Donează     Rugăciune       TV LIVE                          

Marius Birgean: Trebuie facuta o distinctie intre musulmanii moderati si cei radicali (10%)

In toata atmosfera foarte volatila din lume legate de subiecte ce tin de migratie sau acte teroriste, trebuie sa ne pazim de generalitati, de a perpetua anumite stereotipuri gresite cu privire la Islam, ci trebuie sa tratam cu obiectivitate credinta islamica. Trebuie facuta o distinctie: majoritatea covarsitoare a musulmanilor din lume sunt oameni pasnici, care incearca sa fie buni cetateni si vecini in tarile lor. Dar ceea ce ne intereseaza este acea minoritate foarte vocala, foarte influenta, care perpetueaza aceste acte de terorism in lume.

Dupa unele estimari, radicalii sunt 10% din populatia islamica mondiala de 1,5 miliarde, ceea ce este enorm de mult. De aceea, fara a cadea in capcana unei generalizari, trebuie spus ca prezenta acelor 10%, islamisti radicali care fac din interpretarea literala, fundamentalist a Coranului scopul lor supreme e o problem care trebuie sa dea de gandit inclusiv musulmanilor moderati. E o problema pe care musulmanii moderati, regimurile din tarile musulmane moderate trebuie sa o ia in considerare. Si de asemenea, si guvernelor din Europa. E un lucru cunoscut faptul ca foarte multi din adeptii Statului Islamic sunt recrutati din tari europene, tineri care au crescut in acele tari.

#RSP #RealitatiSiPerspective Trebuie facuta o distinctie intre musulmanii moderati si cei radicali (10%) - cu Marius Birgean, pastor si expert in islam. Extras din emisiunea Realitati si perspective 3, difuzata pe 9 aprilie 2016 pe canalul Alfa Omega TV. Urmareste emisiunile Realitati si perspective - http://alfaomega.tv/mediacenter/category/realitati-si-perspective

Precizare: Prin aceasta sectiune, redactia noastra nu isi propune sa discrediteze islamul sau sa ofenseze pe credinciosii musulmani, sau sa instige la discriminare, ura sau violenta de orice natura impotriva musulmanilor. Aceasta sectiune are doar rol educativ si informativ, pentru crestini. Consideram ca datoria noastra de crestini este sa ne rugam pentru musulmani si cei de alte religii, sa ii iubim si sa-i binecuvantam, sa le facem bine, si sa le vestim Evanghelia.

Şi Avraam a zis lui Dumnezeu: „Să trăiască Ismael înaintea Ta!” Dumnezeu a zis: „Cu adevărat, nevasta ta Sara îţi va naşte un fiu şi-i vei pune numele Isaac. Eu voi încheia legământul Meu cu el, ca un legământ veşnic pentru sămânţa lui după el. Dar şi cu privire la Ismael te-am ascultat. Iată, îl voi binecuvânta, îl voi face să crească şi îl voi înmulţi nespus de mult: doisprezece voievozi va naşte şi voi face din el un neam mare. (Geneza 17: 18-20)

Sa binecuvantam atat pe Isaac (stramosul evreilor), cat si Ismael (stramosul arabilor), si sa ne rugam ca ei sa-l cunoasca lumina Evangheliei.

x

Urmăriți reportajele Împreună răspândim lumina!

Descoperiți cum, datorită oamenilor obișnuiți care susțin Alfa Omega TV, facem evanghelizare prin media, slujim nevoilor telespectatorilor, îi ajutăm să crească spiritual, îi încurajăm să-și trăiască credința în viața de zi cu zi în societate, să înțeleagă vremurile în care trăim și ceea ce face Dumnezeu azi in România. Urmărește reportajele!