Donează     Rugăciune       TV LIVE                          

crestinul si tehnologia crestinul si stiinta

crestinul si relatiile 640Creștinul și relațiile - Dumnezeu a fost primul care a afirmat că „nu este bine ca omul să fie singur”. Am fost creați pentru a fi parte dintr-o comunitate, fie ea o comunitate nucleară – familia, fie o comunitate mai largă de prieteni și cunoscuți. Comuniunea cu alte persoane este un fenomen extraordinar de complex, și poate aduce atât momente extraordinare, cât și răni profunde. În această secțiune, ne propunem să abordăm diverse aspecte ale relațiilor inter-umane, fie soț-soție, fie părinte-copil, fie între prieteni sau cunoscuți, sperând că vă vor motiva să arătați practic dragostea față de cei din jur, dragoste pe care și voi ați primit-o când ați fost acceptați în comuniune cu Dumnezeu prin nașterea din nou.

Ce este Dragostea - 1 Corinteni 13 - de Elena Patrascu

Pentru fiecare om, dragostea semnifică un sentiment profund, dar iubirea de mamă, cred eu că este sublimă pentru că, legătura cu fiinţa căreia îi dai viaţă după ce s- a dezvoltat în tine 9 luni e cea mai specială!

Mai presus de orice, pentru un creştin ar trebui să fie iubirea faţă de Dumnezeu, Creatorul nostru, pentru că El ne-a dat viaţă, ne-a dat raţiune şi inimă ca să simţim, să judecăm ce este bine şi ce este rău, să iubim şi să suferim. Şi, pentru că sufletul este de esenţă divină, putem vedea în dragoste o energie a sufletului care sălăşluieşte în noi.

Citind Biblia ( scrisoarea de dragoste a lui Dumnezeu către noi), ca orice bun creştin, dar şi ca om iubitor de cultură, am dat de nişte pasaje care ne îndeamnă la iubire şi ne arată părţile frumoase ale acesteia: 1 Corinteni 13; Iacov 2: 8; 1 Petru 1: 22; 1 Ioan 3: 11-23; 4: 21.

Înainte de toate, când iubeşti, mai important este să dăruieşti fără a aştepta ceva în schimb. Inima nu este doar un organ vital... Ea este un izvor nesecat de dragoste care îşi trimite aripile deschise către toţi muritorii... Iar a iubi aproapele nostru ( Ioan 13: 34) şi a urma Calea Domnului, înseamnă a iubi Cerul...

Atunci când încercăm să ne concentrăm întreaga fiinţă asupra lui Dumnezeu, înseamnă că am învăţat să iubim... Dar, înainte de toate, trebuie să scăpăm de resentimente, de neîncredere, de apatie, de furie, de mânie, bârfă, judecată, invidie şi de toate sentimentele negative care nu duc la polul opus iubirii şi ne separă de Dumnezeu.

Încercaţi să priviţi o floare şi să vă bucuraţi de natură, încercaţi să vorbiţi frumos, să căutaţi plăcerea în lucrurile mărunte şi să nu vă lăsaţi ispitiţi de diavol... Aşa, vom merge pe calea cea dreaptă şi cândva ne vom bucura în Împărăţia cerurilor: Efeseni 5: 2 – „ Trăiţi în dragoste, după cum şi Hristos ne- a iubit şi S- a dat pe Sine pentru noi ‚ca un prinos şi ca o jertfă de bun miros’ lui Dumnezeu”;

1 Tesaloniceni 4: 9 – „ Cât despre dragostea frăţească, n- aveţi nevoie să vă scriem; căci voi singuri aţi fost învăţaţi de Dumnezeu să vă iubiţi unii pe alţii.”