Donează     Rugăciune       TV LIVE                          

Septembrie - luna Științei și creației!

Descoperă compatibilitatea între știință și credință în cadrul Lunii Creaționiste, unică în România, la Alfa Omega TV!

 

Preocuparea AOTV pentru creaționism

De la început, Alfa Omega TV a promovat în mod special alternativa creaționistă, sub genericul Verdictul științei: Creație!

E adevărat 6 - Dinozaurii de pe arca lui Noe

Au existat dinozauri pe arca lui Noe? Conform Bibliei, da! Geneza spune că Dumnezeu a creat toate animalele terestre în a șasea zi a creației, adică și dinozaurii. Biblia mai spune că, pe arcă, alături de Noe, a fost câte o pereche din fiecare fel de animal. Adică trebuie să fi fost și dinozaurii.

Ce au mâncat aceștia? Cum au încăput pe arcă? Biblia spune că, la început, totul era foarte bine și că nu exista moarte. Înseamnă că toate animalele erau vegetariene, chiar și cele cu dinți ascuțiți.

În prezent, liliecii frugivori și urșii panda au dinți ascuțiți, chiar dacă mănâncă doar fructe și bambus. E posibil ca, pe arcă, T-Rex să fi fost vegetarian. Fiindcă Dumnezeu voia ca animalele de pe arcă să fie tinere și sănătoase, probabil că erau și mici.

Chiar dacă crocodilii și pitonii sunt uriași, puii lor sunt destul de mici, iar animalele mici nu mănâncă prea mult. Probabil așa a fost și cu dinozaurii. Cei de pe arcă erau pui, erau mici. Nu ocupau mult spațiu și nu mâncau mult.

După încetarea furtunii, Dumnezeu le-a poruncit animalelor să se ducă și să umple pământul cu progeniturile lor. Unor animale tinere și sănătoase nu le-ar fi luat mult să facă asta. Cam așa s-a refăcut populația de animale și plante după ce a erupt Muntele St. Helens în 1980.

Chiar dacă a trebuit să trimită un potop global pentru a alunga răul din lume, Dumnezeu le-a oferit oamenilor o modalitate de a se salva pe ei și animalele la bordul arcei, inclusiv dinozaurii.

Produs de Institute for Creation Research, http://icr.org

Mai multe resurse creatționiste: http://alfaomega.tv/creationism

x

Proiectul Creștinul și societatea

Rolul nostru ca și creștini în societate este de a fi sare și lumină în toate domeniile de activitate, prin integritate, competență și compasiune pentru cei din jur și prin manifestarea puterii lui Dumnezeu. Prin proiectul Creștinul și societatea, promovăm aplicarea principiilor creștine în toate domeniile vieții: profesia, Biserica, dimensiunea socială, educația, tehnologia, banii, statul și relațiile cu cei din jur. Fii și tu parte! Urmărește reportajul!