scurt timp după perioada apostolică, darurile Duhului Sfânt au început să dispară treptat din Biserică. S-au dat multe motive pentru care s-a întâmplat acest lucru. O explicație comună este că, atunci când canonul Noului Testament (cărțile Noului Testament recunoscute de către Biserica Creștină ca fiind autentice și inspirate) a fost complet, aceste daruri nu mai erau necesare.

Așa cum binecunoscutul scriitor, Donald Gee, scoate în evidență în cartea sa minunată, Despre darurile spirituale, nu există nicio evidență în Noul Testament care să sprijine o astfel de înțelegere. Acesta a scris:

„Un asemenea argument se bazează pe o completă concepție greșită a adevăratei naturi și a scopului darurilor Duhului Sfânt. Se presupune că în Biserica Primară, exprimarea prin aceste daruri a avut toată autoritatea Scripturilor, dar Noul Testament dovedește în totalitate netemeinicia unei astfel de idei. Biserica Primară este redată ca apelând în mod constant la Scripturile Vechiului Testament (notă: niciodată la proprii lor „profeți”) pentru sprijin pentru toate doctrinele și pentru rezolvare în fiecare dispută (Faptele Apostolilor 2 : 16, 15 : 15, 26 : 22). „Profeția Scripturii” (2 Petru 1 : 20) a dat un alt nivel diferit de autoritatea față de darurile spirituale care erau printre ei, și încă o face.

Deși manifestarea darurilor Duhului Sfânt a încetat într-o oarecare măsură după era apostolică, nu există nicio dovadă că aceasta s-a întâmplat din cauză că Domnul și-a luat înapoi darurile. Acestea au încetat din cauză că Biserica a devenit călduță. Începutul cuiva de a deveni căldicel poate fi văzut în avertismentul Domnului pentru Biserica din Efes, când a dat lui Ioan revelația legată de anul 96, d.Hr. (Studenții profetici sunt de-acord că această biserică simbolizează perioada apostolică a istoriei Bisericii).

„Dar ce am împotriva ta este că ți-ai părăsit dragostea dintâi. Adu-ți, dar, aminte de unde ai căzut; pocăiește-te și întoarce-te la faptele tale dintâi. Altfel, voi veni la tine și-ți voi lua sfeșnicul din locul lui, dacă nu te pocăiești.” (Apocalipsa 2 : 4, 5)

În timpul perioadei marilor persecuții din secolele I și II, darurile Duhului Sfânt au continuat să fie mai mult sau mai puțin manifestate. Cu toate acestea, la scurt timp după ce Constantin a decretat creștinismul ca religie națională și Biserica a obținut favoare imperială, lucrarea darurilor spirituale a scăzut rapid.

Este important să observăm că darurile Duhului Sfânt nu au încetat vreodată în totalitate. Povestea sfântului Francis conține multe miracole de vindecare. Când și-a trimis predicatorii, el le-a dat aceeași poruncă pe care a dat-o Isus ucenicilor Săi, în Matei 10 : 8. Trebuiau să predice Evanghelia și „să vindece bolnavii, să curețe leproșii, să învieze morții și să alunge demonii.”

Istoria sectelor persecutate ale valdenzilor și albigenzilor arată că darurile Duhului Sfânt erau manifestate chiar în perioada Evului Mediu. John Wesley, în secolul al XVIII – lea, relatează în jurnalele sale un fenomen remarcabil, care a avut loc în timpul întâlnirilor primilor metodiști. Moravienii și alte grupuri contemporane au experimentat multe manifestări supranaturale neobișnuite. În timp ce folosirea și exercitarea darurilor s-a diminuat foarte mult în timpul secolelor următoare Evului Bisericii, acestea nu au dispărut complet. Când au început oamenii să se roage pentru restaurarea darurilor pentru Biserică, a rezultat prezenta revărsare a Duhului Sfânt pentru zilele din urmă.

Au încetat darurile spirituale?

Există un pasaj în Scriptură care a fost folosit ca și text-dovadă de către cei care susțin că darurile Duhului Sfânt au încetat în Biserică. Acest pasaj este în 1 Corinteni 13 : 8 – 10:

„Dragostea nu va pieri niciodată. Prorociile se vor sfârși; limbile vor înceta; cunoștința va avea sfârșit. Căci cunoaștem în parte și prorocim în parte; dar, când va veni ce este desăvârșit, acest <<în parte>> se va sfârși.”

Acest pasaj spune că profețiile, limbile și cunoștința vor înceta sau vor avea sfârșit. Cu toate acestea, Scriptura ne arată că perioada la care se referă nu este deloc în acest veac, ci veacul perfect care urmează să vină! Chiar și o persoană neînvățată știe că „ceea ce este perfect” nu a venit încă.

Semnele trebuiau să urmeze

În Marea Sa Trimitere, Domnul a dat promisiunea semnelor miraculoase care vor urma și vor confirma predicarea Cuvântului (Marcu 16 : 15 – 18). Aceste semne erau intenționate să convingă păgânii de autenticitatea mesajului Evangheliei. Nu exista niciun indiciu care să arate că termenii Marii Trimiteri aveau să se modifice într-un anumit fel. De fapt, Isus a spus că toate generațiile care au să vină, chiar și cele din ultimul veac, au să observe „toate lucrurile pe care vi le-am poruncit.”

„Duceți-vă și faceți ucenici din toate neamurile, botezându-i în Numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh. Şi învățați-i să păzească tot ce v-am poruncit. Şi iată că Eu sunt cu voi în toate zilele, până la sfârșitul veacului. Amin.” (Matei 28 : 19 , 20)

Cuvintele de mai sus sunt ultimele cuvinte scrise de către apostolul Matei. Cine poate să nege că Marea Trimitere nu mai are efect?

Citește integral Darurile Duhului Sfânt, parte a cursului UCENICIE:

Descarcă acum Vezi toate brosurile

banner-curs-ucenicie-descarcare

Cele mai noi video-uri

Reprezentantul permanent al palestinienilor la ONU a solicitat un scrutin prin care sa condamne Israelul pentru ceea...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 33

Pe 12 iunie, la mii de kilometri de granita cu Gaza, lumea a privit la unul dintre cele mai importante summituri din...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 97

Am vizitat recent unul dintre cele mai importante locuri din Israelul antic. E vorba de Silo, prima capitala a...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 16

Biblia vorbeste despre leacul alinator de Galaad. E vorba e o planta reala din Tara Sfanta in vremea antica, folosita...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 3

Cand evreii se intorc in patria lor, profetia se implineste. Pentru multi oameni, acesta e un vis devenit realitate....

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 8

Presedintele Trump si Kim Jong-un s-au intalnit in cadrul unei intalniri istorice pentru a pune capat amenintarii...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 6

Evanghelistul Franklin Graham are o relatie lunga cu Coreea de Nord. In anii 1930 Ruth, mama lui, a mers la scoala in...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 11

Crestinii din intreaga lume sunt de parere ca intalnirea de la Singapore a fost posibila doar datorita multor decenii...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 11

Timp de decenii s-a numit „problema irlandeza”. Este vorba de un razboi brutal intre catolicii si protestantii din...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 3

Prezentatoarea emisiunii de stiri a canalului de televiziune Fox, Harris Faulkner este o fata cunoscuta pe ecran, dar...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 2

Cartea Cartilor a fost prezentata in Rusia la o conferinta media pentru copii. In timpul conferintei de cinci zile la...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 2

Proiectul de evanghelizare a copiilor Cartea Cartilor a ajuns in comunitatea de rromi din comuna bihoreana...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 4

In lume exista cateva miliarde de oameni care nu au auzit despre Isus Hristos si despre Biblie. Pentru a atinge aceste...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 3

Realitati si perspective 76 - King of Kings - platforma de slujire in Ierusalim. Invitati: Chad Holland (coordonator,...

Categorie: Israel si Orientul Mijlociu
Vizualizari: 156

Realitati si perspective 76 - King of Kings - platforma de slujire in Ierusalim. Invitati: Chad Holland (coordonator,...

Categorie: Israel si Orientul Mijlociu
Vizualizari: 156

Larisa Borlodean provine din Ucraina iar la varsta de 15 ani a suferit o boala grava. Fiind internata la spital a...

Categorie: Intrebari esentiale
Vizualizari: 6

Alfa Omega in obiectiv - 21 iunie 2018. In editia din aceasta saptamana la Alfa Omega in obiectiv: Anunt: Eveniment cu...

Categorie: Alfa Omega in Obiectiv - Despre AOTV
Vizualizari: 11

Din sumarul editiei: Cladirea unei foste biserici a fost transformata intr-o opera de arta; Un elev de liceu a fondat...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 7
Resurse pentru suflet
 • Rugaciunea facuta cu credinta - 10 minute despre rugaciune

  Rugaciunea facuta cu credinta - 10 minute despre rugaciune


  A te ruga cu credință este la fel de important ca a rosti rugăciunea. Trebuie să credem și să avem încredere în Dumnezeu atunci când Îi cerem ceva! Cindy Jacobs ne vorbește despre importanța de-a ne ruga cu credință.

  Mai departe...

 • Care e rolul mijlocirii in slujriea de vindecare-eliberare?

  Care e rolul mijlocirii in slujriea de vindecare-eliberare?

  O alta problema importanta e felul in care privim lupta cu duhurile rautatii, care sunt in locurile ceresti. Multi considera acest lucru o chestiune foarte dificila si marginala de care nu ar trebui sa se ocupe decat niste oameni foarte pregatiti pentru asa ceva.

  Mai departe...

 • Bucuria

  Bucuria

  Descarca in format PDF

  Adesea, creștinismul este văzut ca o religie plină de restricții, ai căror adepți sunt mereu triști. Această imagine este în contradicție cu perspectiva biblică, în care Dumnezeu vorbește mult despre bucurie, veselie și fericire. Vechiul Testament și Noul Testament ne promite bucurie și nu una temporară, ci o bucurie continuă care rezistă în vremurile bune și în cele grele.

  Mai departe...

 • Liviu neagoe - Ce se poate intampla in timpul postului

  In primul si in primul rand, mai multe lucruri rele decat bune si asta datorita faptului ca Diavolul va ataca cu toata furia, acele zile. Tu esti mult mai predispus la nervozitate, esti mult mai usor irascibil, organismul raspunde necontrolat in a numite situatii de iritare si de surse de iritare si te vei chiar gasi in situatia ca te miri de ce ai reactionat asa. Chiar in trafic, poate cineva iti greseste si vei fi mai nervos decat de obicei. In relatia cu cei din casa vei fi ciudat. Ei vor simti lucrul acesta si vor reactiona impotriva ta si asta va fi ca o minge de zapada care se rostogoleste si devine tot mai mare de la ora la ora. De aceea, as vrea sa te pregatesc. Nu te astepta ca atunci cand postesti sa fie totul roz, parfumat si frumos, din contra. Mai ales daca n-ai castigat inca batalia si n-ai omorat complet omul cel vechi,lucrurile vor fi destul de dificile si de grele.

  Mai departe...

Vezi toate articolele si categoriile din Viata Spirituala »

Cele mai noi produse

x

Reflectarea lucrării Domnului din România

Ca organizație de media, intrăm în contact cu multe biserici, organizații creștine și lideri care au ca scop aducerea Împărăției lui Dumnezeu în România. Acest lucru ne dă o privire de ansamblu asupra lucrării lui Dumnezeu. Prin producțiile noastre - emisiuni, reportaje, știri și materiale promoționale - încurajăm și reflectăm aceste mișcări, fiind martori media la lucrarea lui Dumnezeu în România. Fii și tu parte! Urmărește reportajul!

Site-ul alfaomega.tv utilizează fişiere cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta de navigare. Ne-am actualizat politicile conform Regulamentului (UE) 2016/679 (GDPR) privind prelucrarea datelor cu caracter personal. Alocă timp pentru a citi Politica de Cookies.
Prin continuarea navigării pe site-ul alfaomega.tv, confirmi acceptarea utilizării fişierelor cookie conform acestei politici. Poți modifica oricând setările fişierelor cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookies. Vezi si Politica de confidențialitate.