Donează     Rugăciune       TV LIVE                          

crestinul si tehnologia crestinul si stiinta

crestinul si stiinta educatia cultura 640Creștinul si Știința-Educația-Cultura - Știința și educația pe de-o parte, și credința de cealaltă parte, au fost inițial complementare și prietene. O serie de mari oameni de știință au fost în același timp creștini devotați. Odată cu apariția iluminismului și a secularizării științei, s-a produs o ruptură în percepția societății între intelect și credință. Însă Isus spune că cea mai mare poruncă este să-l iubești pe Dumnezeu, inclusiv cu mintea ta. (Matei 22), iar apostolul Pavel scrie că însușirile lui Dumnezeu se văd deslușit în creație (Romani 1). Cum reconciliem intelectul nostru cu viața spirituală, în contextul în care Biblia afirmă clar faptul că mintea este câmpul de bătălie? Ce vom crede noi ca fiind adevăr? Vă încurajăm să căutați adevărurile lui Dumnezeu și înțelepciunea Lui în toate lucrurile, studiind și învățând perpetuu despre adevăr. Dacă Dumnezeu este real și adevărat, oare nu va fi găsit de un om care caută răspunsuri cu mintea deschisă? În această secțiune vă prezentăm materiale care să vă ajute în această direcție, și exemple de creștini implicați în aceste domenii.

Adiel Bunescu - Despre scoala si rolul ei ca pilon in educatia copiilor

Exista valoare in scolile crestine. Sunt trei piloni atunci cand vorbim de educatia copiilor: familia (careia Dumnezeu i-a incredintat formarea copiilor respectivi), biserica (ce ar trebui sa sprijine familia si sa creeze o sinergie intre familie si biserica in formarea caracterului copilului, valorilor lui si a insuflarii credintei in Dumnezeu) si apoi este scoala. Este importanta prezenta copiilor credinciosi in sistemul de invatamant, pentru a fi acolo un exemplu al lui Hristos. Sistemul de invatamant are nevoie de reformare. Daca familia si biserica isi fac bine treaba in educarea copiilor, acestia pot contracara posibilele efecte nesanatoase sau neconstructive, ale mediului de la scoala. Eu cred ca si copiii trebuie sa isi asume acest mesaj al Evangheliei.

Adiel Bunescu, pastor, Biserica Missio Dei, Bucuresti - Despre scoala si rolul ei ca pilon in educatia copiilor. Extras din emisiunea Realitati si perspective 31 - Responsabilitati in educatia tinerei generatii. Urmariti emisiunile „REALITATI SI PERSPECTIVE” pentru a obtine o perspectiva crestina asupra contextului actual in care traim - in fiecare sambata, de la ora 21, la Alfa Omega TV. Urmareste toate emisiunile Realitati si Perspective - http://alfaomega.tv/mediacenter/category/realitati-si-perspective

#RSP‬ ‪#RealitatiSiPerspective‬