Donează     Rugăciune       TV LIVE                          
MEDIACENTER - Accesati nelimitat resursele Alfa Omega TV! Peste 7000 de clipuri video va stau la dispozitie, accesibile oricand de pe calculatorul, tableta sau telefonul dumneavoastra. Stiri, conferinte, predici, emisiuni, muzica, divertisment si alte programe va asteapta pe mediacenter-ul online AOTV.

Cum ajungem sa avem o conceptie crestina despre lume si viata?

Se incarca video...
Adaugat la :  23.03.2017
Vizualizari :  4
+ Add To

A citi Scriptura in armonie cu felul in care aceasta a fost alcatuita este o cale sigura pentru a avea o perspectiva crestina corecta asupra lumii si vietii. Cand spun acest lucru, ma refer la faptul ca noi obijnuim sa incurajam oamenii sa citeasca Scriptura repetitiv, in calupuri mari si in comunitate. In calupuri mari, pentru ca de multe ori ne obisnuim sa ne concentram pe o singura feliuta marunta si credem ca noua ne-a vorbit Dumnezeu. S-ar putea ca ceea ce inteleg eu din respectivul pasaj sa nu aiba nimic de a face cu ideea pe care autorul a avut-o atunci cand a scris-o destinatarilor lui.

Scriptura n-a fost scrisa bucatica cu bucatica, ci a fost scrisa pe carti. Din acest motiv, citirea Scripturii pe carti in mod repetitiv pentru a primi imaginea de ansamblu, pentru a trece peste zonele care sunt tocite si pentru a primi o idee despre temele centrale ale autorului, apoi in comunitate, este eficienta.

Scriptura nu a fost data indivizilor, Scriptura a fost data Bisericii, colectivitatii urmasilor lui Isus. Citind impreuna, o persoana vede un lucru, celalalt un alt lucru si daca exista diferente se intalnesc si discuta ceea ce au observat in conformitate cu ceea ce spune Scriptura. E un mecanism de auto-corectare ca sa nu o luam pe aratura si sa gasim raspunsurile care sunt cu adevarat acolo, nu ceea ce ni se pare noua ca este acolo.

Prin urmare, asta as propune eu ca unul din punctele de plecare, citirea Scripturii in calupuri semnificative, repetitiv pentru a prinde mesajul cartii respective si in comunitate, verificand descoperirile cu ceea ce au descoperit altii.

De asemenea, in ultimul punct imi verific descoperirile cu ceea ce au descoperit altii de-a lungul Bisericii, pentru ca suntem o comunitate de urmasi ai lui Isus, dar Biserica nu e formata numai din cei ce sunt acum, Biserica vie. De-a lungul istoriei, nu suntem primii care au citi Biblia si tragem concluzii.

Mai apoi, cred ca sunt carti care ne pot ajuta in acest sens si oameni care sa explice.

interviu cu Adiel Bunescu, pastor, Bucuresti. Afla mai multe despre acest subiect: http://alfaomega.tv/crestinulsisocietatea

Adauga comentariul tau!


Te-ar mai putea interesa

Cuvantul Vietii 1.17 - Mesaj Adiel Bunescu, pastor al bisericii Missio Dei din Bucuresti, prezentat la conferinta...

Categorie: Crestinul si societatea
Vizualizari: 2

Cum Il putem reprezenta pe Hristos in afara Bisericii? Raspunde Radu Druta si Laurentiu Popescu, lideri, biserica Vox...

Categorie: Crestinul si societatea
Vizualizari: 98

Cu ce fel de probleme se confrunta un tanar in societate? Raspunde Radu Druta, lider, biserica Vox Domini,...

Categorie: Crestinul si societatea
Vizualizari: 91

Ce putem face pentru a deveni crestini mai buni, mai eficienti?Raspunde Radu Druta, lider, biserica Vox Domini,...

Categorie: Crestinul si societatea
Vizualizari: 238

Cum Il putem reprezenta pe Hristos in afara Bisericii? Raspunde Radu Druta, lider, biserica Vox Domini, Timisoara. Mai...

Categorie: Crestinul si societatea
Vizualizari: 0

Putem considera scoala sau lucrul ca slujire spirituala? Raspunde Radu Druta, lider, biserica Vox Domini,...

Categorie: Crestinul si societatea
Vizualizari: 55

Este educatia importanta pentru crestini? Raspunde Radu Druta, lideri, biserica Vox Domini, Timisoara. Mai multe...

Categorie: Crestinul si societatea
Vizualizari: 44

Ce pozitie ar trebui sa avem fata de stiinta, ca crestini? Raspunde Radu Druta, lideri, biserica Vox Domini,...

Categorie: Crestinul si societatea
Vizualizari: 18

Reforma a inceput cu cele „95 de Teze” ale lui Martin Luther. Mai apoi, a facut un impact extraordinar pentru toata...

Categorie: Crestinul si societatea
Vizualizari: 3

Biserica tot timpul se reformeaza. Ea este un „organism viu”. Oamenii mereu descopera lucruri noi in Sfanta Scriptura....

Categorie: Crestinul si societatea
Vizualizari: 1
x

Proiecte de creștere spirituală și ucenicizare

Prin tematica variată abordată în materialele noastre video, tipărite sau publicate online, suntem o sursă de hrană spirituală pentru creștinii români, ajutând credincioșii să se maturizeze spiritual și să fie echipați pentru a extinde Împărăția lui Dumnezeu în România. Fii și tu alături de noi, partener Alfa Omega TV! Urmărește reportajul!