Donează     Rugăciune       TV LIVE                          
Cum_sa_pricepi__4dd175ea25c85.jpg
Cum sa pricepi! - Betty Garner
SKU: B1-171
Fii primul care scrie o recenzie
Pretul de vanzare cu reducere
15,00 lei

In aceasta carte, Betty aduce in centrul atentiei de ce le e dificil elevilor si ce pot face profesorii pentru a-i ajuta pe elevi sa invete singuri. Folositi-o nu doar pentru a-i ajuta pe elevii carora le e greu sa treaca de barierele ascunse, dar si pentru a-i intari cu unelte care vor dura o viata intreaga.

Este unul dinte misterele predaƒrii: De ce unii elevi œpricep iar altii nu?

IŽn aceastaƒ carte, Betty K. Garner adduce in  centrul atentiei de ce se luptaƒ elevii sŸi ce pot face profesorii pentru a-i ajuta saƒ invete singuri. Dificultaƒtile in  citire, memorie, atentie sau in urmarea instructiunilor nu sunt motivele pentru care elevii esŸueazaƒ, ci sunt simptomele adevaƒratei probleme: structuri cognitive nedezvoltate  - procesul mental necesar de a conecta noile informatii cu cunosŸtintele anterioare; organizarea informatiei in modele sŸi relatii; formularea de reguli care ajutaƒ procesarea informatiei automat, rapid sŸi previzibil; principiile abstracte generale care le permite saƒ transfere sŸi saƒ aplice invaƒtarea.

Fiecare capitol se referaƒ la o structuraƒ cognitivaƒ cheie sŸi exemplificaƒ prin ilustratii reale modul in care elevii construiesc sensul folosindu-se de recunoasŸtere, memorie, conservarea constantei, clasificarea, orientarea spatialaƒ, orientarea temporaraƒ sŸi ga˜ndirea metaforicaƒ. Tehnicile simple ale autoarei pun accent pe vigilenta reflexivaƒ sŸi vizualizare. Ajuta˜ndu-i pe elevi saƒ fie consŸtienti de ceea ce le spun simturile, incuraja˜ndu-i saƒ vizualizeze informatia pentru procesare sŸi indemna˜ndu-i saƒ punaƒ intrebaƒri sŸi saƒ descopere solutii pe cont propriu, profesorii pot saƒ ii ajute cel mai bine pe elevi saƒ-sŸi dezvolte uneltele de care au nevoie pentru

 • A aduna, a organiza sŸi a da sens informatiei
 • A deveni preocupati cognitiv sŸi motivati in interior de a doba˜ndi sŸi
 • A experimenta invaƒtarea ca un proces dinamic de creare sŸi schimbare

Sugestiile de utilizare a acestor tehnici in fiecare zi, in clasaƒ, sfaturile pentru planificarea lectiei in scopul preocupaƒrii cognitive sŸi sfaturile pentru a face cercetare reflexivaƒ extind aplicatiile practice ale caƒrtii. Folositi-o nu doar pentru a-i ajuta pe elevii care se luptaƒ, saƒ treacaƒ de barierele ascunse dar sŸi pentru a-i intaƒri pe elevi cu unelte care vor dura o viataƒ intreagaƒ.

Cuprins:

 1. Structurile cognitive: ce sunt si de ce sunt importante
 2. Recunoasterea
 3. Memorarea
 4. Conservarea constantei
 5. Clasificarea
 6. Orientarea in spatiu
 7. Orientarea temporala
 8. Gandirea metaforica
 9. Dimensiunea spirituala a invatarii

Anexa A: Model de schema pentru angajamentul cognitiv

Anexa B: Invitatie de a deveni un cercetator care gandeste

Editura: Alfa Omega Publishing

Autor: Betty K. Garner

Numar de pagini: 148 

Reviews

Există încă recenzii pentru acest produs.

Cele mai noi produse

x
spr adoptie premiera live