Donează     Rugăciune       TV LIVE                          

#RSP - Mic dejun cu rugaciune in America si grupul de rugaciune in Parlamentul Romaniei

Sen. Ben Oni Ardelean - Mic dejun cu rugaciune in America - Evenimentul este unul impresionant in care presedintele Americii de aproape 60 de ani (indiferent de cum s-a numit) a participat la aceasta intalnire si a fost unul dintre vorbitorii principali, alaturi de un alt vorbitor invitat. Printre celelalte a fost vicepresedintele, secretarul de stat si cei care constituie administratia prezidentiala, plus sute de congresmani, senatori, zeci de premieri, de presedinti de stat care participa anual la acest eveniment unic organixat la Washington. Ei au dat startul si la alte evenimente si unul esential dintre ele ce a fost organizat anul trecut a fost Mic dejun cu rugaciune in Balcani, organizat de Ben-Oni Ardelean, intalnirea avand loc in Senatul Romaniei. Au participat zeci de parlamentari si ministrii din diverse state, congresmani americani care au venit si au luat parte la acest eveniment. Anul acesta, aceeasi editie s-a desfasurat la Belgrad, unde Ben-Oni Ardelean a fost chemat ca vorbitor principal.

In decembrie a fost vorbitor principal la Parlamentul European la acelasi eveniment. Anul trecut a fost in Coreea de Sud la un eveniment foarte mare unde presedinta tarii participa, impreuna cu multi membrii ai guvernului. Prin urmare, Mic dejun cu rugaciune este un eveniment multiplicat in multe zone de catre SUA, in statele democratice din intreaga lume si cu un mare impact. In fiecare din parlamentele participante este un grup de rugaciune care se intalneste saptamanal, care au timp de partasie, de citirea a Bibliei si impartasire a experientelor de traire spirituala pe care le au. De fapt, aceste grupuri sunt importante la acest mic dejun. Nu toti care participa in grupele mici participa si la evenimentele mari. Se formeaza o legatura foarte strasna cu diversi oameni din diverse parlamente care formeaza, care urmaresc, care sunt dedicati acelorasi valori si principii.

Grup de rugaciune in Parlamentul Romaniei

In Romania in anii 90 pastor Petrica Dugulescu si deputatul Ioan Alexandru au inceput un grup de rugaciune in Camera Deputatilor, ulterior incluzand si grupul din Senat. A fost o impartire, Senatul avand un grup de rugaciune si Camera Deputatilor avand un alt grup de rugaciune. Acestea sunt grupuri oficiate, recunoscute de catre Parlament. La fel s-a procedat si la celelalte parlamente din lume. Deseori sunt 3 oameni, alte ori sunt 25 de oameni. Anual, cei din Camera Deputatilor organizeaza Mic dejun cu rugaciune la nivel international. In Parlamentul Romaniei la aceasta intalnire sunt acceptati si invitati din afara, dar in Senat participa doar senatorii.

Extras din emisiunea Realitati si perspective 22 - Evenimente internationale si semnificatia lor pentru Romania, avandu-l ca invitat pe conf.univ.dr. Ben-Oni Ardelean, senator al Romaniei - difuzata sambata 24 august 2016, ora 21, pe canalul Alfa Omega TV. Urmariti si alte emisiuni Realitati si perspective aici: http://alfaomega.tv/mediacenter/category/realitati-si-perspective

x

Proiectul Creștinul și societatea

Rolul nostru ca și creștini în societate este de a fi sare și lumină în toate domeniile de activitate, prin integritate, competență și compasiune pentru cei din jur și prin manifestarea puterii lui Dumnezeu. Prin proiectul Creștinul și societatea, promovăm aplicarea principiilor creștine în toate domeniile vieții: profesia, Biserica, dimensiunea socială, educația, tehnologia, banii, statul și relațiile cu cei din jur. Fii și tu parte! Urmărește reportajul!