Donează     Rugăciune       TV LIVE                          

crestinul si tehnologia crestinul si stiinta

crestinul si relatiile 640Creștinul și relațiile - Dumnezeu a fost primul care a afirmat că „nu e bine ca omul să fie singur”. Am fost creați pentru a fi parte dintr-o comunitate - familia, prieteni și cunoscuți. Comuniunea cu alții e un fenomen complex și aduce momente extraordinare, dar și răni profunde. În această secțiune, abordăm diverse aspecte ale relațiilor inter-umane, soț-soție, părinte-copil, între prieteni sau cunoscuți, încurajându-ne să arătăm practic dragostea față de cei din jur, dragoste primită în comuniunea cu Dumnezeu prin nașterea din nou.

Esecul in comunicare - una dintre cauzele principale ale divortului

Comunicarea este o problemă foarte mare. Ea este importantă în relații și noi oamenii avem nevoie de relații. Dacă vorbim despre soț-soție, în relația dintre cei doi planul este ca ei să devină un singur trup. Ca cei doi să devină un singur trup, este nevoie de o comunicare eficientă.

Nevoia de bază a celor doi este pe de o parte nevoia de siguranță a femeii și de cealaltă parte nevoia de importanță sau de valoare a bărbatului. Când nu există o comunicare eficientă care să-l facă pe el să se simtă valoros, important și nu există o comunicare eficientă care să scoată în evidență faptul că ea este sigură sub protecția soțului, atunci se iscă aceste probleme. Problema de comunicare însă nu este simplă.

Specialiștii conferă multă atenție comunicării și avem parte de o mulțime de seminarii în această vreme cu tema comunicării și se învață tot felul de tehnici de comunicare. Ea însă nu este simplă deoarece implică și partea emoțională. Trebuie să înțelegem că omul este o ființă alcătuită din duh, suflet și trup, altfel comunicare este foarte greoaie, searbădă și nu are sens. În comunicare trebuie să ținem seama de aceste trei aspecte. Trebuie să știm că există o parte interioară în care sunt depozitate sentimentele, un loc în care se iau deciziile. Fiecare dintre noi avem așteptări, percepții care, atunci când comunicăm, îl împiedică pe partenerul nostru să ne perceapă trăirea lăuntrică.

Când comunicăm, avem parte și de ceea ce se numește filtru de comunicare. Filtrele de comunicare au de-a face cu valorile soțului și ale soției, valorile părinților sau ale copiilor sau percepția despre lume și viață. Dacă aceste filtre nu se armonizează și nu ținem cont de ele, comunicare noastră este defectuoasă. Noi încercăm să comunicăm, în dreptul nostru, pe baza acestor percepții. Dacă modul nostru de a vedea lucrurile cu privire la un aspect specific, inclusiv cel financiar, este diferit de cel al partenerului, acest lucru poate da naștere unor tensiuni.

Putem vorbi apoi despre ceea ce afișăm la exterior. Aici, noi afișăm o comunicare non-verbală care are de-a face cu mimica feței, cu modul în care răspundem, modul în care ne manifestăm, îmbrăcămintea, accesoriile, aspecte care transmit un mesaj.

Dacă vorbim despre comunicare, toate aceste trei aspecte sunt extrem de importante, propulsând astfel comunicare pe primul loc al cauzelor generatoare de tensiuni în familie, în special dacă nu căutăm să înțelegem aceste aspecte, să ne cunoaștem unul pe celălalt și nu venim să ne armonizăm aceste lucruri.

[Extras din emisiunea Calea, Adevărul și  Viața, difuzată în direct joi 21 mai 2015.]

Alfa Omega TVSusține publicarea materialelor creștine

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să citiți mai multe articole de acest gen, dați click aici pentru a afla despre modalitățile prin care ne puteți ajuta. Dorim să ajungem la cât mai mulți oameni cu mesajul Evangheliei, dar nu putem face aceasta fără ajutorul vostru! Ajutați-ne financiar să continuăm!

x

Proiecte de creștere spirituală și ucenicizare

Prin tematica variată abordată în materialele noastre video, tipărite sau publicate online, suntem o sursă de hrană spirituală pentru creștinii români, ajutând credincioșii să se maturizeze spiritual și să fie echipați pentru a extinde Împărăția lui Dumnezeu în România. Fii și tu alături de noi, partener Alfa Omega TV! Urmărește reportajul!