Donează     Rugăciune       TV LIVE                          

Septembrie - luna Științei și creației!

Descoperă compatibilitatea între știință și credință în cadrul Lunii Creaționiste, unică în România, la Alfa Omega TV!

 

Preocuparea AOTV pentru creaționism

De la început, Alfa Omega TV a promovat în mod special alternativa creaționistă, sub genericul Verdictul științei: Creație!

E adevărat 19 - Potopul global - fapt sau ficțiune?

In Geneza scrie despre un potop global catastrofic. Exista vreo dovada ca potopul ar fi acoperit tot pamantul? Cu siguranta ca da!

In Geneza scrie ca s-au rupt toate izvoarele Adancului celui mare si s-au deschis stavilarele cerurilor. Ploaia a cazut pe pamant patruzeci de zile si patruzeci de nopti. In prezent, apa oceanelor acopera cam 70 % din suprafata globala. In medie, adancimea acestora intrece inaltimea continentelor. S-ar parea ca apa ramasa de la potop e inca aici !

Strate de roci sedimentare se intind pe toate continentele. Acest lucru nu se intampla in cazul viiturilor locale sau regionale din prezent. Aceste strate vaste contin mare parte din fosilele din intreaga lume.

Cel putin 95 % dintre acestea sunt reprezentate de animale marine nevertebrate, precum molustele. Acestea sunt deseori amestecate cu creaturi de uscat sau de mlastina, precum crustacee, insecte, testoase, pasari si dinozauri.

S-ar parea toate acestea au fost ingropate laolalta in timpul unui potop urias, ce a avut loc intr-o perioada scurta.

Suprafata Pamantului cuprinde atat zone netede, cat si vai si munti. Pe unele dintre cele mai inalte varfuri muntoase, inclusiv pe Everest, se gasesc creaturi marine fosilizate. Probabil ca in timpul marelui potop s-au format multe strate de depozite pe vechiul fund oceanic, provocand miscari tectonice in urma carora acele strate s-au ridicat, formand lanturi muntoase. Cand cantitatea uriasa de apa s-a scurs rapid, intre varfurile muntoase au aparut vai adanci.

Majoritatea geologilor spun ca a fost nevoie de perioade de timp uriase pentru formarea respectivelor strate de roci si fosile. Insa acest lucru ar presupune ca procesele geologice locale lente au inceput in trecut, netinand astfel cont de dovezile oferite de Pamant cu privire la efectele globale catastrofice ale unui potop rapid.

Stratele vaste, cimitirele fosile, muntii si vaile din intreaga lume arata ca a avut loc o catastrofa uriasa provocata de ape, iar explicatia ar fi potopul global descris in Geneza.

Video produs de Institute for Creation Research, http://icr.org

Mai multe resurse creationiste: http://alfaomega.tv/creationism

x

Proiectul evanghelistic Cartea Cărților

Din toamna 2016, ne concentrăm pe generația tânără, dezvoltând proiectul de evanghelizare pentru copii Cartea Cărților. Ajungem la mulți copii cu Evanghelia, prezentată prin desene animate, prin televiziune, prin site-ul www.carteacartilor.tv, prin resurse tipărite și prin evenimente. Să investim împreună în generația de mâine!. Urmărește reportajul!