Donează     Rugăciune       TV LIVE                          
MEDIACENTER - Accesati nelimitat resursele Alfa Omega TV! Peste 7000 de clipuri video va stau la dispozitie, accesibile oricand de pe calculatorul, tableta sau telefonul dumneavoastra. Stiri, conferinte, predici, emisiuni, muzica, divertisment si alte programe va asteapta pe mediacenter-ul online AOTV.

Grupe mici, misionale - Valoare a bisericii Missio Dei, Bucuresti - Adiel Bunescu

Se incarca video...
Adaugat la :  9.02.2017
Vizualizari :  2
+ Add To

Exista in Scripturi o serie de indemnuri de tip „unii-altora”: slujiti-va unii pe altii, iertati-va unii pe altii, iubiti-va unii pe altii, ingaduiti-va unii pe altii, incurajati-va unii pe altii, mustrati-va unii pe altii, invatati-va unii pe altii. Problema se pune daca noi ca si crestini putem indeplini in mod real poruncile de acest tip „unii-altora” intr-un cadru de cateva sute de oameni. Acest lucru este foarte nerealist, de aceea avem nevoie de cadre mai restranse in care putem sa „ne mangaiem umerii unii altora” suficient de aproape incat sa ne cunoastem, sa stim care ne sunt punctele forte, sa stim care ne sunt punctele slabe.

De aceea, noi avem o structura de grupuri zonale (noi le spunem „comunitati misionale” pentru ca sensul este ca oamenii sa fie unii pentru ceilalti, cat si in vederea misiunii, a ajungerii cu Evanghelia la oamenii care nu Il cunosc pe Dumnezeu), deoarece in cadrul acestor comunitati putem sa ne cunoastem, intelegem, slefuim unii pe altii, sa gasim camaraderie, prietenie, partasie, relatii profunde amicale, dar si de relaxare si spirituale, in care ne ajutam unii pe altii sa Il urmam mai bine pe Domnul Isus.

Cred ca acest lucru are de-a face cu intentia originara a lui Dumnezeu. El ne-a creat, deoarece a spus ca nu e bine ca omul sa fie singur. Domnul o aduce pe Eva la Adam si impreuna formeaza prima comunitate umana. Dumnezeu vrea sa fim impreuna in relatii apropiate, armonioase. Rolul pacatului este de a intra si a bruia relatiile interumane. Aici apare vina, rusinea, acuzarea celorlalti de vina si viceversa.

Hristos a venit ca sa restaureze toate lucrurile. In primul rand, sa restaureze indivizii si comunitatile umane in ceea ce este Biserica. Atunci, ea prin excelenta ar trebui sa prezinte comunitatea umana restaurata de Dumnezeu, care sa fie un exemplu pentru toate celelalte comunitati umane. Valorile si modelul Bisericii ar trebui sa fie un standard si un etalon pentru comunitatile si societatea noastra. Cred ca asa ar fi sanatos, ca oamenii sa se uite si sa vada ca e ceva in legatura cu noi, ca suntem ciudati poate in ceea ce credem, dar felul in care ne ajutam unii pe altii, ne slujim, ne rabdam unii pe altii, fiecare cu diferentele lui, e ceva diferit.

interviu cu Adiel Bunescu, pastor, Biserica Missio Dei, Bucuresti. Mai departe: http://alfaomega.tv/crestinulsisocietatea/biserica/6649-biserica-comunitati-ca-familii-adiel-bunescu-pastor-bucuresti

Adauga comentariul tau!


Te-ar mai putea interesa

Adrian Totan este coordonator al programului educational „Abstinenta - Libertate” al Fundatiei Estera. Copii sunt...

Categorie: Crestinul si societatea
Vizualizari: 20

Cuvantul Vietii 1.17 - Mesaj Adiel Bunescu, pastor al bisericii Missio Dei din Bucuresti, prezentat la conferinta...

Categorie: Crestinul si societatea
Vizualizari: 2

Cum Il putem reprezenta pe Hristos in afara Bisericii? Raspunde Radu Druta si Laurentiu Popescu, lideri, biserica Vox...

Categorie: Crestinul si societatea
Vizualizari: 98

Cu ce fel de probleme se confrunta un tanar in societate? Raspunde Radu Druta, lider, biserica Vox Domini,...

Categorie: Crestinul si societatea
Vizualizari: 91

Ce putem face pentru a deveni crestini mai buni, mai eficienti?Raspunde Radu Druta, lider, biserica Vox Domini,...

Categorie: Crestinul si societatea
Vizualizari: 238

Cum Il putem reprezenta pe Hristos in afara Bisericii? Raspunde Radu Druta, lider, biserica Vox Domini, Timisoara. Mai...

Categorie: Crestinul si societatea
Vizualizari: 0

Putem considera scoala sau lucrul ca slujire spirituala? Raspunde Radu Druta, lider, biserica Vox Domini,...

Categorie: Crestinul si societatea
Vizualizari: 55

Este educatia importanta pentru crestini? Raspunde Radu Druta, lideri, biserica Vox Domini, Timisoara. Mai multe...

Categorie: Crestinul si societatea
Vizualizari: 44

Ce pozitie ar trebui sa avem fata de stiinta, ca crestini? Raspunde Radu Druta, lideri, biserica Vox Domini,...

Categorie: Crestinul si societatea
Vizualizari: 18

Reforma a inceput cu cele „95 de Teze” ale lui Martin Luther. Mai apoi, a facut un impact extraordinar pentru toata...

Categorie: Crestinul si societatea
Vizualizari: 3
x
popup luna proviata mobile