Donează     Rugăciune       TV LIVE                          
banner-serie-jm

2-5 Lasa-ti grijile in seama celui care se ingrijeste de tine (Joyce Meyer)

revista_pagina_femeii_crestine

Un articol de Joyce Meyer, pentru Rubrica Femeia Crestin a Alfa Omega TV Magazin

Ești genul de om care se îngrijorează? Dacă da, trebuie să știi că îngrijorarea e ca un hoț fiindcă îți fură bucuria și pacea, care sunt cele două daruri pe care Dumnezeu ni le-a oferit tuturor pentru a ne ajuta să ne bucurăm de viață. Îngrijorarea ne face să părem mai bătrâni, să ne simțim obosiți și să fim niște persoane dificile. De asemenea, ne poate și îmbolnăvi.

2-5_joycemeyer_ingrijorari_250Ce putem face în această privință? În Biblie găsim sfaturi ce ne pot ajuta să rezolvăm această problemă istovitoare: „Smeriți-vă, deci, (umiliți-vă, plecați-vă în propriii voștri ochi) sub mâna tare a lui Dumnezeu, pentru ca, la vremea Lui, El să vă înalțe. Și aruncați asupra Lui toate îngrijorările (temerile, preocupările, îngrijorările) voastre, căci El însuși îngrijește de voi.” (1 Petru 5:6,7)

Altfel spus, lăsați-vă toate grijile în seama lui Dumnezeu, iar El se va îngriji de voi.  Dacă veți continua să vă îngrijorați, nu vă va ajuta. Așa stă treaba! De ce sunt atât de mulți oameni care continuă să se îngrijoreze? Se pare că acestora le place să fie nefericiți.

Majoritatea principiilor stabilite de Dumnezeu sunt foarte simple, dar noi le complicăm fiindcă nu avem o credință asemenea copiilor. Învățăm cum să ne încredem în Dumnezeu atunci când luăm atitudine și facem ceea ce ne cere. Când acționăm, ne dăm seama că El chiar respectă promisiunile pe care le-a făcut în Cuvântul Său. De fiecare dată când încercăm acest lucru, vedem că funcționează, iar apoi ne este din ce în ce mai ușor să ne încredem în El.

Mulți ani la rând nu am putut avea încredere deoarece am avut parte în viață de foarte multă durere și de numeroase dezamăgiri. Am aflat că mulți oameni nu pot fi de încredere astfel că, atunci când am început să am o relație personală cu Dumnezeu, îmi era aproape imposibil să mă încred în El. Îmi doream acest lucru, dar, fiindcă nu găsisem oameni în care să pot avea încredere, îmi era foarte greu.

De câte ori aveam vreo problemă sau vreo nevoie, mă îngrijoram, mă gândeam mult la aceasta și mă supăram, lucru care nu făcea decât să îmi înrăutățească situația. În cele din urmă, ajunsesem să-mi doresc atât de mult să am pace în viață, încât eram dispusă să încerc orice, chiar și să mă încred în Dumnezeu. Mi-am dat seama că nu mai puteam continua pe calea pe care apucasem, astfel că am încercat să-mi las grijile în seama lui Dumnezeu... Știți ce s-a întâmplat? A funcționat! El s-a îngrijit de mine. Nu a făcut întotdeauna ceea ce aș fi vrut eu să facă, nici atunci când aș fi vrut să facă lucrul respectiv, dar, în cele din urmă, totul se rezolva. El va face același lucru și pentru tine.

Când îngrijorările îți acaparează mintea, amintește-ți că toate îngrijorările din trecut nu au dus la nimic bun. Dacă e nevoie, spune-ți acest lucru cu voce tare. Declară că refuzi să te îngrijorezi. Citează din 1 Petru 5:7, Filipeni 4:6 și Matei 6:25, 31, 34. Cuvântul lui Dumnezeu are puterea de a-ți schimba gândirea și sentimentele atunci când apelezi la acesta în situațiile în care te afli.

Lasă-ți grijile în seama lui Dumnezeu și gândește-te la altceva. Găsește oameni care au probleme mai mari decât ale tale și încurajează-i. Ascultă muzică bună și cântă cântece cu mesaje încurajatoare așa cum făcea regele David când era descurajat. Ocupă-ți mereu timpul cu ceva productiv. Pe măsură ce îți înlocuiești gândurile pline de îngrijorare cu gânduri și activități pozitive, vei începe să renunți la modul de viață pe care l-ai avut de-a lungul anilor.

Dumnezeu vrea să aibă grijă de tine, dar trebuie să-ți lași îngrijorările în seama Lui. Vă încurajez să începeți să faceți asta chiar de azi. O viață lipsită de griji este singura acceptabilă!


carte_joycemeyer_vorbinddeschisingrijorare_300VORBIND DESCHIS DESPRE ÎNGRIJORARE este prima carte din seria Vorbind deschis despre... sub semnatura binecunoscutei autoare Joyce Meyer, concentrându-se asupra biruin tei în lupta cu emot iile prin puterea Cuvântului lui Dumnezeu.

Alfa Omega TV ofera gratuit aceste cart i, în masura publicarii lor. Pentru a le primi, trebuie doar sa ne contactat i la urmatoarea adresa:

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., sau la telefon 0256/284.913.

Ne-ar bucura daca ne-ai putea scrie \Zsi câteva rânduri despre cum vede ti dvs emisiunile lui Joyce, impresiile dvs personale. Joyce Meyer ar fi extrem de bucuroasa sa primeasca mesajele \Zsi parerile telespectatorilor!


C¬art ile lui Joyce Meyer au ajutat milioane de oameni s¬a g¬aseasca¬ sperant a s i restaurare prin Isus Hristos. Urma¬res te în fiecare s¬apta¬mâna¬ pe canalul Alfa Omega TV programul Bucura¬-te de fiecare zi: Miercuri ora: 17:30, Vineri ora: 10:30, Sâmba ta ora: 08:30, Duminic a ora: 14:30

Acest articol este publicat si in revista Alfa Omega Magazin. Va puteti abona sa primiti prin posta aceasta revista, lasand adresa dvs. prin formularul regasit in pagina de abonare.
x

Proiectul Creștinul și societatea

Rolul nostru ca și creștini în societate este de a fi sare și lumină în toate domeniile de activitate, prin integritate, competență și compasiune pentru cei din jur și prin manifestarea puterii lui Dumnezeu. Prin proiectul Creștinul și societatea, promovăm aplicarea principiilor creștine în toate domeniile vieții: profesia, Biserica, dimensiunea socială, educația, tehnologia, banii, statul și relațiile cu cei din jur. Fii și tu parte! Urmărește reportajul!