Donează     Rugăciune       TV LIVE                          

galerie home devotional

Devotional: Cel mai iubitor Tata...

Martin Luther, pastorul secolului al XVI-lea care a inițiat reforma protestantă, se temea la început de Dumnezeu deoarece credea că Domnul era un judecător sfânt, dar furios – lucru care l-a învățat legalismul zilelor acelora să-l creadă. Indiferent cât de mult a încercat Martin să-i fie pe plac acestui Dumnezeu sfânt, el a eșuat, s-a simțit condamnat de Dumnezeu și a experimentat vinovăția păcatului său.

Unii dintre noi duc aceleași bătălii - suntem împotriva unui Dumnezeu care este un fel de rege aspru și auster, căruia Îi face plăcere să ne pedepsească. Dar nu aşa este Dumnezeu. El este un Tată iubitor, plin de milă și răbdare. Fără o înțelegere corectă asupra caracterului Său, o viață de părtășie intimă este imposibilă.

Îmi place să petrec timpul cu nepotul meu, Levi. Îmi place doar să-l țin în braţe și să stau cu el. Nu trebuie să facă nimic; nu am nevoie ca el să-mi cânte pentru a-mi produce bucurie. În mod similar, Domnul este acel tip de Tată care se bucură de familia Sa. El vrea ca noi să venim în prezența Sa pentru că ne iubește și dorește să petreacă timp cu copiii Săi.

În Romani 8, Pavel spune: „Şi voi n-aţi primit un duh de robie, ca să mai aveţi frică; ci aţi primit un duh de înfiere care ne face să strigăm: „Ava!, adică: Tată!” Însuşi Duhul adevereşte împreună cu duhul nostru că suntem copii ai lui Dumnezeu.” (8: 15-16) Ce pasaj important! Pavel ne spune că Duhul va da mărturie duhului nostru - ființa cea mai interioară - că suntem copii ai lui Dumnezeu și că El este Tatăl nostru.

Prin lucrarea Duhului Sfânt, putem cunoaște din experiențele noastre că Dumnezeu ne iubește. Nu trebuie să ne fie frică. El nu este numai creatorul și conducătorul omnipotent al universului. El este, de asemenea, Abba, Tatăl, cel mai iubitor tată pe care orice om ar putea să-L aibă ca părinte.

x

Proiecte de Înțelegere a Vremurilor

Prin Înțelegerea vremurilor, provocăm creștinii să înțeleagă, să se roage și să interpreteze din punct de vedere biblic semnificațiile știrilor zilnice. Prin producerea și difuzarea pe TV, site, Youtube și Facebook a documentare de actualitate și a știrilor Mapamond Creștin și Jerusalem Dateline, oferim perspective creștine și informații noi despre evenimente actuale, fiind o sursă credibilă de informare creștină. Fii și tu parte! Urmărește reportajul!