Donează     Rugăciune       TV LIVE                          

Leo van Doesburg - Starea actuala a Europei si perspectiva asupra Brexitului

Uniunea Europeana este in criza. Dupa Brexit, s-a cazut de acord ca ea ar trebui reformata. Problema se pune cum ar trebui Europa reformata, asa ca din acest punct de vedere apar mai multe versiuni. Liberalii de stanga spun ca Uniunea Europeana nu s-a implicat destul in problema refugiatilor si ca din aceasta cauza sporeste scepticismul la adresa Uniunii. Unii spun ca Europa ar trebui sa creasca, altii ca ar trebui sa se micsoreze. Anul acesta se implinesc 50 de ani de cand a fost semnat Tratatul de la Roma, care sta la baza Europei.

Sunt atat de multe perspective in Europa, incat Comisia Europeana a dezvoltat un raport care dezvolta cinci strategii posibile in Europa. Prima strategie propune ca Uniunea Europeana sa continue ca inainte. A doua sustine ca Uniunea Europeana va deveni o piata unica si nimic mai mult. A treia strategie spune ca acele tari care vor sa faca mai mult, pot sa o faca, intr-o europa cu mai multe viteze. A patra strategie spune sa facem mai putin, dar mai bine. A cincea strategie propune sa facem mai multe impreuna.

Acestea cinci strategii arata tensiunea care are loc. Realitatea e ca exista un nivel ridicat de euroscepticism, exista mai putina incredere in Europa.

Extras din emisiunea Realitati si perspective 48 Brexit, imigratie, populism si viitorul Europei, difuzata pe 27 aprilie 2017 pe canalul Alfa Omega TV. Gasiti emisiunea completa aici: http://alfaomega.tv/intelegereavremurilor/rsp/7090-realitati-si-perspective-48-brexit-imigratie-populism-si-viitorul-europei#axzz4sMqgRQkI 

Mai multe resurse crestine gasiti pe site-ul http://alfaomega.tv 

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x

Proiectul evanghelistic Cartea Cărților

Din toamna 2016, ne concentrăm pe generația tânără, dezvoltând proiectul de evanghelizare pentru copii Cartea Cărților. Ajungem la mulți copii cu Evanghelia, prezentată prin desene animate, prin televiziune, prin site-ul www.carteacartilor.tv, prin resurse tipărite și prin evenimente. Să investim împreună în generația de mâine!. Urmărește reportajul!