Donează     Rugăciune       TV LIVE                          

Septembrie - luna Științei și creației!

Descoperă compatibilitatea între știință și credință în cadrul Lunii Creaționiste, unică în România, la Alfa Omega TV!

 

Preocuparea AOTV pentru creaționism

De la început, Alfa Omega TV a promovat în mod special alternativa creaționistă, sub genericul Verdictul științei: Creație!

E adevărat 18 - Zilele creației

In Geneza scrie ca Dumnezeu a creat universul in sase zile. Insa unii se intreaba ce inseamna cuvantul zi. Ce anume este o zi a creatiei ?

Majoritatii elevilor li se spune ca Pamantul are o vechime de 4,6 miliarde de ani si ca restul universului are o vechime mult mai mare. Multi crestini incearca sa adauge miliarde de ani in cronologia Bibliei. Cel mai adesea, se spune ca zilele creatiei reprezinta perioade extinse de timp, fiecare zi avand cateva sute de milioane de ani. Aceasta este teoria zi-era.

Sustinatorii acesteia sustin ca, in ebraica, cuvantul zi poate insemna o perioada lunga de timp. Insa, astfel, se ignora contextul la care se refera Geneza 1.

In Geneza 1, echivalentul ebraic al cuvantului zi e insotit de un numar, ca intr-o lista cronologica. In oricare alta parte din Biblie, acest lucru face referire la o zi obisnuita. De asemenea, e folosit in context cu dimineata, cum ar fi dimineata devreme. E folosit si alaturi de seara si nimeni nu se indoieste ca e vorba de o zi obisnuita. Asadar, cand scrie seara si dimineata, in mod clar e vorba de o zi obisnuita.

Drept urmare, zilele creatiei fac referire la zile obisnuite. O alta informatie din Biblie, cum ar fi liniile genealogice, ne arata ca aceasta creatie a avut loc acum 6 000 de ani.

Cum ramane cu cele 4,6 miliarde de ani?

Aceasta datare se bazeaza pe metode destul de incerte si pe numeroase presupuneri, cum ar fi evolutia. Nu se bazeaza deloc pe o stiinta reala, ce poate fi testata.

Astfel de speculatii nici nu se compara cu dovezile scrise ale lui Dumnezeu, Care este Martorul ocular al creatiei, iar El spune ca zilele creatiei au fost zile obisnuite, cu o durata de 24 de ore fiecare.

Video produs de Institute for Creation Research, http://icr.org

Mai multe resurse creationiste: http://alfaomega.tv/creationism

x

Proiecte de evanghelizare

Mulți nu ar intra într-o biserică, însă, prin media, noi intrăm în casele lor, în biroul și palma lor, prin canalul Alfa Omega TV, 40 de TV comerciale partenere, media digitală și proiecte speciale de știință-creaționism și apologetică. Dorința noastră este ca prin toate proiectele și canalele media, milioane de români să audă mesajul Evangheliei. Fii și tu alături de noi, partener Alfa Omega TV! Urmărește reportajul!