Donează     Rugăciune       TV LIVE                          

creationism meniu acasa creationism meniu luna 240creationism meniu articolecreationism meniu promoveaza

Albina Melipone - Creaturi extraordinare care sfideaza evoluția

V–aţi întrebat vreodată de unde vine vanilia? Dacă nu ar fi fost următoarea creatură extraordinară, vanilia nici măcar nu ar fi existat. În Mexic există o albină foarte mică. Nu este cu nimic mai mare decât un purice, dar este o albină adevărată. Nu are ac, dar e albină. Se numeşte albina Melipone. Această albină conţine ceva ce fiecare dintre noi savurăm din când în când: vanilia.

Citeste mai departe

Sepia - Creaturi extraordinare care sfideaza evoluția

Iată o creatură pe care majoritatea dintre noi nu o vom vedea niciodată. Veţi fi bucuroşi după ce vom termina cu ea. Există o mică creatură maritimă care se numeşte sepie. Majoritatea oamenilor au auzit de osul de sepie, care se pune în coliviile păsărilor. Această mică creatură are în medie 30 de cm, dar unele de pe coasta australiană ajung chiar şi la 90 de cm. Sunt uimitoare, deoarece pielea lor este total diferită de a oricărui alt animal din familia lor, cum ar fi caracatiţa sau calmarul.

Citeste mai departe

Lamantinul (vaca de mare) - Creaturi extraordinare care sfideaza evoluția

Există un animal maritim, uriaş, care are faţa asemănătoare cu cea a câinelui. Se află pe lista animalelor ocrotite de lege, deoarece în Statele Unite nu au mai rămas decât 2000 de exemplare. Dar să nu vă temeţi de mărimea lui. Acest uriaş este destul de prietenos. Dacă aveţi ocazia să călătoriţi în Florida, acolo unde izvorăşte apa subterană caldă şi se varsă în marea sărată, s–ar putea să întâlniţi uriaşul lamantin.

Citeste mai departe

Midia - Creaturi extraordinare care sfideaza evoluția

O creatură incredibilă nu este alta decât modesta midie. Aceste midii trăiesc în râuri şi în izvoare. Deşi par nişte fiinţe neinteresante, au o abilitate uimitoare de a supravieţui. Pentru ca aceste animale mici să ajungă la maturitate, trebuie să–şi petreacă o parte in viaţă, aproape şase săptămâni, în gura unui peşte gazdă, ca bibanul sau păstrăvul. Şi credeaţi că voi aveţi probleme cu creşterea! Dar cum fac aceasta?

Citeste mai departe

Metamorfoza - frumusețea și designul fluturilor

Ca ființe umane, suntem atrași în mod instinctiv de măreția lumii naturale, de imagini impresionante care ne inspiră prin mărimea și puterea lor. În astfel de momente suntem umpluți de o adevărată admirație. Totuși, cele mai uluitoare revelații ale naturii nu sunt definite întotdeauna doar de forță sau de mărime. De multe ori, în colțuri depărtate ale planetei noastre, multe dintre cele mai mari minuni ale pământului devin centrul atenției. Minunății de o frumusețe și o complexitate rară, creativitate și design... Minunății născute pe aripile fine ale unei insecte care cântărește câteva grame. Fluturii.

Citeste mai departe

Urșii - Creaturi extraordinare care sfideaza evoluția

Sunt într-o peşteră, e iarnă. Nu cumva urşii hibernează iarna în peşteri? Urşii sunt nişte animale mari, puternice. Ursul grizzly poate cântări până la 380 kg. Ursul polar poate ajunge chiar la 580 kg şi poate alerga cu 45 km pe oră. Dar au de asemenea, un apetit enorm şi îşi petrec marea parte a timpului căutând hrană, pentru a acumula grăsime pentru iarnă.

Citeste mai departe

Fluierarul auriu al Pacificului - Creaturi extraordinare care sfidează evoluția

Iată o păsărică despre care se poate spune că este cel mai mare explorator din lume. Fluierarul auriu al Pacificului este o pasăre de coastă care trăieşte în nordul arctic. Deşi nu cântăreşte decât 200 de grame, face patru ouă care se clocesc în 24 de zile. După ce ies puişorii, pasărea porneşte cu curaj, într-o migrare herculeană. Cum explică evoluţia faptul că un animal migrator merge dintr-un loc, unde trăieşte vara, într-un loc unde trăieşte iarna?

Citeste mai departe

Creaturi extraordinare care sfideaza evoluția 2

Priveşte în jur şi vei vedea că suntem înconjuraţi de lucruri extraordinare. Flori, insecte, animale, lumea noastră este plină de creaturi incredibile. Dar cum au apărut toate acestea? A fost o întâmplare? Produsul hazardului? Sau există o altă explicaţie? Vom pătrunde în lumea unor creaturi nemaipomenite pentru a vedea ce au să ne spună - vom vorbi despre balene, cașaloți, fluierari, vrăbii, libelule, hipopotami, licurici, urși, râme și elefanți.

Citeste mai departe

Cerul declară - 1 - Originea Universului

Toți se întreabă care e locul nostru în univers, de unde am venit, încotro ne îndreptăm. De ce sunt aici ? Despre ce este vorba? Este firesc să puneți astfel de întrebări. Fie universul a luat naștere din nimic, sau dintr-un alt univers, fie a fost creat. Pentru a crede teoria Big Bangului, trebuie să te dezici de Geneza 1, 2. Dacă suntem doar mâzgă glorificată, nu avem niciun scop. Dar, dacă am fost creați după asemănarea lui Dumnezeu, acest fapt are mari implicații pentru noi.

De unde au apărut stelele, universul sau sistemul solar? De ce ne aflăm aici? Aceste subiecte ne stârnesc imaginația. Am fost creați de Dumnezeu sau am evoluat de-a lungul milioanelor de ani, prin procese lente și graduale? Cum putem ști cu siguranță?

Citeste mai departe

Proiectul uman: Reproducerea umană și formarea bebelușului

De ce vorbim despre reproducerea umană ca o dovadă a creației? Sunt mai multe motive. În primul rând, toată lumea e interesată de asta. În al doilea rând, se pare că toată lumea deja știe câte ceva despre asta. În al treilea rând, dacă vă uitați la emisiunile de pe Nova, National Geographic, Discovery și alte astfel de canale, peste tot vi se vor prezenta teorii ale evoluției care vor părea foarte convingătoare, că ați evoluat din strămoși maimuță sau din vreun strămoș universal comun și evoluția e foarte simplă și ușoară. Lucrurile pe care eu vi le spun în prezentarea aceasta, în mod absolut nu au putut evolua din ceva.

Citeste mai departe

DUMNEZEUL PUTERII

Puterea lui Dumnezeu se manifestă prin intermediul creaţiei, de la renaşterea plantelor primăvara, la noua viaţă care se formează în pântec. Oriunde privim, puterea dătătoare de energie a Creatorului e mai presus de orice îndoială. El ghidează stelele pe traiectoriile lor de sus. El a format munţii maiestuoşi. El păstrează ordinea anotimpurilor binefăcătoare. În mâinile Lui se află vieţile tuturor creaturilor vii. Însuşi faptul că avem un univers ne arată că ne trebuie un Creator.

Citeste mai departe

Verdictul științei este Creație! - Editorial de Tudor Pețan

De-a lungul istoriei, civilizațiile au fost schimbate de trei lucruri: violență, știință, bogăție. Dacă în privința violenței, războaielor, persecuției și terorismului avem o poziție biblică clară, dacă în privința bogăției și a resurselor recunoaștem că acestea sunt motorul și motivația pentru decizii și schimbări, în privința relației dintre știință și religie se perpetuează ideea că știința se ocupă de fapte, evidențe, dovezi, iar religia este din domeniul misticului. Este oare așa?

Citeste mai departe

Cosmosul

În timp ce aflăm tot mai multe despre univers, continuăm să rămânem uimiți în fața diversității și frumuseții pe care o descoperim. Deși a fost afectat de blestem, universul încă reflectă lucrarea măreață a lui Dumnezeu.

Aflând tot mai multe despre caracterul complex al lumii stelelor, întrezărim mintea Creatorului ce nu poate fi cuprinsă. Un aspect nemaipomenit al creației este diversitatea incredibilă de mărimi și distanțe pe care le observăm.

Citeste mai departe

Planeta Privilegiată - Ce factori fac posibilă viața pe planeta noastră?

Căutarea unui scop în Univers - Misterul semnificației Pământului în Univers a provocat filosofia și știința de peste 2000 de ani. Primele păreri s-au conturat prin munca înțelepților greci Aristotel și Ptolomeu. Ei au învățat că Pământul stă fără să se miște în mijlocul cerului, în timp ce aștrii se mișcă în jurul lui. În 1543 însă, Copernic a dovedit că Pământul nu e static, ci se rotește împreună cu celelalte planete în jurul soarelui.

O reinterpretare a teoriei lui Copernic a devenit proeminentă în secolul XX. Este adesea numit: Principiul Mediocrității. Acest principiu spune că locația și statutul nostru sunt mediocre, nu sunt excepționale. Concluzia lui e că nu trebuie să presupunem că suntem privilegiați sau că Universul a fost creat cu noi (sau cu ființe ca și noi) în minte. Este însă acesta adevărul?

Citeste mai departe

Creaturi extraordinare care sfideaza evolutia 1

Aţi privit vreodată la frumuseţea şi la complexitatea unui animal ? V–aţi pus vreodată întrebarea: Chiar au putut fi create printr–un proces al evoluţiei ? Ar putea fi posibil ca timpul şi hazardul să se fi întâlnit şi să ne ofere toată frumuseţea pe care o vedem în lume ?

Cărăbușul

Primul lucru pe care am început să–l studiem împreună a fost cărăbuşul. Această insectă are cam jumătate de cm lungime şi sintetizează substanţe chimice care explodează. Am început să mă gândesc cum a evoluat această creatură. Dacă evoluţia are dreptate, iar ea a evoluat până aici, ar însemna să nu aibă un mecanism de apărare; de fapt, acele substanţe reprezintă mecanismul de apărare al insectei...

Citeste mai departe

Pinguinii - Creaturi extraordinare care sfideaza evoluția

Un alt animal extraordinar este cu adevărat îmbrăcat la patru ace. Pare a fi întotdeauna gata de a ieşi seara în oraş. Vorbim despre pinguini. Sunt îmbrăcaţi pentru a face impresie. Sunt atracţia preferată în excursiile făcute în zonele sălbatice şi nu numai. Pinguinii sunt drăguţi. Umblă drept, sunt jucăuşi, inocenţi şi amuzanţi. Sunt dintre cele mai neobişnuite păsări din lume.

Citeste mai departe

Fluturii - Creaturi extraordinare care sfideaza evoluția

Una din cele mai binevenite insecte în grădină este fluturele. Sunt nişte creaturi minunate, deseori fotografiate pentru culorile lor uimitoare. Fluturii sunt colecţionaţi atât de copii, cât şi de adulţi. Una din cele mai mari populaţii de fluturi este în America Centrală şi de Sud. Unii măsoară doar câţiva centimetri, iar alţii au avut anvergura aripilor de 30 cm. Apropiaţi–vă de un fluture şi veţi descoperi o altă creatură extraordinară!

Citeste mai departe

Struțul - Creaturi extraordinare care sfideaza evoluția

Este cel mai mare ou din lume. Desigur, provine de la cea mai mare pasăre din lume. Găoacea este atât de rezistentă, încât poate rezista sub greutatea unui om. Dacă aţi vrea să îl mâncaţi la micul dejun, ar trebui să–l fierbeţi două ore. Pasărea care face aceste ouă deosebite, trăieşte în câmpiile însorite ale Africii. Poate să reziste 40 de zile fără mâncare şi fără apă. Faceţi cunoştinţă cu incredibilul struţ.

Citeste mai departe

Vrăbiile - Creaturi extraordinare care sfideaza evoluția

Vrăbiile sunt cele mai cunoscute păsări din întreaga lume, dar ca zburătoare, puţine păsări le egalează. Dacă ne uităm la o vrabie care zboară prin aer pare atât de uşor, dar iată că zboară printre pomi sau printre boscheţi cu ţepi şi frunze, dar nu se loveşte niciodată de nimic. Se feresc, zboară, îşi schimbă mereu direcţia şi pot să le spună penelor: aici avem nevoie de nişte îmbunătăţiri.

Citeste mai departe

Râma - Creaturi extraordinare care sfideaza evoluția

Aceasta este o creatură care nu întâmpină nici o problemă cu găsirea hranei, pentru că nu mănâncă decât pământ. Pentru o râmă, întreaga lume nu este decât un bufet suedez. Dar râmele sunt mult mai interesante decât v-aţi gândi. O râmă obişnuită poate consuma într-o singură zi, o treime din masa totală a corpului. Nu au ochi, dar sunt foarte sensibile la vibraţii şi pot avea diferite dimensiuni.

Citeste mai departe

Licuricii - Creaturi extraordinare care sfideaza evoluția

Daca intru într-o peşteră, sper să găsesc câteva specii de licurici, dar trebuie să îmi aprind lanterna. Spre deosebire de mine, aceste creaturi îşi fac singure lumină. Lumina lor e rece. Nu avem nimic asemănător. Oamenii de ştiinţă nu au descoperit cum se face aceasta. Îşi folosesc 100% din energie pentru lumină. La un bec incandescent, 4% e lumină, restul e căldură, deci pierdem 96% din energie. Totuşi, la un licurici sau la un gândac cucajew, lumina este atât de puternică, încât cei din America de Sud îşi fac coşuri cu licurici şi lumina lor îi ajută să meargă prin pădure, atât este de puternică.

Citeste mai departe

Balenele și cașaloții - Creaturi extraordinare care sfidează evoluția

În ocean trăiesc nişte mamifere uriaşe, dar care au nevoie de aer pentru a respira. Pot folosi aproximativ 22.730 litri de aer pe minut şi pot să cântărească până la 136 tone. Doar limba lor cântăreşte cât un elefant. Când înoată la suprafaţă, pot dezvolta puterea a trei maşini de concurs. Acestea sunt balenele, giganţii adâncului. Este cel mai mare animal care a fost creat, după câte ştim. Nu avem nici o fosilă a vreunui dinozaur, care să fi fost mai uriaş decât cea mai mare balenă albastră.

Citeste mai departe

Originea Universului

Care este originea Universului? Trebuie să sistematizăm abordarea. Mai întâi, să plecăm de la o premisă clară: fie materia, fie Dumnezeu sunt eterni. Nu se poate amândouă. Dacă materia e eternă, se pune întrebarea: de unde a luat materia informația pentru a se organiza? E clar că materia e organizată, la orice scară ne-am uita: de la microcosmos, la macrocosmos. Nu putem spune că informația provine din materie însăși, pentru că materia nu produce informație, doar o multiplică sau o susține. Informația e un element care nu este nici materie, nici energie, cum foarte clar spune și Norbert Wiener (matematician, unul din părinții teoriei informației, n.red).

Citeste mai departe

Există vreo contradicție între știință și credința creștină?

La sfârșitul secolului XIX au apărut două cărți care au lansat această legendă, că știința ar contrazice credința creștină. De atunci, au fost mari dezbateri, și trebuie să accentuăm că totul e o absurditate. Care știință contrazice credința creștină? Matematica? Fizica? Medicina? Niciuna din științe nu contrazice credința creștină. Dimpotrivă! Credința creștină face apel la rațiune. Dumnezeu vrea să fie iubit cu toată inima, cu tot sufletul și cu toată mintea (Matei 22). Dumnezeu vrea să Îl iubim cu mintea noastră! El nu e împotriva minții, împotriva rațiunii. În Isaia 1:18 Dumnezeu ne invită “veniți să judecăm împreună, să raționăm împreună”. El vrea să ne punem mintea la contribuție, pentru că El a creat mintea noastră. Cum ar putea să o disprețuiască, dacă El a creat-o?

Pentru a pune totul în context, trebuie să vedem cum au apărut științele moderne.

Citeste mai departe

DUMNEZEUL ÎNŢELEPCIUNII

Oriunde privim, putem remarca înţelepciunea lui Dumnezeu. Aşa cum un proiect remarcabil ne indică un proiectant talentat, universul nostru uimitor ne dezvăluie slava unui Creator extraordinar. Studiaţi proprietăţile apei ! Această moleculă rafinată e indispensabilă vieţii. Dumnezeul nostru cel darnic a acoperit patru cincimi din suprafaţa pământului cu apa din râuri, lacuri şi mări.

Citeste mai departe

Evoluție sau creaționism? dr.ing. Ioan Străinescu, profesor

Importanţa originii - Întregul tineret, începând de la  elevii din clasele elementare şi terminând cu studenţii, are o fire curioasă. Este vital pentru ei să cunoască în toate domeniile originile lucrurilor.  Studenţii care învaţă fizica sunt curioşi să afle  originea universului, cum au apărut legile care-l guvernează şi cum au evoluat ele în timp. Studenţii chimişti sunt interesaţi în originea elementelor chimice şi a legilor care guvernează reacţiile chimice. Studenţii filologi sunt curioşi în aflarea originii limbilor. Toată lumea este în prezent curioasă să ştie cum a apărut omul: din maimuţă sau a fost creat de la început?

Citeste mai departe

Noiembrie 2016 - Luna Creationista la Alfa Omega TV

A evoluat universul sau a creat Dumnezeu lumea? A păcătuit știința? Mii sau milioane de ani? Dinozauri în Biblie? Ne tragem din maimuțe? Descrie Big Bang-ul momentul creației? Sunt compatibile creștinismul și știința? Sunt științifice evoluția și ateismul, sau doar o filosofie umană? Descoperă răspunsurile, și argumentele, la aceste întrebări, precum și la multe altele, în cadrul Lunii Creaționiste, noiembrie 2016, la Alfa Omega TV!

Citeste mai departe

Dumnezeul minunilor

“Veniţi şi priviţi lucrările lui Dumnezeu ! Ce înfricoşat este El când lucrează asupra fiilor oamenilor !” Psalmi 66:5

“În adevăr, însuşirile nevăzute ale Lui se văd lămurit, de la facerea lumii, când te uiţi cu băgare de seamă la ele în lucrurile făcute de El. Aşa că nu se pot desvinovăţi.” Romani 1:20

“La început, Dumnezeu a făcut cerurile şi pământul...”, a făcut apele şi tot ce acestea cuprind. De la începutul creaţiei, însuşirile lui Dumnezeu au fost văzute şi sunt cunoscute de toată lumea. Aşa cum pentru o construcţie e nevoie de un constructor, şi pentru creaţie e nevoie de un Creator.

Aşa cum un proiect remarcabil ne indică un proiectant talentat, universul nostru uimitor ne dezvăluie slava unui Creator extraordinar. Minunile lui Dumnezeu sunt peste tot în jurul nostru şi ne dezvăluie şi mai multe despre Creatorul nostru. Prin creaţie, întrezărim puterea şi înţelepciunea Sa, măreţia şi grija Lui. Creaţia le vorbeşte celor care vor să asculte. Vom explora mesajul creaţiei, al conştiinţei şi al slavei lui Dumnezeu.

Citeste mai departe

Originea speciilor și selecția naturală - Studiul ființelor vii susține evoluționismul sau modelul creației?

Să ne îndreptăm atenția către două întrebări de bază: „Cum a luat ființă informația ADN pentru presupusa primă ființă microscopică vie?” și „Cum s-a schimbat și s-a augmentat informația ADN din acea creatură „simplă” pentru a produce toate tipurile diferite de plante și de animale pe care le vedem în registrul fosilelor și astăzi?”

Pot spune cu încredere că nu există niciun evoluționist pe fața pământului care ar merge pe o plajă și ar spune: „E uimitor ce a adus oceanul pe țărm aseară, un castel de nisip!” N-ar spune niciodată asta. Ar ști instinctiv că acesta e produsul inteligenței. O persoană îndemânatică a pus laolaltă boabele de nisip. Se transmit informații prin acest castel de nisip, iar informația vine din minte.

Citeste mai departe

Descoperind Misterul vieții - Despre selecția naturală, ADN și motoare celulare

Marile întrebări

De unde venim? Cum am ajuns aici? Cine ne-a creat? Cum ne raportăm noi la întreaga realitate? Privind la incredibila diversitate și complexitate a vieții, inevitabil apare întrebarea: cum au luat ființă aceste lucruri? A fost întâmplare, forțe nedirecționate ale naturii, sau e vorba de un plan, un proiect?

De mai bine de un secol, gândirea științifică a fost dominată de o explicație cu privire la originea și diversitatea vieții. Aceasta se bazează pe o teorie care s-a născut în mintea unui naturalist britanic, Charles Darwin. În 1831, Darwin a participat la o expediție de cinci ani pentru Imperiul Britanic. Pe insulele Galapagos din Pacific, a întâlnit specii extraordinare de păsări, reptile și mamifere pe care nu le mai văzuse până atunci. Darwin a studiat viața plantelor și a animalelor, și-a luat notițe și a colectat câteva specii. Timp de 25 de ani, a elaborat o teorie despre originea diverselor forme de viață de pe pământ, și a publicat cartea „Originea speciilor’’. Impactul său asupra științei și asupra întregii culturi occidentale a fost dramatic. Darwin susținea că viața este un produs al forțelor nedirijate ale naturii: timpul, întâmplarea și procesul pe care el l-a numit „selecția naturală”.

Citeste mai departe

Verdictul științei: CREAȚIE! - Editorial de Tudor Pețan

Evanghelia noastră este acoperită, este acoperită pentru cei ce sunt pe calea pierzării, a căror minte necredincioasă a orbit-o dumnezeul veacului acestuia, ca să nu vadă strălucind lumina Evangheliei slavei lui Hristos, care este chipul lui Dumnezeu – 2 Corinteni 4:3,4.

Am fost crescut, educat, asemeni unei întregi generații, în sistemul comunist. Ni s-au predat la școală, liceu, facultate elemente de socialism științific, materialism, darwinism, ateism. Am fost echipat să profesez într-o zonă tehnică, în care elementele, numite de către profesori „mistice”, nu își aveau locul. Am lucrat 16 ani în cercetare în tehnica de calcul. Știința cu lucruri clare, precise, legi... Religia? Eventual duminica sau după o anumită vârstă...

Citeste mai departe

Doneaza - sustine Alfa Omega TV