Donează     Rugăciune       TV LIVE                          
MEDIACENTER - Accesati nelimitat resursele Alfa Omega TV! Peste 7000 de clipuri video va stau la dispozitie, accesibile oricand de pe calculatorul, tableta sau telefonul dumneavoastra. Stiri, conferinte, predici, emisiuni, muzica, divertisment si alte programe va asteapta pe mediacenter-ul online AOTV.

Grupe mici, misionale - Valoare a bisericii Missio Dei, Bucuresti - Adiel Bunescu

Se incarca video...
Adaugat la :  9.02.2017
Vizualizari :  2
+ Add To

Exista in Scripturi o serie de indemnuri de tip „unii-altora”: slujiti-va unii pe altii, iertati-va unii pe altii, iubiti-va unii pe altii, ingaduiti-va unii pe altii, incurajati-va unii pe altii, mustrati-va unii pe altii, invatati-va unii pe altii. Problema se pune daca noi ca si crestini putem indeplini in mod real poruncile de acest tip „unii-altora” intr-un cadru de cateva sute de oameni. Acest lucru este foarte nerealist, de aceea avem nevoie de cadre mai restranse in care putem sa „ne mangaiem umerii unii altora” suficient de aproape incat sa ne cunoastem, sa stim care ne sunt punctele forte, sa stim care ne sunt punctele slabe.

De aceea, noi avem o structura de grupuri zonale (noi le spunem „comunitati misionale” pentru ca sensul este ca oamenii sa fie unii pentru ceilalti, cat si in vederea misiunii, a ajungerii cu Evanghelia la oamenii care nu Il cunosc pe Dumnezeu), deoarece in cadrul acestor comunitati putem sa ne cunoastem, intelegem, slefuim unii pe altii, sa gasim camaraderie, prietenie, partasie, relatii profunde amicale, dar si de relaxare si spirituale, in care ne ajutam unii pe altii sa Il urmam mai bine pe Domnul Isus.

Cred ca acest lucru are de-a face cu intentia originara a lui Dumnezeu. El ne-a creat, deoarece a spus ca nu e bine ca omul sa fie singur. Domnul o aduce pe Eva la Adam si impreuna formeaza prima comunitate umana. Dumnezeu vrea sa fim impreuna in relatii apropiate, armonioase. Rolul pacatului este de a intra si a bruia relatiile interumane. Aici apare vina, rusinea, acuzarea celorlalti de vina si viceversa.

Hristos a venit ca sa restaureze toate lucrurile. In primul rand, sa restaureze indivizii si comunitatile umane in ceea ce este Biserica. Atunci, ea prin excelenta ar trebui sa prezinte comunitatea umana restaurata de Dumnezeu, care sa fie un exemplu pentru toate celelalte comunitati umane. Valorile si modelul Bisericii ar trebui sa fie un standard si un etalon pentru comunitatile si societatea noastra. Cred ca asa ar fi sanatos, ca oamenii sa se uite si sa vada ca e ceva in legatura cu noi, ca suntem ciudati poate in ceea ce credem, dar felul in care ne ajutam unii pe altii, ne slujim, ne rabdam unii pe altii, fiecare cu diferentele lui, e ceva diferit.

interviu cu Adiel Bunescu, pastor, Biserica Missio Dei, Bucuresti. Mai departe: http://alfaomega.tv/crestinulsisocietatea/biserica/6649-biserica-comunitati-ca-familii-adiel-bunescu-pastor-bucuresti

Adauga comentariul tau!


Te-ar mai putea interesa

Putem considera scoala sau lucrul ca slujire spirituala? Raspunde Radu Druta, lider, biserica Vox Domini,...

Categorie: Crestinul si societatea
Vizualizari: 55

Este educatia importanta pentru crestini? Raspunde Radu Druta, lideri, biserica Vox Domini, Timisoara. Mai multe...

Categorie: Crestinul si societatea
Vizualizari: 44

Ce pozitie ar trebui sa avem fata de stiinta, ca crestini? Raspunde Radu Druta, lideri, biserica Vox Domini,...

Categorie: Crestinul si societatea
Vizualizari: 18

Reforma a inceput cu cele „95 de Teze” ale lui Martin Luther. Mai apoi, a facut un impact extraordinar pentru toata...

Categorie: Crestinul si societatea
Vizualizari: 3

Biserica tot timpul se reformeaza. Ea este un „organism viu”. Oamenii mereu descopera lucruri noi in Sfanta Scriptura....

Categorie: Crestinul si societatea
Vizualizari: 1

Biserica pana in anul 313 D.Hr. s-a dezvoltat sub o persecutie teribila. Dupa aceea, Constantin cel Mare a decis ca...

Categorie: Crestinul si societatea
Vizualizari: 4

Au fost incercari de reforma, cum ar fi din partea donatistiilor si altii. Acestea insa au fost zdrobite. Primul care...

Categorie: Crestinul si societatea
Vizualizari: 4

E un fenomen inexplicabil. Era prima data in istorie cand se revenea la ceea ce a stricat Constantin: invatatura lui...

Categorie: Crestinul si societatea
Vizualizari: 6

Esenta Reformei sta in primul rand ca Biblia a fost data in mana poporului. Al doilea e faptul ca mantuirea a...

Categorie: Crestinul si societatea
Vizualizari: 2

Anabaptistii au introdus botezul credintei la o varsta matura, cand omul isi alege singur credinta. In anul 1600, un...

Categorie: Crestinul si societatea
Vizualizari: 1
x

Proiectul evanghelistic Cartea Cărților

Din toamna 2016, ne concentrăm pe generația tânără, dezvoltând proiectul de evanghelizare pentru copii Cartea Cărților. Ajungem la mulți copii cu Evanghelia, prezentată prin desene animate, prin televiziune, prin site-ul www.carteacartilor.tv, prin resurse tipărite și prin evenimente. Să investim împreună în generația de mâine!. Urmărește reportajul!