Donează     Rugăciune       TV LIVE                          

crestinul si tehnologia crestinul si stiinta

crestinul si tehnologia 640Creștinul si Tehnologia-Media - În zilele noastre, media și divertismentul ocupă o parte importantă din viață. Fie că vorbim de Facebook, diverse site-uri de informare, jocuri interactive, Youtube și sute de canale TV, e clar ca societatea se schimbă în jurul nostru, atât ca și tehnologie, cât și ca mecanism de influențare, convingere și chiar manipulare a maselor. Suntem noi, ca și creștini, pregătiți pentru această dimensiune? Putem naviga această nouă lume digitală, folosind reperele credinței noastre? ECe este absolut important în credința noastră, și ce este formă care se poate adapta la noile vremuri în care trăim? Prin materialele din această secțiune, vă provocăm să fiți creștini cât mai echilibrați în lumea digitală.

Despre media ca arena publica, ca un loc de influentare a gandirii tinerilor - Vasilica Croitor

Tinerii trebuie sa fie constinti de faptul ca prin ceea ce se intampla astazi in mass-media, cineva vrea sa preia controlul gandirii noastre. Pana acum, mass-media lua controlul timpului nostru cu acele jocuri care te tineau ocupat si iti blurau puterea de a te concentra. Astazi insa, am ajuns la un nivel in care mass-media incearca sa ia controlul proceselor de constiinta, de judecata, de analiza.

Like-ul pe care il dai este de fapt un crez, reprezinta valorile pe care ti le insusesti. Acel like este influentat de ceilalti care au dat like-uri. Daca prietenii sau colegii au dat like si poate nu se potriveste cu valorile tale, e o presiune a grupului. Vorbim deja de o arena in care noi crestinii suntem prezenti si nu mai putem privi acest lucru ca pe ceva distant sau ca pe ceva ce nu ne afecteaza pe noi.

Media este arena publica, piata publica in care suntem invitati astazi asa cum Pavel acum 2 000 de ani era in Agora si erau filosofi de toate felurile si oamenii religiosi care cereau parerea.

Cand intri pe Facebook, pe Instagram, e ca o prezenta crestina in care cineva incearca sa iti preia controlul gandirii, sa iti arate ca anumite lucruri sunt ok, sa interactioneze cu valorile si cu crezurile tale. Ori te pregatesti ca in mediul acela sa Il reprezinti pe Hristos si sa iti pastrezi credinta, ori mai bine te tii departe de el, pana cand ajungi la maturitatea si la puterea aceea de a stapani ceea ce se intampla si de a da raspunsurile potrivite.

Afla mai multe pe aceasta tema: http://alfaomega.tv/crestinulsisocietatea/tehnologie