Donează     Rugăciune       TV LIVE                          
MEDIACENTER - Accesati nelimitat resursele Alfa Omega TV! Peste 7000 de clipuri video va stau la dispozitie, accesibile oricand de pe calculatorul, tableta sau telefonul dumneavoastra. Stiri, conferinte, predici, emisiuni, muzica, divertisment si alte programe va asteapta pe mediacenter-ul online AOTV.

Cum ajungem sa avem o conceptie crestina despre lume si viata?

Se incarca video...
Adaugat la :  23.03.2017
Vizualizari :  4
+ Add To

A citi Scriptura in armonie cu felul in care aceasta a fost alcatuita este o cale sigura pentru a avea o perspectiva crestina corecta asupra lumii si vietii. Cand spun acest lucru, ma refer la faptul ca noi obijnuim sa incurajam oamenii sa citeasca Scriptura repetitiv, in calupuri mari si in comunitate. In calupuri mari, pentru ca de multe ori ne obisnuim sa ne concentram pe o singura feliuta marunta si credem ca noua ne-a vorbit Dumnezeu. S-ar putea ca ceea ce inteleg eu din respectivul pasaj sa nu aiba nimic de a face cu ideea pe care autorul a avut-o atunci cand a scris-o destinatarilor lui.

Scriptura n-a fost scrisa bucatica cu bucatica, ci a fost scrisa pe carti. Din acest motiv, citirea Scripturii pe carti in mod repetitiv pentru a primi imaginea de ansamblu, pentru a trece peste zonele care sunt tocite si pentru a primi o idee despre temele centrale ale autorului, apoi in comunitate, este eficienta.

Scriptura nu a fost data indivizilor, Scriptura a fost data Bisericii, colectivitatii urmasilor lui Isus. Citind impreuna, o persoana vede un lucru, celalalt un alt lucru si daca exista diferente se intalnesc si discuta ceea ce au observat in conformitate cu ceea ce spune Scriptura. E un mecanism de auto-corectare ca sa nu o luam pe aratura si sa gasim raspunsurile care sunt cu adevarat acolo, nu ceea ce ni se pare noua ca este acolo.

Prin urmare, asta as propune eu ca unul din punctele de plecare, citirea Scripturii in calupuri semnificative, repetitiv pentru a prinde mesajul cartii respective si in comunitate, verificand descoperirile cu ceea ce au descoperit altii.

De asemenea, in ultimul punct imi verific descoperirile cu ceea ce au descoperit altii de-a lungul Bisericii, pentru ca suntem o comunitate de urmasi ai lui Isus, dar Biserica nu e formata numai din cei ce sunt acum, Biserica vie. De-a lungul istoriei, nu suntem primii care au citi Biblia si tragem concluzii.

Mai apoi, cred ca sunt carti care ne pot ajuta in acest sens si oameni care sa explice.

interviu cu Adiel Bunescu, pastor, Bucuresti. Afla mai multe despre acest subiect: http://alfaomega.tv/crestinulsisocietatea

Adauga comentariul tau!


Te-ar mai putea interesa

Daca sunt om bun, fac fapte bune, mai am nevoie de Dumnezeu? Raspunde pastorul prof. fr. Iosif Ton Mai multe:...

Categorie: Crestinul si societatea
Vizualizari: 215

Poate cea mai importanta cheie in vederea restaurarii celor care au fost abuzati este iertarea celor care au facut...

Categorie: Crestinul si societatea
Vizualizari: 1

In Deuteronom 23 gasim blestemul nelegitimitatii. Dumnezeu e categoric cu aceasta problema, acest lucru fiind in...

Categorie: Crestinul si societatea
Vizualizari: 0

Traim o vreme in care si in Romania, libertatea pe care ne-o asumam ii face pe oameni sa gandeasca asa: “Sunt liber sa...

Categorie: Crestinul si societatea
Vizualizari: 14

Studiile arata ca mai ales femeile nu se bucura in totalitate de relatiile sexuale inainte de casatorie. Nu se pot...

Categorie: Crestinul si societatea
Vizualizari: 21

Extras din emisiunea “Relatii sexuale in afara casatoriei”, avandu-i ca invitati pe pastorii Lucian Chis si Aurelian...

Categorie: Crestinul si societatea
Vizualizari: 32

Comparatia, neimplinirea si amintirile sunt lucruri care pot aparea in viata unei persoane dupa ce s-a casatorit daca...

Categorie: Crestinul si societatea
Vizualizari: 1

Cred ca Tim Keller spune ca orice perspectiva asupra lumii si vietii trebuie sa indeplineasca doua criterii ca sa fie...

Categorie: Crestinul si societatea
Vizualizari: 12

Crestinul care e marcat de Evanghelie, umplut de Evanghelie, de Isus, nu mai are nevoie sa pacatuiasca, sa bea din...

Categorie: Crestinul si societatea
Vizualizari: 6

A citi Scriptura in armonie cu felul in care aceasta a fost alcatuita este o cale sigura pentru a avea o perspectiva...

Categorie: Crestinul si societatea
Vizualizari: 4
Doneaza - sustine Alfa Omega TV