Donează     Rugăciune       TV LIVE                          

Intelegerea vremurilor - Realitati, stiri si perspective din Orientul Mijlociu si intreaga lume, privite din perspectiva crestina

Cine e Recep Tayyip Erdogan, președintele Turciei?

Recep Tayyip Erdogan, în vârstă de 63 de ani, este actualul președinte al Turciei, funcție pe care o deține din 2014. Înainte de asta, a fost prim-ministru în perioada 2003 – 2014, reprezentând partidul islamic (AKP), înființat în 2001. Erdogan a transformat Turcia din statul secular înființat sub conducerea lui Mustafa Kemal Ataturk în 1923 în noul stat islamic care apare azi pe harta lumii.

Citeste mai departe

AFR: Raport - Islamul, religie majoritară în lume în 2100

In 2100 islamul va fi religia cea mai numeroasa din lume, conform unui studiu publicat de Pew Research Center din SUA pe 27 februarie. [Detalii] In 2010 in lume erau 1,6 miliarde de musulmani, reprezentind aproximativ 23% din populatia planetei. In acelasi an, se estima ca in lume traiau 2,2 miliarde de crestini, ori 31% din intreaga populatie a planetei. In 2050, cind populatia lumii va ajunge la 9,3 miliarde de locuitori, in comparatie cu 6,9 miliarde in 2010, se estimeaza ca numarul musulmanilor va fi aproape egal cu al crestinilor, dar ca ii vor depasi numeric pina in 2100. Trebuie aceste cifre sa ne ingrijoreze? Care sunt cauzele acestui decalaj numeric?

Citeste mai departe

#RSP - Constructia unei moschei in Romania - sen. Ben Oni Ardelean

Acest subiect este important sa il tratam cu foarte multa precautie. Vrem sa existe in societate toleranta si libertate religioasa. Vigilenta in ce priveste Turcia trebuie sa fie extrem de mare. Reciprocitatea trebuie sa existe. Daca Romaniei i s-a cerut sa faca o moschee sponsorizata de Turcia, atunci si Romania trebuie sa aiba in Turcia anumite drepturi, ceea ce deocamdata nu le are.

Citeste mai departe

#RSP - SUA, Europa si problematica Israelului - sen. Ben Oni Ardelean

La nivel de Europa, lucrurile sunt foarte complicate. Majoritatea tarilor europene au fost extrem de influentate de lobbyul palestinian. Toata politica de sustinere a Palestinei pe care o duc, este un dezavantaj foarte mare in ce priveste sustinerea Israelului. America a fost un puternic sustinator al Israelului, insa ne aflam la un punct de cotitura a politicii americane, care va fi definitoriu cu privire la sustinerea Israelului.

Citeste mai departe

#RSP - Diplomatia religioasa si conflictele din lume - sen. Ben Oni Ardelean

Un proiect major este diplomatia religioasa. Este un proiect pe care il coordoneaza cateva persoane din Washington. Multe dintre conflictele prin care am trecut ca tara sau ca state europene au avut un motiv religios. Liberalismul european democratic a impins zona de religie in sfera privata, neinteresandu-i de religie si considerandu-se state laice, incercand sa ii respecte pe toti si indemnand populatia sa isi practice religia la ei in biserici, moschei, apartamente. Astfel religia a fost scoasa din spectrul public.

Citeste mai departe

#RSP - Mic dejun cu rugaciune in America si grupul de rugaciune in Parlamentul Romaniei

Sen. Ben Oni Ardelean - Mic dejun cu rugaciune in America - Evenimentul este unul impresionant in care presedintele Americii de aproape 60 de ani (indiferent de cum s-a numit) a participat la aceasta intalnire si a fost unul dintre vorbitorii principali, alaturi de un alt vorbitor invitat. Printre celelalte a fost vicepresedintele, secretarul de stat si cei care constituie administratia prezidentiala, plus sute de congresmani, senatori, zeci de premieri, de presedinti de stat care participa anual la acest eveniment unic organixat la Washington. Ei au dat startul si la alte evenimente si unul esential dintre ele ce a fost organizat anul trecut a fost Mic dejun cu rugaciune in Balcani, organizat de Ben-Oni Ardelean, intalnirea avand loc in Senatul Romaniei. Au participat zeci de parlamentari si ministrii din diverse state, congresmani americani care au venit si au luat parte la acest eveniment. Anul acesta, aceeasi editie s-a desfasurat la Belgrad, unde Ben-Oni Ardelean a fost chemat ca vorbitor principal.

Citeste mai departe

#RSP - Deciziile Americii in ceea ce priveste alegerea noului presedinte - Ben-Oni Ardelean

America trece printr-o perioada foarte complicata. Daca ea pana acum era stabila, cu presedinti mari, astazi trece printr-o batalie foarte atipica. Batalia in America nu este doar pentru partide, ci si pentru electorat, care va conta extrem de mult. Lucrurile vor fi impredictibile pana in ultimul moment. Deja se joaca extrem de murdar prin poze indecente, email-uri facute public si anumite institutii ce sunt implicate in scandaluri cu privire la imaginea celor doi candidati.

Citeste mai departe

Realitati si perspective 22 - Evenimente internationale si semnificatia lor pentru Romania

Invitat: Conv. univ. dr. Ben Oni Ardelean, senator al Romaniei, a vorbit despre evenimente internationale si semnificatia lor pentru Romania: Deciziile Americii in ceea ce priveste alegerea electorala a noului presedinte; Mic dejun cu rugaciune in America, si grupul de rugaciune in Parlamentul Romaniei. Cresterea terorismului; Diplomatia religioasa. Reasezari politice in Orientul Mijlociu si constructia unei moschei in Romania. Problematica Israelului, raportarea SUA, UE si Romaniei la poporul evreu. Viata spirituala si viata politica in sfera personala; Separarea bisericii de stat.

Citeste mai departe

Calea Adevarul si Viata 556 - Raport european 15 - UE si relatiile israeliano-palestiniene

Subiecte: fondurile europene si britanice alocate Autoritatii Palestiniene, in special cele care merg spre prizonierii palestinieni condamnati pentru acte de terorism. Acestia se afla in inchisorile israeliene si primesc salarii de la Autoritatea Palestiniana, care primeste fonduri direct de la Uniunea Europeana. Rolul UE si al Parlamentului European in incurajarea relatiilor politice dintre israelieni si palestinieni; Posibilitatea ca in septembrie ONU sa recunoasca un stat palestinian si ce implicatii va avea acest lucru in procesul de pace din Orientul Mijlociu.

Citeste mai departe

Calea Adevarul si Viata 557 - Raport european 15 (p.2) - UE si relatiile israeliano-palestiniene

Subiecte: Rolul UE si al Parlamentului European in incurajarea relatiilor politice dintre israelieni si palestinieni; Posibilitatea ca in septembrie ONU sa recunoasca un stat palestinian si ce implicatii va avea acest lucru in procesul de pace din Orientul Mijlociu. Invitati in studio: Dafna Friedman, director de comunicatii si campanie pentru Europe Israel Public Affairs, Tomas Sandell, fondatorul si directorul organizatiei European Coalition for Israel, si Michael McCann, directorul organizatiei britanice Israel Britain Alliance.

Citeste mai departe

#RSP - Petru Amarei (RTN Chicago) - Marturia sa de emigrare, despre RTN si media crestina in SUA

#RSP - Petru Amarei (om de media, RTN Chicago) - Marturia sa de emigrare, despre RTN si media crestina in SUA. Extras din emisiunea Realitati si perspective 12 - Provocarile diasporei romanesti din SUA, avandu-l ca invitat pe Petru Amarei, director al televiziunii crestine romane RTN din Chicago - difuzata pe 11 iunie 2016, ora 21, pe canalul Alfa Omega TV. Urmariti si alte emisiuni Realitati si perspective aici: http://alfaomega.tv/mediacenter/category/realitati-si-perspective

Citeste mai departe

BISERICA DIN UCRAINA ÎN VREME DE NECAZ

De-a lungul istoriei, Biserica lui Isus Hristos a răspuns provocărilor din vremea respectivă. A fost sare și lumină, pâine și apă pentru oameni... Aproape de finele anului 2013, Ucraina a intrat într-o perioadă de conflicte geopolitice majore. În ciuda opiniei populației susținută prin revoluția din Piața Maidan, un lucru este clar: când zeci de mii de oameni s-au prăbușit la pământ pentru a se ruga și a se pocăi, când sângele a fost vărsat, iar speranța pentru demnitate s-a născut în ciuda memoriei sclaviei, Biserica s-a ridicat în fața provocării și i-a sprijinit. Creștinii au oferit ceai și pâine celor înfometați, le-au acordat ajutor răniților și au oferit căldură când a fost nevoie.

Citeste mai departe

Comunitatea română din Ucraina - Misiune într-o țară afectată de război

Interviu - Ion Michitiuc - pastor evanghelist, Cernăuți, Ucraina

În ultimii doi ani, Ucraina trece printr-o încercare grea. Am auzit multe despre război, dar acum înțelegem mult mai bine ce înseamnă asta pentru că peste 10.000 de sicrie din zona Donețk-ului și a Lugansk-ului au fost trimise în toată țara. Toți oamenii de acolo au avut gândul că trebuie să-și apere țara. Cred că lumea din Occident este foarte dezinformată de unele canale media care nu spun adevărul.

Citeste mai departe

RSP - Despre alegerea lui Sadiq Khan ca primar al Londrei, primul primar musulman al capitalei

#RSP - Despre alegerea lui Sadiq Khan ca primar al Londrei, primul primar musulman al capitalei engleze. Invitat: Iuliu Centea. Extras din emisiunea Realitati si perspective 8 -Statul Israel, semn al vremurilor, difuzata pe 14 mai 2016 pe canalul Alfa Omega TV. Urmareste toate emisiunile Realitati si perspective - http://alfaomega.tv/mediacenter/category/realitati-si-perspective

Citeste mai departe

Realitati si perspective 7 - Israelul si conflictele din Orientul Mijlociu - 7 mai 2016

#RSP - Israel si mantuirea evreilor, in contextul actual al conflictelor din Orientul Mijlociu. Invitat: Marius Birgean. Extras din emisiunea Realitati si perspective 7 - Conflictele din Orientul Mijlociu, difuzata pe 7 mai 2016 pe canalul Alfa Omega TV. Urmareste toate emisiunile Realitati si perspective - http://alfaomega.tv/mediacenter/category/realitati-si-perspective

Citeste mai departe

Realitati si perspective 8 - Statul Israel, semn al vremurilor - 14 mai 2016

Sambata, 14 mai 2016, de la ora 21, am difuzat emisiunea „Realitati si perspective” pe canalul Alfa Omega TV cu tema: „Statul Israel - semn al vremurilor”. Am vorbit despre situatia actuala a Israelului, despre perspectivele spirituale ce tin de sfarsitul vremurilor si Israelul, si despre contextul exploziv din regiune cu care se confrunta tara sfanta. L-am avut ca invitat pe pastorul: Iuliu Centea.

Citeste mai departe

Islamul apocaliptic - Ce cred musulmanii despre vremurile din urmă

de Sorin Pețan, redactor Alfa Omega TV

Un studiu efectual de către Pew Research în 2012 în mai multe țări musulmane a constatat că mai mult de jumătate din musulmani cred în revenirea lui Mahdi și a sfârșitului zilelor în timpul vieții lor. Într-o Europă și Românie seculară cu origini creștine, pare inutil un studiu în escatologia islamică. Însă numeroși musulmani cred aceste lucruri, și pot influența absolut decisiv nu doar regiunea Orientului Mijlociu, ci și întreaga lume. Acest lucru ne obligă să cunoaștem mai bine credințele lor, pentru a înțelege acțiunile actorilor din Orientul Mijlociu.

Citeste mai departe

Mai multe articole...

Doneaza - sustine Alfa Omega TV
x