Donează     Rugăciune       TV LIVE                          

Septembrie - luna Științei și creației!

Descoperă compatibilitatea între știință și credință în cadrul Lunii Creaționiste, unică în România, la Alfa Omega TV!

 

Preocuparea AOTV pentru creaționism

De la început, Alfa Omega TV a promovat în mod special alternativa creaționistă, sub genericul Verdictul științei: Creație!

Urșii - Creaturi extraordinare care sfideaza evoluția

Sunt într-o peşteră, e iarnă. Nu cumva urşii hibernează iarna în peşteri? Urşii sunt nişte animale mari, puternice. Ursul grizzly poate cântări până la 380 kg. Ursul polar poate ajunge chiar la 580 kg şi poate alerga cu 45 km pe oră. Dar au de asemenea, un apetit enorm şi îşi petrec marea parte a timpului căutând hrană, pentru a acumula grăsime pentru iarnă.

În timpul hibernării, are loc o minune incredibilă, unică. Când ursoaicele au pui, îi alăptează până la cinci luni. Nu beau nici un strop de apă. Dar de unde vine lichidul pentru a-l hrăni pe puiul de urs timp de cinci luni, alteori chiar şapte luni, dacă nu beau nimic?

Când ursul intră în hibernare, este gras. Grăsimea din urs se dizolvă. Din fiecare gram de grăsime rezultă un gram şi jumătate de apă. Această apă intră în sistemul circulator al ursului şi aşa rezultă laptele cu care ursoaica îşi hrăneşte puiul. Nu elimină deloc lichidele, aşa că surplusul de lichid este reciclat.

Ursul are mici uzine în interior care transformă lichidele în proteinele necesare pentru a-şi hrăni trupul, în timp ce îşi alăptează şi puiul. Oamenii de ştiinţă nu ştiu cum se întâmplă acest lucru.

Un alt mister este modul în care urşii îşi păstrează puterea musculară în timpul hibernării. Urşii pierd doar 20% din putere în timpul celor cinci luni de hibernare. Dacă un om stă la pat cinci luni, pierde 90% din puterea musculară. Muşchii se atrofiază chiar şi într-o lună. Dacă un leu s-ar năpusti asupra unui urs care tocmai a ieşit din hibernare, acesta s-ar lupta cu leul, căci este puternic.

De curând, s-au făcut unele experimente şi au ataşat de urs nişte instrumente, pe perioada hibernării. S-a descoperit astfel că urşii au spasme violente şi îşi încordă muşchii.

Se consideră că acestea sunt ca nişte exerciţii izometrice, prin care urşii îşi conservă puterea pe parcursul iernii, încordându-şi muşchii. Dumnezeu a creat acest sistem în urs pentru ca astfel să se poată proteja, să poată să aibă grijă de sine şi să îşi protejeze puii, imediat ce iese din hibernare. E fascinant ! Dumnezeul Bibliei s-a gândit la fiecare amănunt într-un mod unic. Este de neegalat !

Extras din Documentarul Creaturi extraordinare care sfidează evoluţia II - produs de Exploration Films și difuzat de Alfa Omega TV în cadrul Lunii Creaționiste - află mai multe: http://alfaomega.tv/creationism

creationism sectiune

Etichete: creationism, creatie, animale, evolutie, evolutionism, ursi

x

Proiecte de evanghelizare

Mulți nu ar intra într-o biserică, însă, prin media, noi intrăm în casele lor, în biroul și palma lor, prin canalul Alfa Omega TV, 40 de TV comerciale partenere, media digitală și proiecte speciale de știință-creaționism și apologetică. Dorința noastră este ca prin toate proiectele și canalele media, milioane de români să audă mesajul Evangheliei. Fii și tu alături de noi, partener Alfa Omega TV! Urmărește reportajul!