Donează     Rugăciune       TV LIVE                          
MEDIACENTER - Accesati nelimitat resursele Alfa Omega TV! Peste 7000 de clipuri video va stau la dispozitie, accesibile oricand de pe calculatorul, tableta sau telefonul dumneavoastra. Stiri, conferinte, predici, emisiuni, muzica, divertisment si alte programe va asteapta pe mediacenter-ul online AOTV.

Adevarul si functionalitatea Evangheliei. Exemplul trairii Evangheliei in comunitate

Se incarca video...
Adaugat la :  23.03.2017
Vizualizari :  12
+ Add To

Cred ca Tim Keller spune ca orice perspectiva asupra lumii si vietii trebuie sa indeplineasca doua criterii ca sa fie valida: testul coerentei logice si testul satisfactiei existentiale. Cu alte cuvinte, sistemul respectiv trebuie pus impreuna, adevarurile lui trebuie sa aiba sens si sa formeze o viziune coerenta din punct de vedere intelectual asupra lumii si vietii si raspunsurilor existentiale.

Pe de cealalta parte, aplicat la viata, trebuie sa functioneze, „sa livreze”. Daca in perioada moderna, oamenii cautau raspunsuri intelectuale preponderent, cred ca azi, in generatia noastra postmoderna, oamenii cauta mai degraba raspunsuri existentiale. Cu alte cuvinte, intrebarea principala, astazi, nu mai e E adevarata Evanghelia? ci Functioneaza Evanghelia? Si asta e valabil fata de orice filozofie si abordare religioasa sau filozofica sau existentiala. Oamenii intreaba mai putin daca e adevarata, ci intreaba mai degraba daca functioneaza, daca da rezultate. Si cred ca Evanghelia este si coerenta din punct de vedere intelectual, si satisfacatoare din punct de vedere existential, si oamenii au nevoie sa o vada intrupata in vietile noastre.

Ce constatam noi e ca impactul cel mai puternic este atunci cand oamenii vad Evanghelia traita. Si cand vad Evanghelia traita de o comunitate de ucenici ai lui Isus. Cred ca un singur ucenic al lui Isus are putere in mijlocul unor oameni care nu-L cunosc pe Dumnezeu, dar constatarea noastra din nou si din nou este ca oamenii adusi de un ucenic intr-o comunitate de ucenici sunt marcati de ceva diferit.

Spunea cineva in urma unei serii de intalniri la care el participase: nu-mi vine sa cred cat de multi oameni frumosi sunt intr-un singur loc, oameni de calitate. Altcineva spunea: din prima data cand am luat contact cu voi, am vazut o lumina in ochii vostri, pe care nu am vazut-o in alta parte. Multi dintre oamenii care ajung intre noi si nu Il cunosc pe Dumnezeu, dar vin in comunitatile noastre de urmasi ai lui Isus remarca ceva diferit la dinamica noastra. Si asta nu e nimic nou, Isus a spus-o de acum 2000 de ani: oamenii o sa stie ca sunteti urmasii, ucenicii Mei, prin faptul ca voi va iubiti unii pe altii, printr-o calitate a relatiilor superioara relatiilor umane in general. Pentru ca Evanghelia restaureaza, asta e frumusetea ei, restaureaza si cladeste relatii asa cum a intentionat Dumnezeu sa avem relatii intre oameni.

interviu cu Adiel Bunescu, pastor, Bucuresti. Afla mai multe despre acest subiect: http://alfaomega.tv/crestinulsisocietatea/relatii

Adauga comentariul tau!


Te-ar mai putea interesa

Putem considera scoala sau lucrul ca slujire spirituala? Raspunde Radu Druta, lider, biserica Vox Domini,...

Categorie: Crestinul si societatea
Vizualizari: 55

Este educatia importanta pentru crestini? Raspunde Radu Druta, lideri, biserica Vox Domini, Timisoara. Mai multe...

Categorie: Crestinul si societatea
Vizualizari: 44

Ce pozitie ar trebui sa avem fata de stiinta, ca crestini? Raspunde Radu Druta, lideri, biserica Vox Domini,...

Categorie: Crestinul si societatea
Vizualizari: 18

Reforma a inceput cu cele „95 de Teze” ale lui Martin Luther. Mai apoi, a facut un impact extraordinar pentru toata...

Categorie: Crestinul si societatea
Vizualizari: 3

Biserica tot timpul se reformeaza. Ea este un „organism viu”. Oamenii mereu descopera lucruri noi in Sfanta Scriptura....

Categorie: Crestinul si societatea
Vizualizari: 1

Biserica pana in anul 313 D.Hr. s-a dezvoltat sub o persecutie teribila. Dupa aceea, Constantin cel Mare a decis ca...

Categorie: Crestinul si societatea
Vizualizari: 4

Au fost incercari de reforma, cum ar fi din partea donatistiilor si altii. Acestea insa au fost zdrobite. Primul care...

Categorie: Crestinul si societatea
Vizualizari: 4

E un fenomen inexplicabil. Era prima data in istorie cand se revenea la ceea ce a stricat Constantin: invatatura lui...

Categorie: Crestinul si societatea
Vizualizari: 6

Esenta Reformei sta in primul rand ca Biblia a fost data in mana poporului. Al doilea e faptul ca mantuirea a...

Categorie: Crestinul si societatea
Vizualizari: 2

Anabaptistii au introdus botezul credintei la o varsta matura, cand omul isi alege singur credinta. In anul 1600, un...

Categorie: Crestinul si societatea
Vizualizari: 1