De ce Israel? - Al doilea „pana cand”: Pana cand se va implini vremea Neamurilor

De ce Israel? - Al doilea „pana cand”: Pana cand se va implini vremea Neamurilor

Scris în . Publicat în Israel.

În Evanghelii, Isus a făcut referire la o perioadă în care Ierusalimul va fi călcat în picioare de Neamuri:
„Până când se va împlini vremea Neamurilor.”

Luca prezintă viitorul apropiat în predica lui Isus despre vremurile din urmă: căderea Ierusalimului și împrăștierea evreilor în toată lumea (Luca 21:23-24). Matei, pe de altă parte, a scris cuvintele lui Isus despre un viitor mai îndepărtat: un Ierusalim restaurat, urâciunea în Locul Sfânt și o persecuție extinsă, un mare necaz, o perioadă de necaz așa cum lumea nu a mai văzut vreodată și nu va mai vedea (Matei 24:15-21). Avem nevoie de toate cele patru Evanghelii ca să alcătuim o perspectivă cuprinzătoare a învățăturilor lui Isus despre viitor.

 

Vremea Neamurilor

Când a început „vremea Neamurilor”? Cel mai probabil, Biblia ne învață că „vremea Neamurilor” a început cu distrugerea Templului, cel construit de regele Solomon, de babilonieni, sub domnia regelui Nebucadnețar (586 î.Hr.). Ierusalimul a fost de-atunci călcat în picioare de Neamuri. Chiar când Israelul a avut o oarecare libertate de a-și conduce singur țara, puterile străine au domnit întotdeauna peste ei. Babilonienii, mezii și perșii, grecii, romanii, bizantinii, musulmanii, cruciații, turcii otomani și britanicii au pășit în Ierusalim - până în 1948, când a fost înființat statul evreu, Israel.

Nici chiar reunirea Ierusalimului, în 1967, nu a putut aduce un final acestui timp al Neamurilor. Astăzi, lumea islamică este în controlul Muntelui Templului din centrul Ierusalimului; locația specifică aleasă de Domnul pentru ca Numele Lui să locuiască acolo (Deuteronom 12:4-5 și 11, 16:2 și 5). Palestinienii revendică o parte din orașul Ierusalim. Vaticanul vrea ca Ierusalimul să fie un oraș internațional - nu capitala Israelului. Națiunile Unite declară că ele vor decide într-o zi care va fi
statutul definitiv al Ierusalimului, și nu Israelul. Așadar, astăzi, Neamurile calcă încă Ierusalimul cu picioarele lor (Luca 22:24).

Imperiile lumii

Dumnezeu i-a descoperit lui Daniel visul lui Nebucadnețar, în Babilon (Daniel 2:31-35). Acest vis, în care a văzut o statuie din diferite materiale, pare să arate spre câteva imperii mondiale succesive: capul de aur este Imperiul Babilonian, brațele și pieptul de argint reprezintă Imperiul Medo-Persan, pântecele și coapsele de aramă reprezintă Imperiul Grec (Alexandru cel Mare), iar picioarele de fier simbolizează Imperiul Roman. Fierul și fierul de lut par să arate spre o trezire a Imperiului Roman din vechime, dar la nivel global. Statuia este, în cele din urmă, distrusă de o piatră mare: venirea „Fiului Omului”, sfârșitul ultimului Imperiu... care este apogeul tuturor celorlalte imperii, reînsuflețit în acest ultim imperiu mondial, conținând toate însușirile tuturor celorlalte imperii! Astfel, numai venirea Prințului Păcii, Regele regilor și Domnul domnilor în Ierusalim, va aduce un sfârșit al „vremii Neamurilor” și al călcării lor în picioare a Ierusalimului.

Venirea Împărăției

Dumnezeu este în control. El domnește și conduce istoria spre scopul Său final: venirea Împărăției Sale și venirea Regelui Împărăției: Isus Hristos, Mesia Israelului, Capul Bisericii Sale și Regele regilor! Vremea Neamurilor se va împlini la revenirea glorioasă a lui Isus. Acest „până când” garantează o nouă vreme pentru întreaga lume, inclusiv pentru Israel și Ierusalim. (Apocalipsa 11:1-2, Zaharia 1:12-13, 8, 12:2-5, 14:2-9; Isaia 2:2-4, Ioel 3, Psalmul 132:13-14).

(Extras din cartea DE CE ISRAEL? - ediție prescurtată - de Willem Glashouwer - Comandă această carte prin telefon 0256.284.913 sau online la adresa http://alfaomega.tv/librarie/israel-orientul-mijlociu/de-ce-israel-varianta-prescurtata-rev-willem-j-glashouwer-produs)

5842 accesări

stiri din israel ultimele reclama

sidebar tvlive
sidebar revista
facebook alfa omega tv
App mobila

Aplicația mobilă

Descarcă aplicația mobilă „Alfa Omega TV” și fii la curent cu știri, recomandări și noutăți!

badge google play badge appstore

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi recepționat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4.
Alfa Omega TV Production deține 2 licențe de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV și Alfa Omega TV Internațional. Alfa Omega TV editeaza, la fiecare doua luni, revista: "Alfa Omega TV Magazin".
SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal și asociat unic: Pețan Tudor. Conducerea societății: Pețan Tudor: director general, coodonator programe; Pețan Mirela: director executiv; Mocofan Muguraș: director tehnic/dezvoltare.
Cod de conduită profesională

Organismul de reglementare sau de supraveghere competent este Consiliul National al Audiovizualului (CNA), cu sediul in Bd. Libertatii nr.14, sector 5, Bucuresti, tel: 40 (0)21 305 5350, email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.