Donează     Rugăciune       TV LIVE                          

Septembrie - luna Științei și creației!

Descoperă compatibilitatea între știință și credință în cadrul Lunii Creaționiste, unică în România, la Alfa Omega TV!

 

Preocuparea AOTV pentru creaționism

De la început, Alfa Omega TV a promovat în mod special alternativa creaționistă, sub genericul Verdictul științei: Creație!

E adevarat 1 - Cum să dai o lovitură

In America, vara inseamna cateva lucruri: gratar in aer liber, calatorii cu masina si, desigur, baseball! Aruncatorii buni de baseball fac sa para usor sa lovesti, dar o lovitura implica mai multe decat ati crede. Totul porneste de la cortexul premotor din creier, unde sunt stocate mii de planuri. Acestea coordoneaza grupe intregi de muschi. Aceste planuri sunt transmise catre cortexul motor si catre cerebel.

Acesta e ca un paznic care triaza datele venite de la tendoane, muschi, ochi, urechi si piele. Aceste trei parti ale creierului, cortexul premotor, cortexul motor si cerebelul, lucreaza impreuna.

Acestea ofera informatii incontinuu cu ajutorul maduvei spinarii si a miilor de nervi microscopici catre muschi. Informatiile adunate de ochi ajuta la estimarea distantei. Sunt facute mici ajustari la brat, incheietura si degete si chiar la tors si picioare pentru ca totul sa se miste in directia corecta la timpul potrivit.

Cand creierul transmite ca mingea trebuie sa fie aruncata, forta aplicata mingii o trage din mana la momentul potrivit pentru ca traiectoria sa sa fie la tinta. Pentru o singura lovitura se depun atat de mult efort si o atat de mare viteza !

Dumnezeu ne-a creat trupurile si mintea intr-un mod atat de complex, incat nu e de mirare ca psalmistul din Biblie spune ca suntem fapturi „atat de minunate”.

Produs de Institute for Creation Research, http://icr.org

Mai multe resurse creationiste: http://alfaomega.tv/creationism

x

Proiectul Creștinul și societatea

Rolul nostru ca și creștini în societate este de a fi sare și lumină în toate domeniile de activitate, prin integritate, competență și compasiune pentru cei din jur și prin manifestarea puterii lui Dumnezeu. Prin proiectul Creștinul și societatea, promovăm aplicarea principiilor creștine în toate domeniile vieții: profesia, Biserica, dimensiunea socială, educația, tehnologia, banii, statul și relațiile cu cei din jur. Fii și tu parte! Urmărește reportajul!