Donează     Rugăciune       TV LIVE                          

Realitati si perspective 61 - Halloween - granita dintre divertisment si ocult - Fanel Serban

Halloween-ul a patruns in Romania recent. El se suprapune cu o sarbatoare deja existenta de foarte mult timp pe teritoriul Romaniei. Aceste doua evenimente, „Seara mortilor” si „Halloween”-ul au radacini comune, cu diferenta ca Halloween-ul in vest si-a dezvoltat o latura comerciala si a fost adoptat ca sarbatoare intr-un mod mai frumos. In Romania in schimb, „Sarbatoarea mortilor” a ramas ancorata in vechiile traditii pre-crestine.

Citeste mai departe

Leo van Doesburg - Starea actuala a Europei si perspectiva asupra Brexitului

Uniunea Europeana este in criza. Dupa Brexit, s-a cazut de acord ca ea ar trebui reformata. Problema se pune cum ar trebui Europa reformata, asa ca din acest punct de vedere apar mai multe versiuni. Liberalii de stanga spun ca Uniunea Europeana nu s-a implicat destul in problema refugiatilor si ca din aceasta cauza sporeste scepticismul la adresa Uniunii. Unii spun ca Europa ar trebui sa creasca, altii ca ar trebui sa se micsoreze. Anul acesta se implinesc 50 de ani de cand a fost semnat Tratatul de la Roma, care sta la baza Europei.

Citeste mai departe

Realitati si perspective 48 - Brexit, imigratie, populism si viitorul Europei

invitat: Leo van Doesburg, director pentru afaceri europene al ECPM (Miscarea politica crestina europeana). Temele discutate: Starea actuala a Europei si perspectiva asupra Brexit-ului, imigrantii si populismul - ridicarea spiritului nationalist si populist in mai multe tari din UE; Viitorul Uniunii Europene si implicarea crestinilor in politica.

Citeste mai departe

#RSP - Persecutia crestinilor in Coreea - comentariu Marius Birgean

Consider ca ceea ce Dumnezeu a facut in urma cu 27 de ani in tara noastra, poate sa faca si in Coreea de Nord. Ne uitam la dezvoltarea economica a Coreei de Sud, care este una din cele mai mari puteri economice ale lumii, dar si la dezvoltarea Bisericii si a crestinismului, care este unul din misterele pe care noi nu le putem intelege pe deplin. Sunt peste 63 de ani decand soarta celor doua Coree sunt impartite. Dar asta nu inseamna ca Dumnezeu a pierdut controlul, El este in control.

Citeste mai departe

Modelul coreean - schimbarea unei națiuni prin rugăciune

În anii '50, Coreea de sud era o țară distrusă de război, o țară fragilă confruntată cu amenințarea permanentă a vecinului comunist din nord, cea mai săracă țară din lume. Însă această țară a sfidat toate așteptările, dezvoltându-se extraordinar în doar câteva decenii, fiind acum una din marile economii asiatice. Dar nu multă lume înțelege rolul pe care l-a jucat credința creștină în renașterea națiunii coreene din cenușă. Un fost ministru coreean explică pentru liderii români legătura dintre liderii creștini fondatori, trezirea spirituală din Coreea și dezvoltarea uimitoare a țării lor.

Citeste mai departe

Funcționarea UE și valori creștine în Europa

Structura Uniunii Europene include 28 de țări. În cadrul Uniunii Europene avem Consiliul European, constituit din liderii țărilor, Consiliul de miniștri, constituit din miniștrii țărilor ce compun UE, Parlamentul European și Comisia Europeană. Comisia Europeană poate să propună o lege, o directivă, pentru că are putere legislativă.

Citeste mai departe

Indemnuri pentru parinti in ceea ce priveste Halloween-ul

Putem vedea la nivel global ca radicalitatea cu care se tine o credinta se manifesta in dreptul poporului islam si a poporului evreu. Oamenii atat la nivel de copil, cat si la nivel de adult, sunt legati de credinta lor mai mult decat partea crestina. Copiii trebuie invatati de mici caile Domnului, ca atunci cand vor creste sa ramana inradacinati in ele. Lor trebuie sa li se explice chiar si notiuni despre lumea oculta.

Citeste mai departe

Realități și perspective 60 - Familia și ideologia marxist-comunistă - Iosif Țon

Marxiștii au avansat în Europa după Război (1917). Țelul principal a fost distrugerea creștinismului. Pentru acest lucru, familia trebuie distrusă prin convingerea că ea e o închisoare și femeia trebuie să se elibereze din aceasta. Totul e prezentat anormal. Tinerii trebuie îndoctrinați și învățați să știe că sunt liberi să facă ce vor. Aceste lucruri au început să fie mai vizibile în Uniunea Europeană.

Citeste mai departe

Rugăciunea - Miracolul de la Dunkirk

Unul dintre cele mai așteptate filme ale acestei veri a fost „Dunkirk”, al lui Christopher Nolan. Acesta a reamintit, în special britanicilor, modul în care armata Angliei a fost salvata, ca prin urechile acului, de pe plaja din Dunkirk (Dunquerque) din nordul Franței, în vara 1940. Filmul se bazează pe un eveniment real de la începutul celui de-al Doilea Război Mondial: evacuarea miraculoasă a forțelor britanice și aliate, sub intensa presiune a trupelor naziste. Dar, dincolo de fapte, există și o componentă spirituală a acestui eveniment istoric.

Citeste mai departe

Problema drogurilor în România

Interviu cu Cătălin Baciu, director Teen Challenge România

În România, avem o problemă serioasă cu drogurile. Ruta principală a heroinei trece prin România. Avem din ce în ce mai mult trafic de droguri și media de vârstă a consumatorilor scade. Se estimează că zeci de mii de tineri consumă droguri, din care 20.000-30.000 sunt dependenți cronici, adică nu pot trăi într-un mod normal, fără să consume droguri zilnic.

Citeste mai departe

AFR: Creștinismul la români în cifre: Vești bune și vești nu prea bune

Ne ocupam de un subiect mai delicat astazi care are de a face cu devotamentul romanilor fata de crestinism si valorile lui. Scriem mult despre altii si atragem atentia asupra scaderilor altor tari. Periodic mentionam sondaje de opinie care reflecta declinul drastic al crestinismului in Marea Britanie (unde tot la 26 de persoane care se lasa de crestinism doar o persoana se converteste); ascensiunea uluitoare a ateismului in Norvegia (unde crestinismul e minoritar iar ateismul majoritar); indiferenta germanilor fata de religie; inchiderea bisericilor in Olanda pentru ca olandezii au incetat sa mearga la biserica; ori analfabetismul biblic al americanilor. [Detalii: http://www.gallup.com/poll/210956/belief-creationist-view-humans-new-low.aspx]

Citeste mai departe

FEREASTRA 10/40 - Creştinismul în noua Asie

 "Evanghelia aceasta a Împărăţiei va fi propovăduită în toată lumea, ca să slujească de mărturie tuturor neamurilor. Atunci va veni sfârşitul." Matei 24:14. Profeţiile, revelaţiile, vremurile de pe urmă... Pot ele să devină o realitate? Toate acestea au loc în Asia. Ce fel de credinţă au cei din Asia?

Citeste mai departe

BREXIT - o perspectivă creștină

Un interviu cu purtătorul de cuvânt al Alianței Evanghelice din Marea Britanie, privind atitudinea creștinilor britanici cu privire la Brexit, precum și o perspectivă europeană din partea lui Leo van Doesburg, implicat în politica UE de la Bruxelles prin partidul european ECPM.

Citeste mai departe

Uniunea Europeană și Orientul Mijlociu: Ierusalimul - Raport european

O discuție în Parlamentul European despre a 50-a aniversare a unificării Ierusalimului în urma războiului israeliano-arab din 1967. UE promovează cu adevărat pacea în Orientul Mijlociu, sau e împotriva acesteia? Participanți: Tomas Sandell, directorul fondator al Coaliției Europene pentru Israel, Bas Belder, europarlamentar pentru Olanda și membru al Europe of Freedom and Democracy Group, și Andrew Tucker, directorul executiv al Christians for Israel International și membru al Coaliției Europene pentru Israel. Moderator: Simon Barrett.

Citeste mai departe

Viitorul UE - 5 scenarii posibile și o perspectivă creștină

Uniunea Europeană e în criză, în acest aspect toată lumea e de acord. După Brexit, există consens privind nevoia de reformă a UE. Însă marea întrebare e cum ar trebui să fie reformată. Anul acesta aniversăm 60 de ani de la semnarea tratatului de la Roma, care e baza Uniunii Europene de azi. În timpul festivităților, Comisia Europeană a publicat un document privind 5 scenarii posibile pentru viitorul UE.

Citeste mai departe

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x
popup luna proviata mobile