Donează     Rugăciune       TV LIVE                          

Intelegerea vremurilor

Foloseste meniul de mai sus pentru a naviga prin aceasta sectiune.
Daca nu esti familiar cu lumea musulmana, iti recomandam sa citesti o scurta Introducere in Islam.

…fiii lui Isahar, care se pricepeau în înţelegerea vremurilor şi ştiau ce trebuia să facă Israel… (2 Cron. 12:32)

De ce este important sa intelegem vremurile?

Multi dintre noi suntem satuli de vesti proaste, apocalipse si interpretari catastrofale ale sfarsitului. Si totusi, tot mai multe semne indica faptul ca traim vremurile de pe urma, si este imperios necesar sa fim la curent cu evenimentele, si sa ne pregatim pentru a doua venire a lui Hristos.

Chiar daca acum atentia noastra e mai degraba concentrata pe coruptie, criza economica si politica din Romania, precum si amenintari din partea Rusiei, ca si crestini, trebuie sa citim semnele vremurilor in Orientul Mijlociu si in lumea intreaga, pentru a fi pregatiti.

In Biblie exista o serie de semne ce jaloneaza sfarsitul istoriei, mai jos va prezentam cateva din ele. Multe din aceste semne s-au implinit recent sau sunt pe punctul de a se implini...

Cum sa ne raportam la Israel, ca si crestini? Mai este el poporul ales al lui Dumnezeu, sau a fost inlocuit de Biserica crestina?

De asemenea, cu privire la confictul final al sfarsitului vremurilor, mentionat in profetii in cartile Apocalipsa, Daniel, Ioel, Ezechiel, Isaia si Ieremia, toate tarile mentionate acolo sunt acum musulmane. Este interesant faptul ca lumea musulmana a inlocuit Imperiul roman in dominatia asupra tarii sfinte. Va juca islamul un rol la final?

introducere in islam 1500Putin romani cunosc lucruri cu privire la lumea musulmana, credintele si istoria lor, precum si ce cred ei despre alte religii si in special despre sfarsitul vremurilor, te incurajam sa descoperi aceste lucruri.

Te provocam sa citesti despre toate aceste lucruri, precum si despre situatia actuala a islamului in Orientul mijlociu, in Europa si in Romania, sa intelegi ce inseamna Statul Islamic, si sa afli povestiri uimitoare despre vise si viziuni in lumea musulmana. De asemenea, e important sa intelegem si cum sa ne raportam ca si crestini la islam, cum implinesc romanii Marea trimitere, si cum se roaga crestinii din Romania pentru lumea musulmana.

Prin Intelegerea vremurilor, te provocam sa interpretezi si sa intelegi din punct de vedere biblic ce inseamna stirile pe care le vezi in fiecare zi la televizor sau pe internet, si sa te pregatesti pentru ceea ce va veni.


Lumea de azi e turbulentă. Auzim de războaie și vești de războaie, revoluții, masacre, și știrile se succed amețitor. Suntem departe de pacea dorită, chiar și în Europa trecută prin două războaie mondiale. La est, la granițele noastre, dă târcoale războiul, și dacă lucrurile ar escala, am fi pe prima linie a confruntării NATO-Rusia. La sud, țările din Orientul Mijlociu și Nordul Africii încă își revin din convulsiile Primăverii Arabe. Întreaga regiune de dincolo de Mediterană este prinsă între trecut, reprezentat de naționalism si un islam moderat, și noul val islamist radical. În unele țări încă rezistă regimurile autoritare din trecut, altele au decăzut în disoluție internă, iar în altele ia naștere o ideologie radicală, militantă și periculoasă.

Ne confruntăm cu amenințarea teroristă inclusiv pe teritoriul nostru. Ca aliat al NATO, cu trupe în Irak și Afghanistan, România reprezintă “un stat cruciat” în ochii fundamentaliștilor islamici. Nu e o intâmplare că, în aprilie 2015, România a expulzat 7 cetățeni străini pentru activități islamiste.

Suntem însă la curent cu ce înseamnă islamul radical? Știm oare ce ideologie animează mii de luptători ai Statului Islamic să comită fapte respingătoare, decapitări, incendieri, crucificări și distrugeri de monumente istorice? Este Islamul o religie a păcii sau a războiului? Există musulmani moderați ce se opun radicalilor, și dacă da, ce înseamnă asta? Mulți europeni se tem de imigranții musulmani și îi disprețuiesc, este acest lucru normal?

Dincolo de Siria și Irak, de ce Turcia, stat secular de aproape un secol, se apropie tot mai mult de fundamentalism în ultimii câțiva ani? Acordul recent încheiat cu Iranul cu privire la programul nuclear poate deschide perspectiva obținerii armei atomice de către regimul de la Teheran, caz în care un război în regiune devine inevitabil. Care este rolul Rusiei și al Americii, cele două superputeri, în acest amestec exploziv? Dar al UE? Ce va face Israelul? Si care este miza unui război în Orientul Mijlociu pentru glob, pentru Romania, si pentru noi, crestinii?

Chiar dacă atenția noastră este mai degrabă focalizată pe Ucraina și Rusia, Orientul Mijlociu este focarul cel mai fierbinte al globului, si Biblia ne asigura ca el va ramane asa.

Orientul Mijlociu este locul unde se întâlnesc concomitent mai multe forțe: proiectul Drumul Mătăsii al chinezilor pentru un culoar economic și de influență înspre Europa trecând prin Orientul Mijlociu, Statul Islamic ce își dorește instaurarea unui califat uriaș, interesele Occidentului în regiune și influența resuscitată a Rusiei. Petrolul, sursă ieftină de energie, se află preponderent în Orientul Mijlociu, și a fost la baza transformării complete a regiunii în ultimile decade. Numeroasele războaie, tulburări și evenimente recente fac petrolul ușor de asociat cu acel vin care amețește toate națiunile pământului (Apoc. 17-18).

Dincolo de planurile omului, cea mai importantă întrebare este: Care este planul lui Dumnezeu cu această regiune, și de ce ar trebui să ne intereseze? Răspunsul îl putem găsi în Scripturi: Voi strânge pe toate neamurile şi le voi coborî în valea lui Iosafat. Acolo, Mă voi judeca cu ele pentru poporul Meu, pentru Israel, moştenirea Mea, pe care l-au risipit printre neamuri, împărţind între ele ţara Mea... Acolo voi şedea să judec toate neamurile dimprejur. (Ioel 3:2, 12)

Te provocăm de asemenea să te rogi pentru întregul Orient Mijlociu, pentru Israel, pentru palestinieni, pentru națiunile arabe, Iran și Turcia, pentru marile puteri ce acționează în regiune. Să ne rugăm pentru creștinii ce suferă persecuții grele în regiune. Să ne rugăm pentru evrei să își pună speranța în Isus ca Mesia. Să binecuvântăm pe musulmani și să cerem să Îl întâlnească pe Issa nu doar ca profet, ci ca Domn. Să ne rugăm și ca românii să fie un agent al binecuvântării și al răspândirii veștilor bune ale Evangheliei în această zonă.

Daniel 11 scrie despre cei ce trăiesc vremurile din urmă: “aceia din popor care vor cunoaște pe Dumnezeul lor vor rămâne tari și vor face mari isprăvi”. Să fim gata să-L cunoaștem pe Dumnezeu, să înțelegem vremurile in care traim, și să fim pregătiți pentru ceea ce va veni.


Intelegerea vremurilor - luna mai 2016 - campanie tematica la Alfa Omega TV

2016 intelegerea vremurilorLuna mai 2016, la Alfa Omega TV, este dedicată înțelegerii vremurilor. În această lună, v-am pregătit o serie de programe de excepție care să vă ajute să înțelegeți din punct de vedere spiritual contextul de azi în care trăim, și să puteți interpreta altfel știrile pe care le vedeți la TV sau online.

O săptămână specială în cadrul lunii Înțelegerea vremurilor este 9-15 mai 2016, Săptămâna pro-Israel la Alfa Omega TV. În această săptămână, vom avea Țara Sfântă în centrul atenției, vom descoperi materiale fascinante despre Israel, poporul ales al lui Dumnezeu, istoria și provocările actuale. Pregătiți-vă să descoperiți planul lui Dumnezeu cu Israelul, să vă lărgiți perspectiva și să înțelegeți vremurile alături de programele noastre. Vizitați și site-ul www.alfaomega.tv/intelegereavremurilor și pagina noastră de Facebook.


Intelegerea vremurilor - 11-17 mai 2015, Saptamana tematica la Alfa Omega TV

saptamana intelegerea vremurilor 2015 mai 11-17 1400În această săptămână, vom difuza programe încărcate de profunzime care să vă ajute să înțelegeți miza spirituală a tensiunilor din Orientul Mijlociu, să descifrați profeții străvechi în lumina evenimentelor moderne, să vedeți cum istoria scrisă de Dumnezeu se împlinește înaintea ochilor noștri. Vă provocăm să descoperiți miza orașului Ierusalim și al celui de-al treilea templu evreiesc, a programului nuclear iranian, precum și să înțelegem împreună ce spune Biblia despre Sfîrșitul vremurilor.

În săptămâna 11-17 mai 2015, te provocăm să înțelegi vremea în care ne aflăm și să te pregătești pentru viitorul ce vine, la Alfa Omega TV.


israel islam armaghedon 250Recomandări din programul Alfa Omega TV

Israel, Islam, Armaghedon - documentar - marți, 12 mai 2015, ora 22

Cu o istorie de peste 3000 de ani, Ierusalimul este menționat de 800 de ori în Biblie. Profețiile despre Ierusalim îi atribuie acestuia un rol-cheie în destinul lumii. Multe dintre aceste profeții s-au împlinit deja, iar unele dintre ele sunt pe cale de a se realiza. Acest documentar arată motivele pentru care procesul de pace în Ierusalim este plin de obstacole, de ce Ierusalimul nu poate cunoaște adevărata pace în zilele noastre și modul în care Antihristul va conduce armatele lumii în scopul distrugerii Israelului.

ascensiunea islamului 250Ascensiunea Islamului - documentar - marți, 12 mai 2015, ora 23

Acest documentar captivant a luat naștere după 3 ani de cercetări amănunțite. Prezentat dintr-o perspectivă obiectivă, documentarul aduce în atenție un subiect relevant: ascensiunea Islamului. Cercetările sunt susținute de mărturii: un profesor, un apologet, un misionar, trei foști teroriști, un jurnalist care a supraviețuit unor atacuri teroriste, fiica unui martir și victimă a “jihadului”.

religii inrudite 250Religii înrudite - documentar - miercuri 13 mai 2015, ora 17

Religii înrudite este o serie de 5 programe ce examinează legăturile istorice și actuale între Islam și lumea iudeo-creștină

Iranium - documentar - joi 14 mai 2015, ora 23

Cât de periculos este Iranul aflat în posesia armelor nucleare? Care sunt principiile după care se ghidează liderii politici ai poporului iranian? Cât de departe poate merge regimul iranian pentru a-și atinge scopurile? Cât de departe au mers deja liderii cand au format cea mai mare organizatie teroristă?
iranium 250În doar 60 de minute, documentarul Iranium vă prezintă scenariul unui posibil război nuclear, un pericol pentru lumea întreagă.

Creștinismul și Islamul - documentar - Vineri 15 mai ora 17

Un documentar de excepție ce compară și contrastează Creștinismul și Islamul. Temele abordate sunt fundamentele Islamului, Trinitatea, Biblia și Întruparea lui Hristos, Crucea și mântuirea.crestinismul si islamul doc 250

Doneaza - sustine Alfa Omega TV
x