Donează     Rugăciune       TV LIVE                          

Septembrie - luna Științei și creației!

Descoperă compatibilitatea între știință și credință în cadrul Lunii Creaționiste, unică în România, la Alfa Omega TV!

 

Preocuparea AOTV pentru creaționism

De la început, Alfa Omega TV a promovat în mod special alternativa creaționistă, sub genericul Verdictul științei: Creație!

Planeta Pamant - Aerul

Aerul care este aproape de suprafata pamantului este incalzit de catre energia care provine de la soare si dupa ce aerul se incalzeste devine mai putin dens si se ridica. Rezultatul este ca aerul care este aproape de suprafata terestra isi mentine o temperatura in care viata poate exista.

Miscarea de aer cald de la suprafata care se ridica deasupra creaza curentii de aer (vantul), care au un rol important in sistemul ecologic al pamantului. Ei transporta dioxidul de carbon din zone care produc in exces, cum ar fi orasele si transporta oxigenul in zone in care este nevoie de el.

Amestecul de gaze care formeaza atmosfera pamantului, necontaminat de poluare, este perfect pentru a sustine viata. Daca procentele ar fi diferite sau daca presiunea atmosferica ar fi mai ridicata sau mai scazuta, viata ar inceta sa existe. Daca stratul atmosferic ar fi mult mai subtire, milioane de meteoriti care acum sunt distrusi la contactul cu atmosfera, ar ajunge pe suprafata pamantului, cauzand o multime de dezastre.

atmosfera1

Linia extrem de subtire dintre un mediu in care viata poate exista si unul in care nu poate este ilustrata de faptul ca o schimbare de numai 5 grade in temperatura medie a lumii, ar provoca, in timp mari pagube si ar afecta viata pe pamant. Limita de toleranta este foarte mica.

Apoi sansele ca o planeta sa aiba dimensiunea potrivita, sa se afle la o distanta potrivita de o stea de cele mai potrivite dimensiuni si multe alte conditii care trebuie indeplinite, la intamplare, este foarte mica – una la un miliard.

planeta pamant soare

x

Proiectul Creștinul și societatea

Rolul nostru ca și creștini în societate este de a fi sare și lumină în toate domeniile de activitate, prin integritate, competență și compasiune pentru cei din jur și prin manifestarea puterii lui Dumnezeu. Prin proiectul Creștinul și societatea, promovăm aplicarea principiilor creștine în toate domeniile vieții: profesia, Biserica, dimensiunea socială, educația, tehnologia, banii, statul și relațiile cu cei din jur. Fii și tu parte! Urmărește reportajul!