Donează     Rugăciune       TV LIVE                          

crestinul si tehnologia crestinul si stiinta

crestinul si relatiile 640Creștinul și relațiile - Dumnezeu a fost primul care a afirmat că „nu este bine ca omul să fie singur”. Am fost creați pentru a fi parte dintr-o comunitate, fie ea o comunitate nucleară – familia, fie o comunitate mai largă de prieteni și cunoscuți. Comuniunea cu alte persoane este un fenomen extraordinar de complex, și poate aduce atât momente extraordinare, cât și răni profunde. În această secțiune, ne propunem să abordăm diverse aspecte ale relațiilor inter-umane, fie soț-soție, fie părinte-copil, fie între prieteni sau cunoscuți, sperând că vă vor motiva să arătați practic dragostea față de cei din jur, dragoste pe care și voi ați primit-o când ați fost acceptați în comuniune cu Dumnezeu prin nașterea din nou.

Relația între soți

Un subiect foarte important pentru cupluri este relația dintre cei doi soți, și modul în care noi efectuăm consilierile este următorul: consiliem pe fiecare dintre soți separat pentru ca să dăm libertate fiecăruia să spună problemele pe care le are.

Am consiliat odată o femeie care avea diverse nemulțumiri față de soțul ei. Și el era creștin, dar nu o ajuta în casă cu lucrurile, nu era genul de soț care să-i ofere ajutor, și ea se simțea copleșită cu lucrul casei, copiii. În procesul de restaurare a relației dintre cei doi, am îndemnat-o pe soție să-l ierte pe soț, punctual, pentru toate lucrurile în care i-a greșit. A fost de acord și a început să îl ierte.

Am condus-o în rugăciune pentru dezlegarea tuturor legăturilor nedumnezeiești dintre ea și soțul ei, și să rămână între ei doar legătura care Dumnezeu o dorește să fie între cei doi soți, de unitate în Domnul și să fie binecuvântată viața lor. Revine ulterior la consiliere și spune: „Nu pot să cred! Soțul meu se comportă total diferit. A început din proprie inițiativă să ducă gunoiul, să mă ajute la cumpărături, să spăl vasele, parcă e altă persoană. Relația noastră s-a restaurat!”

Ne-am bucurat să vedem acest rezultat și am realizat că totul s-a datorat disponibilității ei de a-și ierta soțul pentru micile probleme pe care i le făcea, pe care trebuia să le aducă înaintea lui Dumnezeu și să-i ofere iertare. A fost gata să se concentreze pe partea ei din căsătorie și să nu se mai concentreze la ce lipsuri are soțul ei și să i le amintească de câte ori are ocazia.

Dacă aveți tensiuni în relația cu soțul/soția este important să le aduceți înainta lui Dumnezeu, apoi vizavi de partener să aveți dragoste, acceptare, iertare. Cu dorința de a închide ochii la problemele pe care vi le face, manifestăm tot mai mult în caracterul lui Hristos și astfel dăm ocazia unei apropieri și restaurări a relației.

  Aboneaza-te gratuit la revista AOTV Magazin

Articol tiparit in revista Alfa Omega TV Magazin 6.4 - Prin ce au demonii dreptul sa ne afecteze (iulie-august 2016). Aceasta revista se distribuie gratuit, aboneaza-te sa o primesti acasa: www.alfaomega.tv/revista