Donează     Rugăciune       TV LIVE                          

Modelul coreean - schimbarea unei națiuni prin rugăciune

În anii '50, Coreea de sud era o țară distrusă de război, o țară fragilă confruntată cu amenințarea permanentă a vecinului comunist din nord, cea mai săracă țară din lume. Însă această țară a sfidat toate așteptările, dezvoltându-se extraordinar în doar câteva decenii, fiind acum una din marile economii asiatice. Dar nu multă lume înțelege rolul pe care l-a jucat credința creștină în renașterea națiunii coreene din cenușă. Un fost ministru coreean explică pentru liderii români legătura dintre liderii creștini fondatori, trezirea spirituală din Coreea și dezvoltarea uimitoare a țării lor.

Citeste mai departe

Uniunea Europeană și Orientul Mijlociu: Ierusalimul - Raport european

O discuție în Parlamentul European despre a 50-a aniversare a unificării Ierusalimului în urma războiului israeliano-arab din 1967. UE promovează cu adevărat pacea în Orientul Mijlociu, sau e împotriva acesteia? Participanți: Tomas Sandell, directorul fondator al Coaliției Europene pentru Israel, Bas Belder, europarlamentar pentru Olanda și membru al Europe of Freedom and Democracy Group, și Andrew Tucker, directorul executiv al Christians for Israel International și membru al Coaliției Europene pentru Israel. Moderator: Simon Barrett.

Citeste mai departe

Realitati si perspective 46 - Referendumul pentru casatorie si familie - analiza si implicatii

Saptamana aceasta emisiunea Realitati si perspective e filmata la Palatul Parlamentului, Bucuresti (editie speciala), in cadrul conferintei Referendumul pentru casatorie si familie. Printre invitatii la aceasta conferinta se vor numara: Adina Portaru (avocat al ADF - Alliance Defending Freedom), Mihai Gheorghiu (presedinte, Coalitia pentru Familie) si Sophia Kuby (European Union advocacy, ADF)

Citeste mai departe

Atentatele teroriste, criza imigrantilor - o perspectiva crestina

Ca si europeni, vom fi tot mai mult obisnuiti si pusi fata in fata cu aceste lucruri. Aceste atacuri teroriste vor fi la ordinea zilei. In Israel atacurile teroriste au loc de ceva timp, astfel incat evreii sunt obijnuiti cu ele si iau masuri de precautie, stiind exact cine este inamicul. In Europa realitatea este diferita. Pe continentul nostru, in ciuda faptului ca perpetuatorii acestor atacuri sunt absolut toti identificati cu islamismul lor radical, parca exista o „politica a strutului”, o lipsa de acceptare a realitatii din partea elitelor liberale, care conduc guvernele tarilor occidentale. Europa nu vrea sa recunoasca cine este dusmanul. In ciuda realitatilor evidente si a activitatilor facute de islamisti radicali, nu exista dorinta de recunoastere. Guvernele trebuie sa ia o decizie cat se poate de rapida, pentru a opri influxul de migranti care vin si care creeaza aceste probleme.

Citeste mai departe

Realități și perspective 42 - Educația sexuală în școli - Adrian Totan

In aceasta emisiune, incercam sa raspundem, alaturi de invitatul nostru, Adrian Totan, la urmatoarele intrebari: In ce masura educatia sexuala a tinerilor se incadreaza in tematica promovarilor familiei si a vietii? De ce este necesara educatia sexuala a tinerilor? Cum raspunde educatia sexuala pe care o face Fundatia Estera problemelor cu pornografia? De unde a pornit aceasta idee a cursurilor de educatie sexuala a Fundatiei Estera? Scopul educatiei sexuale comprehensive. Ce fel de educatie sexuala propun cei de la Fundatia Estera? Educatia sexuala in scoli.

Citeste mai departe

Problema drogurilor în România

Interviu cu Cătălin Baciu, director Teen Challenge România

În România, avem o problemă serioasă cu drogurile. Ruta principală a heroinei trece prin România. Avem din ce în ce mai mult trafic de droguri și media de vârstă a consumatorilor scade. Se estimează că zeci de mii de tineri consumă droguri, din care 20.000-30.000 sunt dependenți cronici, adică nu pot trăi într-un mod normal, fără să consume droguri zilnic.

Citeste mai departe

AFR: Creștinismul la români în cifre: Vești bune și vești nu prea bune

Ne ocupam de un subiect mai delicat astazi care are de a face cu devotamentul romanilor fata de crestinism si valorile lui. Scriem mult despre altii si atragem atentia asupra scaderilor altor tari. Periodic mentionam sondaje de opinie care reflecta declinul drastic al crestinismului in Marea Britanie (unde tot la 26 de persoane care se lasa de crestinism doar o persoana se converteste); ascensiunea uluitoare a ateismului in Norvegia (unde crestinismul e minoritar iar ateismul majoritar); indiferenta germanilor fata de religie; inchiderea bisericilor in Olanda pentru ca olandezii au incetat sa mearga la biserica; ori analfabetismul biblic al americanilor. [Detalii: http://www.gallup.com/poll/210956/belief-creationist-view-humans-new-low.aspx]

Citeste mai departe

#RSP - Persecutia crestinilor in Coreea - comentariu Marius Birgean

Consider ca ceea ce Dumnezeu a facut in urma cu 27 de ani in tara noastra, poate sa faca si in Coreea de Nord. Ne uitam la dezvoltarea economica a Coreei de Sud, care este una din cele mai mari puteri economice ale lumii, dar si la dezvoltarea Bisericii si a crestinismului, care este unul din misterele pe care noi nu le putem intelege pe deplin. Sunt peste 63 de ani decand soarta celor doua Coree sunt impartite. Dar asta nu inseamna ca Dumnezeu a pierdut controlul, El este in control.

Citeste mai departe

Persecuția creștinilor în lume - raport Open Doors

În fiecare an, organizația Open Doors publică un raport indicând principalele locuri unde creștinii sunt persecutați în lume. Pe primul loc se află Coreea de nord comunistă, urmată de o listă lungă de țări islamice. Să ne rugăm pentru frații noștri aflați în suferință!

open doors watchlist 2017 orientulmijlociu

  Aboneaza-te gratuit la revista AOTV Magazin

Articol tiparit in revista Alfa Omega TV Magazin 7.3 - Semnele vremurilor (mai-iunie 2017). Aceasta revista se distribuie gratuit, aboneaza-te sa o primesti acasa: www.alfaomega.tv/revista

Funcționarea UE și valori creștine în Europa

Structura Uniunii Europene include 28 de țări. În cadrul Uniunii Europene avem Consiliul European, constituit din liderii țărilor, Consiliul de miniștri, constituit din miniștrii țărilor ce compun UE, Parlamentul European și Comisia Europeană. Comisia Europeană poate să propună o lege, o directivă, pentru că are putere legislativă.

Citeste mai departe

Brexit și implicații pentru viitorul UE - revenirea la valori creștine

Acest vot al ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană poate fi și o oportunitate, nu doar a unor tratate comerciale. Ci ar trebui să reflectăm la Europa, la ce face Europa, la ce a făcut Europa să fie un continent aparte, în ultimele sute de ani. Europa a devenit ceea ce e datorită valorilor iudeo-creștine, respectului față de semeni și dragostei față de aproape care a dus la cel mai bun sistem medical din lume, datorită căutării adevărului care a dus la apariția universităților.

Citeste mai departe

Realitati si perspective 44 - Actualitatea politica internationala

Temele discutate: Atacul terorist din Londra; Convertirea musulmanilor la Hristos in Germania si in alte parti in Europa si lume; SUA si atacurile teroriste; Proiectul recent de lege francez contra site-urile anti-avort; In Romania, manifestarile pro-viata sunt tot mai articulate, dar ce va aduce viitorul? Coreea de Nord si persecutia crestinilor. Dinamica spirituala in ultimii 15 ani si implinirea anumitor semne profetice in lume.

Citeste mai departe

Realitati si perspective 45 - Maria Prean - Viziune pentru Africa

In editia din aceasta saptamana la Realitati si perspective, ne-am propus sa va prezentam un documentar despre viata si lucrarea Mariei Prean, o misionara cunoscuta din Uganda, Africa. Maria Prean a cautat mult timp sensul vietii, dar nu a gasit ce cauta. Casatorita la varsta de 47 de ani, vaduva la varsta de 54 de ani, viata ei a inceput sa capete sens atunci cand a ajuns in Africa, desi a fost un soc cultural pentru ea la inceput a ramas in acele locuri datorita dragostei lui Dumnezeu pentru oamenii din acea zona. A infiintat case de misiune in care sa educe copiii, ateliere de constructii si croitorie, schimbandu-le mentalitatea de om sarac prin descoperirea valori pe care Dumnezeu a pus- o in fiecare in parte. Maria Prean si lucrarea ei de misiune, Viziune pentru Africa ajuta acum in jur 5 500 de copii si adolescenti saraci din Uganda.

Citeste mai departe

Viitorul UE - 5 scenarii posibile și o perspectivă creștină

Uniunea Europeană e în criză, în acest aspect toată lumea e de acord. După Brexit, există consens privind nevoia de reformă a UE. Însă marea întrebare e cum ar trebui să fie reformată. Anul acesta aniversăm 60 de ani de la semnarea tratatului de la Roma, care e baza Uniunii Europene de azi. În timpul festivităților, Comisia Europeană a publicat un document privind 5 scenarii posibile pentru viitorul UE.

Citeste mai departe

Realități și perspective - înțelegerea vremurilor din perspectivă creștină

Ca și creștini, încercăm să discernem, să înțelegem vremurile cum făceau în Scriptură fii lui Isahar (1 Cron. 12:32), pentru a ști ce trebuie să facă Biserica, pentru a ști ce abordare trebuie să avem față de evenimentele care se succed cu atâta viteză în jurul nostru. În această secțiune, veți găsi diverse evenimente și realități contemporane, analizate din perspectivă creștină. Și vă încurajăm să urmăriți și emisiunea Realități și perspective, în fiecare sâmbătă seara de la ora 21, pe canalul Alfa Omega TV, precum și pagina noastră de Facebook unde publicăm ultimele noutăți.

Citeste mai departe

Masuri posibile contra terorismului. Ridicarea nationalismului si populismului in Europa

Cum se pot dezvolta aceste acte de terorism in Europa, daca nu se iau masuri?

Dupa opt ani de corectitudine politica in multe domenii, acum se spun lucrurilor pe nume si se iau actiuni concrete. Ramane de vazut cat de consistenta este aceasta pozitie, dar momentan lucrurile au o perspectiva sanatoasa si binevenita. Este posibil ca administratia Trump sa creeze o coalitie care sa lupte efectiv si sa anihileze statul islamic. Pe noi aici in Europa, acest lucru ar trebui sa ne preocupe. Ne rugam ca Dumnezeu sa trezeasca liderii politici din Uniunea Europeana. Exista in acest moment un nivel de antipatie in ce priveste administratia Trump. Acest lucru se intampla si pe fondul temerii ca alegerea domnului Trump ca presedinte al Statelor Unite, Brexitul de anul trecut ce a fost oficializat anul acesta, poate stimula curente nationaliste in tari importante din Europa, precum: Olanda, Franta, Germania, Italia. Tari de importanta majora in ansamblul Uniunii Europene. Administratia Trump a recunoscut ca ISIS este asociat cu un fenomen de genocid. Europa s-a ferit sa afirme clar acest lucru, folosind eufemisme la adresa ISIS.

Citeste mai departe

Realitati si perspective 39 - Ce spune Biblia despre sexualitate - Titus Coltea

Din temele abordate - De ce este o jena in bisericile crestine in ce priveste discutia despre aspectul sexualitatii? In dreptul cui este responsabilitatea educatiei sexuale asupra copiilor? Care este perspectiva biblica asupra sexului? Care este importanta de a avea o conceptie biblica despre lume si viata in abordarea, discutarea si interpretarea corecta a problemelor de sexualitate? Revolutia Franceza in contextul religiei, moralitatii si sexualitatii. Agenda LGBT si ideologia de gen, si modul in care influenteaza ele pilonii societatii (religia, familia, educatia, guvernarea, mass-media, cultura si economia). Aspectul sexualitatii la nivele de natiuni - studii de caz: Uganda, China. Anticonceptionalele in lumea crestina

Citeste mai departe

Mai multe articole...