Donează     Rugăciune       TV LIVE                          

galerie home devotional

Devotional - Sangele pretios al lui Isus...

Fără îndoială, sângele lui Isus Hristos este cel mai prețios dar pe care Tatăl nostru ceresc ni l-a dăruit. Creștinii cântau despre puterea sângelui Său într-o cântare veche care spunea aşa: „Există putere, putere, putere minunată în sângele prețios al Mielului.”

Mă tem însă că nu reușim să înțelegem semnificația măreaţă a sângelui lui Isus. Deși este adevărat că prin sângele Său suntem eliberați de robia nelegiuirii - toate păcatele noastre sunt acoperite - există mult mai multă virtute și valoare în preţul sângelui Său.

Majoritatea creștinilor știu că Isus Și-a vărsat sângele pentru noi. Când Hristos a înălţat paharul la ultimul Paște, El a spus: „Acest pahar este legământul cel nou, făcut în sângele Meu care se varsă pentru voi.” (Luca 22:20)  Noi ne amintim de sacrificiul Său ori de câte ori participăm la cina Domnului. Dar în Scriptură sângele Său este prezentat în două moduri: vărsarea de sânge și stropirea cu sânge.

Un exemplu familiar al „stropirii cu sânge” este atunci când israeliților li s-a poruncit să ia isop, să-l înmoaie în sângele unui miel și să-l stropească pe pragul de sus şi pe cei doi stâlpi ai uşii pentru a fi protejați de îngerul morții. Casa cu sângele aplicat pe uşi a scăpat cu viaţă (vezi Exodul 12: 22-23). Dacă sângele ar fi rămas pur și simplu în lighean, nu ar fi avut niciun efect. A trebuit să fie aplicat - stropit - pentru a obține eficacitatea.

Acest sânge din Exod 12 reprezintă sângele lui Hristos. Sângele care curgea la Calvar nu a fost irosit - nu a căzut pe pământ și a dispărut. A fost colectat într-o fântână cerească, gata să stropească porţile inimii tale, nu numai pentru a-ţi oferi iertare, ci și pentru protecția împotriva tuturor puterilor distrugătoare ale lui Satan. Proclamă victoria sângelui lui Isus în viața ta și începe să-L lauzi într-un mod nou!

x

Proiecte de Înțelegere a Vremurilor

Prin Înțelegerea vremurilor, provocăm creștinii să înțeleagă, să se roage și să interpreteze din punct de vedere biblic semnificațiile știrilor zilnice. Prin producerea și difuzarea pe TV, site, Youtube și Facebook a documentare de actualitate și a știrilor Mapamond Creștin și Jerusalem Dateline, oferim perspective creștine și informații noi despre evenimente actuale, fiind o sursă credibilă de informare creștină. Fii și tu parte! Urmărește reportajul!