Donează     Rugăciune       TV LIVE                          
banner-serie-jm

Joyce Meyer - Poti avea adevarata bucurie!

Ştii că în calitate de copil al lui Dumnezeu te poţi apropia de El cu îndrăzneală și Îi poți cere lucruri bune pe care El dorește să ți le dea? Evrei 4:16 ne spune: „Să ne apropiem, dar, cu deplină încredere de scaunul harului, ca să căpătăm îndurare şi să găsim har, pentru ca să fim ajutaţi la vreme de nevoie.”

Cred că sunt oameni care nu primesc lucrurile pe care Dumnezeu vrea să le dea din simplul motiv că ei nu le cer de la El. Isus a spus în Ioan 16:24: „Până acum n-aţi cerut nimic în Numele Meu (fiindcă eu dețin totul): cereţi, şi veţi căpăta, pentru ca bucuria voastră (încântarea, plăcerea) să fie deplină.”

Mulți oameni pur și simplu nu cer, iar dacă fac asta, atunci o fac prin rugăciuni și cereri lipsite de putere și credință. La întâlnirile mele au fost oameni care au venit în față pentru rugăciune și m-au întrebat dacă e în regulă să ceară două lucruri. Nesiguranța lor mă întrista, pentru că Isus ne spune clar în Cuvântul Său să cerem, chiar în mod repetat, pentru ca bucuria noastră să fie deplină...

A te ruga cu îndrăzneală înseamnă a spune: „Dumnezeule, sunt chiar aici, înaintea tronului Tău, cerându-Ți tot ceea ce știi că am nevoie și tot ceea ce vrei să-mi dai. Nu-Ți cer din lăcomie, ci în ascultare de Cuvântul Tău.”

Vreau tot ceea ce Dumnezeu are să-mi ofere din punct de vedere spiritual, emoțional, financiar, fizic și mintal și asta nu pentru că merit, ci pentru ceea ce este El. Încrederea mea nu este în mine însumi, ci în El.

Bucuria mea nu stă în lucrurile pe care mi le oferă Dumnezeu, ci în dragostea Lui, știind că El vrea să fiu total dependentă de El în ceea ce privește orice lucru de care am nevoie. Mă trezesc în fiecare zi și fac tot ce pot mai bine și nu voi fi jefuită. Voi primi lucrurile pentru care Isus a murit ca să mi le ofere.

Cu câțiva ani în urmă, am pășit prin credință și m-am rugat cu îndrăzneală. A fost o rugăciune care părea nebunească chiar și pentru mine. Am spus: „Dumnezeule, Îți cer să mă lași să ajut fiecare persoană de pe fața pământului.”
Ziceam în gândul meu: „Asta e ridicol!”, dar cu toate acestea am continuat să spun acea rugăciune și misiunea noastră prin televiziune s-a extins mult de atunci. A fost o extindere extraordinar de mare. Am adăugat o singură stație și după aceea nivelul nostru de transmisie a crescut la șase sute de milioane de oameni doar în India.

Nu știu cum mă va lăsa Dumnezeu să ajut fiecare persoană de pe fața pământului, dar mai bine cer mult și primesc doar o parte, decât să cer puțin și să primesc totul. Biblia spune că noi nu avem pentru că nu cerem.

Dacă vrei acea bucurie adevărată, atunci ai curaj și încredere în Dumnezeu atunci când te rogi. Nu te întreba dacă ești destul de neprihănit în fața lui Dumnezeu ca să ți se împlinească cerințele. Cere ceea ce ai nevoie prin credință, știind că neprihănirea ta este în Hristos. Fii ascultător de Cuvânt! Cere și primește adevărata bucurie, bucurie pe care doar Dumnezeu o poate da.

x

Proiecte de Înțelegere a Vremurilor

Prin Înțelegerea vremurilor, provocăm creștinii să înțeleagă, să se roage și să interpreteze din punct de vedere biblic semnificațiile știrilor zilnice. Prin producerea și difuzarea pe TV, site, Youtube și Facebook a documentare de actualitate și a știrilor Mapamond Creștin și Jerusalem Dateline, oferim perspective creștine și informații noi despre evenimente actuale, fiind o sursă credibilă de informare creștină. Fii și tu parte! Urmărește reportajul!