Donează     Rugăciune       TV LIVE                          

crestinul si tehnologia crestinul si stiinta

crestinul si relatiile 640Creștinul și relațiile - Dumnezeu a fost primul care a afirmat că „nu e bine ca omul să fie singur”. Am fost creați pentru a fi parte dintr-o comunitate - familia, prieteni și cunoscuți. Comuniunea cu alții e un fenomen complex și aduce momente extraordinare, dar și răni profunde. În această secțiune, abordăm diverse aspecte ale relațiilor inter-umane, soț-soție, părinte-copil, între prieteni sau cunoscuți, încurajându-ne să arătăm practic dragostea față de cei din jur, dragoste primită în comuniunea cu Dumnezeu prin nașterea din nou.

Casatoria

Descarca in format PDF

Apostolul Pavel, în epistola sa către biserica din Efes, a dat câteva repere importante pentru soți și soții. El a spus bărbaților: Bărbaților, iubiți-vă nevestele cum a iubit și Hristos Biserica și S-a dat pe Sine pentru ea, (Efeseni 5:25), iar femeilor le-a spus: Nevestelor, fiți supuse bărbaților voștri ca Domnului; (Efeseni 5:22).

casatorie

Genul acesta de relație generează o căsnicie lipsită de tensiuni. Soțul ar trebui să fie gata să se sacrifice pentru binele soției. Dacă o iubește suficient de mult încât este gata să se sacrifice pentru ea așa cum a făcut Isus pentru Biserică, atunci și soția va fi gata să se supună conducerii soțului. Ea va ști că întotdeauna el urmărește binele ei și este mereu gata să pună interesele ei mai presus de ale lui. Mai mult decât atât, soția are abilitatea de a-l îndemna pe soțul ei să fie capul familiei și de a-și ocupa rolul de preot al casei. Ea trebuie să îl încurajeze pe soț să-L caute pe Dumnezeu, pentru ca Dumnezeu să spună familiei ce trebuie să facă. Ea îl poate încuraja pe soț și, dacă-i este supusă, acesta va avea un simț al responsabilității care îl va determina să își asume rolul cuvenit.

Cel care insistă mereu asupra „drepturilor” își va distruge căsnicia. Dacă soțul îi spune soției: „Trebuie să mi te supui, căci așa spune Biblia”, nu face altceva decât să o îndepărteze. În același timp, soția care refuză să se supună soțului și i se împotrivește tot timpul, va face ca el să se teamă să-L urmeze pe Domnul. El se va gândi: „La ce folos să primesc un mesaj de la Domnul? Nu am parte decât de opoziție din partea soției, așa că mai bine îmi văd de căile mele, și ea de ale ei.” Astfel de atitudini vor separa cuplurile, pe când standardele lui Dumnezeu îi va apropia.  

Soțul care încalcă legile lui Dumnezeu, pretinzând soției să facă la fel, își va pierde mandatul de autoritate. Dumnezeu nu a dat bărbatului mandatul de a încălca legea Sa, abuzându-și soția, implicându-se în tot felul de practici sexuale bizare, sau îndemnându-și soția să fure, să înșele sau chiar să bea. Însă atâta vreme cât soțul urmează mandatul Domnului, soția trebuie să se supună autorității lui, chiar dacă uneori poate nu e de acord cu anumite lucruri. 

Standardul lui Dumnezeu este adevărat, însă în multe căsnicii, soția este mai capabilă decât soțul. Este regretabil, dar de multe ori o femeie cu abilități deosebite, se căsătorește cu un bărbat fără prea multe abilități. Această soție va trebui să reziste tentației de a-și domina soțul care, va lua uneori anumite decizii pe care ea le va considera greșite. În acest caz, va trebui să încerce cu tandrețe să îl convingă pe soțul ei că greșește, sau să se roage ca Dumnezeu să schimbe gândirea soțului. Din clipa în care s-a căsătorit, femeia și-a supus de bună voie soțului o parte din independența ei. Ea trebuie să se încreadă în Domnul că El va rezolva toate lucrurile. Dar dacă un soț îi cere soției să-L nege pe Dumnezeu, să se angajeze în practici sexuale perverse sau să comită un act care este împotriva legii lui Dumnezeu, soțul acesta și-a pierdut autoritatea.

Soția trebuie mai întâi să se supună lui Isus Hristos și să-L urmeze pe El.

Descarca in format PDF

Alfa Omega TVSusține publicarea materialelor creștine

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să citiți mai multe articole de acest gen, dați click aici pentru a afla despre modalitățile prin care ne puteți ajuta. Dorim să ajungem la cât mai mulți oameni cu mesajul Evangheliei, dar nu putem face aceasta fără ajutorul vostru! Ajutați-ne financiar să continuăm!

x

Proiecte de evanghelizare

Mulți nu ar intra într-o biserică, însă, prin media, noi intrăm în casele lor, în biroul și palma lor, prin canalul Alfa Omega TV, 40 de TV comerciale partenere, media digitală și proiecte speciale de știință-creaționism și apologetică. Dorința noastră este ca prin toate proiectele și canalele media, milioane de români să audă mesajul Evangheliei. Fii și tu alături de noi, partener Alfa Omega TV! Urmărește reportajul!