Donează     Rugăciune       TV LIVE                          

crestinul si tehnologia crestinul si stiinta

crestinul si stiinta educatia cultura 640Creștinul si Știința-Educația-Cultura - Știința și educația pe de-o parte, și credința de cealaltă parte, au fost inițial complementare și prietene. O serie de mari oameni de știință au fost în același timp creștini devotați. Odată cu apariția iluminismului și a secularizării științei, s-a produs o ruptură în percepția societății între intelect și credință. Însă Isus spune că cea mai mare poruncă este să-l iubești pe Dumnezeu, inclusiv cu mintea ta. (Matei 22), iar apostolul Pavel scrie că însușirile lui Dumnezeu se văd deslușit în creație (Romani 1). Cum reconciliem intelectul nostru cu viața spirituală, în contextul în care Biblia afirmă clar faptul că mintea este câmpul de bătălie? Ce vom crede noi ca fiind adevăr? Vă încurajăm să căutați adevărurile lui Dumnezeu și înțelepciunea Lui în toate lucrurile, studiind și învățând perpetuu despre adevăr. Dacă Dumnezeu este real și adevărat, oare nu va fi găsit de un om care caută răspunsuri cu mintea deschisă? În această secțiune vă prezentăm materiale care să vă ajute în această direcție, și exemple de creștini implicați în aceste domenii.

Dincolo de bariere 10.14 - Maria Popa, autoarea manualelor de biologie creationist-biblica

Maria Popa s-a nascut intr-o familie de crestini de la Oastea Domnului. Mergand la studii a devenit profesoara de bilogie si a imbratisat astfel perspectiva evolutionista promovata in sistemul de invatamant din Romania.

Aceasta a predat biologie timp de 33 de ani elevilor de liceu iar trei sferturi din acesta perioada a continuat sa predea lectiile asa cum erau ele prezentate in manualele din sistemul de invatamant secular. Toate acestea pana cand Dumnezeu a convins-o ca trebuie sa vina cu un raspuns pentru acesta nevoie, adica sa scrie o serie de manuale de bilogie care sa prezinte materia din perspectiva creationista, oferind astfel elevilor o alternativa la ceea ce a existat pana atunci.

Dupa 20 de ani de credinta crestina si 15 ani investiti in scrierea de manuale de biologie in viziune creationist biblica, Maria Popa a ajuns la anii de pensie. Aceasta traieste cu intensitate calatorind atat in tara cat si peste hotare pentru a-si promova viziunea de a-i pregati pe copii atat din punct de vedere intelectual cat si spiritual.

mai multe resurse crestine gasiti pe site-ul http://alfaomega.tv/