Donează     Rugăciune       TV LIVE                          

crestinul si tehnologia crestinul si stiinta

crestinul si stiinta educatia cultura 640Creștinul si Știința-Educația-Cultura - Știința și educația pe de-o parte, și credința de cealaltă parte, au fost inițial complementare și prietene. O serie de mari oameni de știință au fost în același timp creștini devotați. Odată cu apariția iluminismului și a secularizării științei, s-a produs o ruptură în percepția societății între intelect și credință. Însă Isus spune că cea mai mare poruncă este să-l iubești pe Dumnezeu, inclusiv cu mintea ta. (Matei 22), iar apostolul Pavel scrie că însușirile lui Dumnezeu se văd deslușit în creație (Romani 1). Cum reconciliem intelectul nostru cu viața spirituală, în contextul în care Biblia afirmă clar faptul că mintea este câmpul de bătălie? Ce vom crede noi ca fiind adevăr? Vă încurajăm să căutați adevărurile lui Dumnezeu și înțelepciunea Lui în toate lucrurile, studiind și învățând perpetuu despre adevăr. Dacă Dumnezeu este real și adevărat, oare nu va fi găsit de un om care caută răspunsuri cu mintea deschisă? În această secțiune vă prezentăm materiale care să vă ajute în această direcție, și exemple de creștini implicați în aceste domenii.

Scolile crestine si cele laice, rolul parintilor - Responsabilitati in educatia tinerei generatii

Lucian Oniga: Dupa Revolutie, scoala este intr-o vesnica schimbare. Parintii trebuie sa fie la curent cu tot ceea ce se intampla in scoala de astazi, pentru ca se infiltreaza materii noi, care nu fac parte din corpul obligatoriu, ci vin cu optionale. Printre acestea, se numara si educatie pentru sanatate, ce vine cu lucruri legate de sexualitate, total nepotrivite pentru varsta copiilor respectivi. Rolul parintiilor crestini care sunt interesati de procesul de educare al copiilor lor, ar trebui sa se implice activ in procesul acestora de educare, facand parte din comitetul de parinti si asistand la orele in care parintii pot participa.

Ovidiu Blaj: Incurajez pe orice profesor din liceele crestine sa inteleaga slujba lui ca o responsabilitate incomparabil mai mare, decat a unui profesor dintr-o scoala publica.

Lucian Oniga: Scoala a fost inventia Bisericii. Crestinii au inceput cu scoli si facultati. Centrul Oxford a fost crestin, mai apoi urmand sa fie laicizat. Ca si crestini, nu ne retragem, ci ne reinventam, asumandu-ne ceea ce am inceput si din pacate, am abandonat cu timpul.

Extras din emisiunea Realitati si perspective 31 - Responsabilitati in educatia tinerei generatii. Urmariti emisiunile „REALITATI SI PERSPECTIVE” pentru a obtine o perspectiva crestina asupra contextului actual in care traim - in fiecare sambata, de la ora 21, la Alfa Omega TV. Urmareste toate emisiunile Realitati si Perspective - http://alfaomega.tv/mediacenter/category/realitati-si-perspective

#RSP‬ ‪#RealitatiSiPerspective‬