Donează     Rugăciune       TV LIVE                          

Septembrie - luna speciala despre Stiinta si creatie!

A evoluat universul sau a creat Dumnezeu lumea? A păcătuit știința? Mii sau miliarde de ani? Dinozauri în Biblie? Ne tragem din maimuțe? Descrie Big Bang-ul momentul creației? Sunt compatibile creștinismul și știința? Sunt științifice evoluția și ateismul? Descoperă răspunsurile în cadrul Lunii Creaționiste, unică în România, la Alfa Omega TV! Află mai multe

 

Preocuparea Alfa Omega TV pentru creationism

Inca de la inceputurile sale, Alfa Omega TV a avut o preocupare speciala fata de promovarea alternativei creationiste, atat in scolile din Romania, cat si in societatea civila romaneasca, si prin canalele media disponibile. Alfa Omega TV promovează creaționismul științific în România, sub genericul Verdictul științei: Creație! Povestea noastra

E adevărat 14 - Mâini utile și versatile

Probabil ca nicio unealta din lume nu e atat de versatila si utila precum mana omului. Detaliile acesteia prezinta neincetat un design adevarat. De exemplu, lungimea oaselor degetelor pastreaza proportia sirului numerelor Fibonacci.

Suma celor mai mici doua portiuni din degete e egala cu lungimea celui de-al treilea, iar suma celui de-al doilea si al celui de-al treilea e egala cu lungimea celui de-al patrulea os. Mana e o spirala de aur mobila, echilibrand in mod perfect puterea si dexteritatea.

De asemenea, daca intindem degetele si le lipim unele de altele, vedem ca intre articulatii exista un spatiu liber. Daca articulatiile ar fi la acelasi nivel, s-ar freca unele de altele, creand disconfort si indepartand degetele unele de altele.

Muschii ce controleaza mana se gasesc in antebrat si nu in palma, noi putand astfel sa tinem un obiect sau mana altei persoane. Mare parte din creier se ocupa de controlarea muschilor mainii. Drept urmare, combinatiile de apucari cu mana sunt aproape infinite si uimitor de versatile.

De exemplu, un constructor poate tine cu usurinta o galeata cu trei degete, cu o apucare slaba de rezistenta. In acelasi timp, intre degetul mare si aratator poate tine strans o hartie, in timp ce cu degetul mic poate tine si o punga de plastic. In acelasi timp, ultimele trei degete de la cealalta mana se pot indoi ferm spre palma pentru a cara un ciocan greu, in timp ce degetul mare si aratatorul pot apuca usor un chip fara a-l zdrobi.

Cum reusesc oamenii sa scrie la calculator atat de repede? Creierul planifica miscarea degetelor cu trei actiuni dinainte. Deseori, intervalele dintre apasarea tastelor dureaza cat a saizeci de mia parte dintr-o secunda. E de inteles atunci ca Domnul Isus a folosit aceasta indemanare, putere si uimitoare coordonare a mainilor noastre pentru a-Si exprima iubirea.

El a promis ca mainile Lui ii vor indruma, sustine si pastra cu tarie pe copiii Sai in stransoarea lor puternica.

Video produs de Institute for Creation Research, http://icr.org

Mai multe resurse creationiste: http://alfaomega.tv/creationism

Doneaza - sustine Alfa Omega TV