Donează     Rugăciune       TV LIVE                          
MEDIACENTER - Accesati nelimitat resursele Alfa Omega TV! Peste 7000 de clipuri video va stau la dispozitie, accesibile oricand de pe calculatorul, tableta sau telefonul dumneavoastra. Stiri, conferinte, predici, emisiuni, muzica, divertisment si alte programe va asteapta pe mediacenter-ul online AOTV.

Despre relevanta Bisericii si a crestinului - Adiel Bunescu, pastor, Bucuresti

Se incarca video...
Adaugat la :  1.03.2017
Vizualizari :  3
+ Add To

Cand vorbim despre relevanta Bisericii, aceasta este importanta la toate dimensiunile. Poate cel mai putin am reflectat asupra Bisericii ca institutie. Cand vorbim de relevanta putem sa o idolatrizam si sa zicem ca totul e relevanta, dar in esenta ea presupune asigurarea noastra a faptului ca mesajul nostru este auzit, ca nu este bruiat, ca nu vorbim limbi straine, ca nu raspundem unor intrebari pe care oamenii nu si le pun. De aceste elemente este legata relevanta Bisericii. Noi avem un mesaj datator de viata.

Preocuparea pentru relevanta cred ca ar trebui sa fie faptul ca vrem sa ne asiguram ca oamenii il aud, ca acest mesaj ce are raspunsurile pentru toate intrebarile fundamentale ale vietii ajunge la oamenii care si le pun. Acest mod pune in contact intrebarea pe care o are omul, cu raspunsul pe care Evanghelia il ofera. De aceea, cred ca are de a face cu relevanta comunicarii si cu relevanta ritmurilor de viata.

De exemplu, daca o biserica functioneaza intr-un ritm care nu permite oamenilor sa o vada, sa se expuna la ea, sa se alature e un bruiaj in calea comunicarii, dat fiind faptul ca noi ne dorim sa comunicam Evanghelia. Atunci trebuie sa comunicam Evanghelia intr-un mod in care o face sa ajunga la cei pe care dorim sa ii aducem la Dumnezeu pentru a se bucura si ei de ceea ce ne bucuram noi.

Relevanta individului cred ca se leaga de relevanta comunitatilor, ele merg impreuna. Acestea cred ca au de-a face cu a sti cu ce se framanta oamenii, a sti preocuparile culturii in care traim, aspiratiile acesteia.

De asemenea, mai are de a face cu intelegerea motivatilor oamenilor, inspre ce alearga, ce cauta, pentru ca mai apoi sa venim si sa le aratam ca toate cautarile duc inspre altceva inafara de Dumnezeu (ca si cautari fundamentale, profunde). Trebuie sa ii ajutam sa inteleaga cum Hristos este raspunsul cautarilor lor. Nu poti face aceasta daca nu intelegi lumea in care traiesti, daca nu stai de vorba cu oamenii si nu esti expus la lucrurile la care sunt expusi ei. Intr-adevar, aceste lucruri trebuie facute cu discernamant si folosindu-ne intelepciunea pe care ne-a dat-o Dumnezeu.

Afla mai multe: http://alfaomega.tv/crestinulsisocietatea

Adauga comentariul tau!


Te-ar mai putea interesa

Putem considera scoala sau lucrul ca slujire spirituala? Raspunde Radu Druta, lider, biserica Vox Domini,...

Categorie: Crestinul si societatea
Vizualizari: 55

Este educatia importanta pentru crestini? Raspunde Radu Druta, lideri, biserica Vox Domini, Timisoara. Mai multe...

Categorie: Crestinul si societatea
Vizualizari: 44

Ce pozitie ar trebui sa avem fata de stiinta, ca crestini? Raspunde Radu Druta, lideri, biserica Vox Domini,...

Categorie: Crestinul si societatea
Vizualizari: 18

Reforma a inceput cu cele „95 de Teze” ale lui Martin Luther. Mai apoi, a facut un impact extraordinar pentru toata...

Categorie: Crestinul si societatea
Vizualizari: 3

Biserica tot timpul se reformeaza. Ea este un „organism viu”. Oamenii mereu descopera lucruri noi in Sfanta Scriptura....

Categorie: Crestinul si societatea
Vizualizari: 1

Biserica pana in anul 313 D.Hr. s-a dezvoltat sub o persecutie teribila. Dupa aceea, Constantin cel Mare a decis ca...

Categorie: Crestinul si societatea
Vizualizari: 4

Au fost incercari de reforma, cum ar fi din partea donatistiilor si altii. Acestea insa au fost zdrobite. Primul care...

Categorie: Crestinul si societatea
Vizualizari: 4

E un fenomen inexplicabil. Era prima data in istorie cand se revenea la ceea ce a stricat Constantin: invatatura lui...

Categorie: Crestinul si societatea
Vizualizari: 6

Esenta Reformei sta in primul rand ca Biblia a fost data in mana poporului. Al doilea e faptul ca mantuirea a...

Categorie: Crestinul si societatea
Vizualizari: 2

Anabaptistii au introdus botezul credintei la o varsta matura, cand omul isi alege singur credinta. In anul 1600, un...

Categorie: Crestinul si societatea
Vizualizari: 1
x

Proiectul evanghelistic Cartea Cărților

Din toamna 2016, ne concentrăm pe generația tânără, dezvoltând proiectul de evanghelizare pentru copii Cartea Cărților. Ajungem la mulți copii cu Evanghelia, prezentată prin desene animate, prin televiziune, prin site-ul www.carteacartilor.tv, prin resurse tipărite și prin evenimente. Să investim împreună în generația de mâine!. Urmărește reportajul!