Donează     Rugăciune       TV LIVE                          

Califatul Islamic si Statul Islamic - Marius Birgean

Scopul acestui califat islamic este dominatia mondiala. Cand luam in considerare repeziciunea cu care Statul Islamic a cucerit teritorii importante din Siria si Irak, atractia pe care o exercita acest Stat in randul tinerilor musulmani din Europa care vin si se inroleaza, luptand pentru el, ar trebui sa fie un motiv de preocupare. Traim vremuri in care sunt atat de multe circumstante care au creat acest sentiment ca a sosit momentul. In momentul in care numarul musulmanilor va depasi numarul crestinilor se va crea un sentiment si mai accentuat ca a sosit timpul, iar visul lor de a domina lumea poate deveni realitate.

Exista diversi pretendenti, primul fiind al-Baghdadi care s-a autointitulat a fi califul. Un altul este Turcia care vrea sa-si recapete ideea de califat pe care a avut-o acum aproximativ 100 de ani prin Imperiul Otoman. Tucia este un caz unic. Este o natiune cu populatie predominant musulmana, dar a fost pentru cea mai mare parte a sec. XX o natiune seculara. Observam acum cum ea se radicalizeaza, factorul religios devine tot mai important. Exista o competitie intre Turcia, Iran si Arabia Saudita pentru suprematia din lumea islamica si probabil ca aceasta discutie cu privire la plasarea moscheei din Bucuresti finantata de guvernul turc face parte din aceasta strategie. Fiecare incearca sa-si extinda sfera de influenta acolo unde este posibil.

Este aceasta interpretare ca acolo unde anumite teritorii au apartinut candva, nu conteaza perioada de timp, comunitatii islamice ele sunt de drept si apartin lumii islamice chiar daca ulterior au trecut sub alta stapanire. De aceea exista aceasta revendicare si poate ca unora previziunile de extindere ale califatului islamic reprezentat de statul islamic, acele harti unde era inclusa si Romania ca fiind parte pana in anul 2020 este motivat tocmai de aceasta idee: Tarile Romane au facut parte candva sub stapanirea otomana.

Problema este atunci cand factorii politici, guvernantii nostrii nu vor sa i-a in considerare aspectele religioase. Diferenta dintre dansii si interlocutorii lor islamici este ca acestia i-au in serios aspectele religioase si in spatele actiunilor lor stau aceste convingeri. Noi am putea, venind dintr-un spatiu european secular, sa privim lucrurile acestea ca si eforturi diplomatice, dar nu este asa.

#RSP #RealitatiSiPerspective Califatul Islamic si Statul Islamic - Marius Birgean. Extras din emisiunea Realitati si perspective 3, difuzata pe 9 aprilie 2016 pe canalul Alfa Omega TV. Urmareste emisiunile Realitati si perspective - http://alfaomega.tv/mediacenter/category/realitati-si-perspective

x

Proiectul Creștinul și societatea

Rolul nostru ca și creștini în societate este de a fi sare și lumină în toate domeniile de activitate, prin integritate, competență și compasiune pentru cei din jur și prin manifestarea puterii lui Dumnezeu. Prin proiectul Creștinul și societatea, promovăm aplicarea principiilor creștine în toate domeniile vieții: profesia, Biserica, dimensiunea socială, educația, tehnologia, banii, statul și relațiile cu cei din jur. Fii și tu parte! Urmărește reportajul!