Donează     Rugăciune       TV LIVE                          

Asemanari izbitoare intre sfarsitul vremurilor in islam si in crestinism - Marius Birgean

Este nevoie de exercitiu si o anumita rigoare in a intelege mai intai Scripturile crestine si doctrinele escatologice pentru a putea face o paralela cu escatologia islamica. Avand escatologia crestina si elementele fundamentale si anume: revenirea in slava a Domnului Isus precedata de Necazul cel mare, marea amagire, aparitia lui Anticrist, a profetului mincinos, avem cateva coordonate sau jaloane dupa care putem sa evaluam trasaturile de baza ale escatologiei islamice. Similaritatile sunt coplesitoare, iar aceasta ar trebui sa ne de-a de gandit.

Vorbim aici despre religia cu cea mai mare rata de crestere din toate religiile lumii, care potrivit estimarilor daca se pastreaza ritmul de crestere actual in aproximativ 20 de ani va surclasa crestinismul, fiind religia cu numarul cel mai mare de adepti. Cum ar putea Satana care este maiestrul amagirilor, deceptiei spirituale in vremurile din urma, sa lase de o parte 1,5 miliard de oameni din planul sau. Evident ca nu o va face, ei sunt undeva in planul lui si atunci cand ne uitam putin in ce inseamna escatologia islamica intelegem sau intrezarim putin din acest plan diabolic de inselaciune prin care Satana va incerca sa ii amageasca pe crestini, evrei si musulmani.

Lumea islamica, atat ramura siita, cat si ramura sunita asteapta o figura centrala, un eliberator, un izbavitor, un mesia. Este potrivit sa folosim termenul acesta pentru ca este o figura mesianica care va restaura gloria, stapanirea lui Allah peste intreaga lume. Este o figura carismatica care va avea o autoritate mondiala si va impune acest califat in lumea intreaga. El este numit al doisprezece Imam sau Imam Mahdi (Al-Mahdi inseamna „cel condus, cel calauzit”) si va avea ca ajutor principal pe Isus. Musulmanii il asteapta si cred in revenirea lui Isus sau Isa, fiul Mariei, care va veni, dar nu ca in escatologia crestina ca el sa fie adevaratul mesia, ci sa fie ajutorul lui Mahdi pentru a-si exercita autoritatea mondiala, fortandu-i pe crestini sa treaca la islamism.

O a treia figura interesanta in escatologia islamica care este considerata anticristul sau o paralela cu anticristul, figura negativa, este cel care-l va proteja pe poporul evreu in vremurile din urma. Isus va reveni ca sa-l ajute pe Mahdi sa-si exercite stapanirea globala si ei il vor invinge pe cel care este anticristul in conceptia lor, protectorul poporului Israel.

Cand ne uita, insa, la descrierile pe care Coranul le are cu privire la aceste trei personaje intelegem ca lucrurile sunt exact rasturnate fata de intelegerea crestina a lucrurilor. Imam Mahdi seamana leit cu descrierea pe care Scripturile crestine o fac cu privire la Anticrist. Isa, Isus al lor, nu este altceva decat paralela crestina a profetului mincinos, cel care-l va ajuta pe anticrist sa aibe suprematie. Iar anticrist care va proteja poporul evreu nu este altul decat Hristosul crestin, cel care va veni. Asa ca lucrurile sunt paralele, dar rasturnate.

#RSP #RealitatiSiPerspective Asemanari izbitoare intre sfarsitul vremurilor in islam si in crestinism - #RSP - cu Marius Birgean, pastor si expert in islam. Extras din emisiunea Realitati si perspective 3, difuzata pe 9 aprilie 2016 pe canalul Alfa Omega TV. Urmareste emisiunile Realitati si perspective - http://alfaomega.tv/mediacenter/category/realitati-si-perspective

x

Proiecte de Înțelegere a Vremurilor

Prin Înțelegerea vremurilor, provocăm creștinii să înțeleagă, să se roage și să interpreteze din punct de vedere biblic semnificațiile știrilor zilnice. Prin producerea și difuzarea pe TV, site, Youtube și Facebook a documentare de actualitate și a știrilor Mapamond Creștin și Jerusalem Dateline, oferim perspective creștine și informații noi despre evenimente actuale, fiind o sursă credibilă de informare creștină. Fii și tu parte! Urmărește reportajul!