Donează     Rugăciune       TV LIVE                          

banner-intro-mantuire-250px

Crezi deja că Isus Hristos este Domnul și mântuitorul vieții tale? Dacă umbli deja cu Dumnezeu și dorești să te maturizezi spiritual, îți punem la dispoziție o varietate largă de resurse AICI

Dacă nu ești sigur de ce înseamnă mântuirea, de ce ai nevoie de ea sau vrei să începi o viață nouă împreună cu Dumnezeu, acesta este locul potrivit pentru tine. Parcurge aceste resurse și descoperă planul lui Dumnezeu pentru tine.

Siguranta calauzirii

Inapoi  

A fi sigur de un lucru înseamnă a pune acel lucru dincolo de orice îndoială. Aceste scurte lecții au scopul de a sădi în tine acea siguranță care te pune dincolo de orice îndoială atunci când vine vorba despre anumite promisiuni de o importanță deosebită, pe care Dumnezeu le-a făcut copiilor Săi.

În timp ce parcurgi aceste lecții, memorează Cuvântul lui Dumnezeu, meditează asupra lui și studiază-l! Astfel vei reuși să înțelegi promisiunile lui Dumnezeu.

Începe memorând Proverbe 3:5-6

MEDITAȚIE ASUPRA TEXTULUI: PROVERBE 3:5-6

Care sunt cele trei lucruri care ți se cere să le faci?
Ce ți se promite dacă îndeplinești aceste condiții?


„Încrede-te în Domnul...”

1. Pentru ce anume poți să îți pui încrederea în domnul? Ce poate să facă El pentru tine? Psalm 32:8Citește Romani 12:1-2. Ce acțiuni trebuie să întreprinzi pentru ca să ajungi să cunoști voia lui Dumnezeu?
Cum este descrisă voia lui Dumnezeu?3. Cui îi promite Dumnezeu binecuvântări deosebite? Ieremia 17:7


Nu te bizui pe înțelepciunea ta...”

4. Ce avertizare îți face Dumnezeu în Ieremia 17:5?


5. De ce nu trebuie să te limitezi la înțelepciunea omenească? Isaia 55:8-96. Ce principiu urma Isus când lua hotărâri? Ioan 6:38„...El îți va netezi cărările...”

7. Ce mijloace ți-a pus Dumnezeu la dispoziție pentru a putea cunoaște voia Lui?

Psalm 119:105


1 Corinteni 2:12


8. Ce trebuie să faci tu, înainte ca Dumnezeu să-și împlinească făgăduințele? Evrei 10:36Scrie din memorie Proverbe 3:5-6
Aplicația textului: Proverbe 3:5-6

Descrie o situație sau problemă în care tocmai acum cauți să obții călăuzirea lui Dumnezeu.
Ce faci tu în situația aceasta, acum când te încrezi în Dumnezeu?


Descarcă această lecție în format PDF și printeaz-o pentru tine sau prietenii tăi. siguranta calauzirii
Inapoi  
x

Proiecte de creștere spirituală și ucenicizare

Prin tematica variată abordată în materialele noastre video, tipărite sau publicate online, suntem o sursă de hrană spirituală pentru creștinii români, ajutând credincioșii să se maturizeze spiritual și să fie echipați pentru a extinde Împărăția lui Dumnezeu în România. Fii și tu alături de noi, partener Alfa Omega TV! Urmărește reportajul!