Donează     Rugăciune       TV LIVE                          
MEDIACENTER - Accesati nelimitat resursele Alfa Omega TV! Peste 7000 de clipuri video va stau la dispozitie, accesibile oricand de pe calculatorul, tableta sau telefonul dumneavoastra. Stiri, conferinte, predici, emisiuni, muzica, divertisment si alte programe va asteapta pe mediacenter-ul online AOTV.

Sistemul de taxe din Romania - Cristian Soimaru

Se incarca video...
Adaugat la :  4.10.2017
Vizualizari :  26
+ Add To

Atunci cand Dumnezeu vorbeste despre o comunitate, El spune sa dam Cezarului ce e al Cezarului, si lui Dumnezeu ce e al lui Dumnezeu. E un verset controversat, mai ales ca se refera la lucruri delicate, cum ar fi sistemul de taxe si impozite.

Eu cred ca Isus a validat modelul de taxe si impozite, prin faptul ca l-a platit – i-a zis lui Petru sa mearga sa ia banii din gura pestelui si sa faca ceea ce se cuvine (Matei 17:27). Prin faptul ca in Scriptura, in Vechiul Testament, El a dat un sistem in care fiecare trebuia sa dea o parte pentru preoti, sistem in care levitii nu aveau posibilitatea sa faca un anumit business, dar primeau un anumit sprijin. Ideea de sustinere si de impartire a unor bani are baza scripturala.

Insa ce nu imi place in Romania este ca Cezarul, adica statul, vrea sa fie Dumnezeu - sa-ti educe copiii complet, vrea sa-ti ia cat mai multi bani din taxe. Putini romani stiu, mai ales cei care sunt salariati, ca peste 70% din banii pe care ei ii castiga ajung sa fie dati catre stat prin CAS, impozite, TVA. Desigur, statul da inapoi niste lucruri, niste scoli imperfecte, strazi mai bune sau mai rele. Insa in momentul in care statul ia asa de mult din resursele tale, tu devii din ce in ce mai dependent de stat. De aceasta militez pentru un sistem in care oamenii sa aiba ei mai multe resurse la dispozitie, si Cezarul sa fie limitat.

In acelasi timp, nu sunt de acord nici cu aceia care spun ca statul e rau si nu da nimic, iar noi trebuie sa il fentam, sa nu platim taxe. “Eu dau zeciuiala lui Dumnezeu, nu mai trebuie sa platesc taxe”. Nu vad asta in Scriptura, Romani 13 si viata lui Isus spun altceva. Cred ca trebuie sa fim cat mai corecti posibil cu sistemul de taxe, dar trebuie sa militam pentru schimbarea sistemului de taxare, pentru ca bisericile, cetatenii, familiile sa aiba ei mai multe resurse si bani, ca sa faca inclusiv ajutorare sociala sau sustinerea unei scoli.

Mai multe: http://alfaomega.tv/crestinulsisocietatea/banii

Adauga comentariul tau!


Te-ar mai putea interesa

Putem considera scoala sau lucrul ca slujire spirituala? Raspunde Radu Druta, lider, biserica Vox Domini,...

Categorie: Crestinul si societatea
Vizualizari: 55

Este educatia importanta pentru crestini? Raspunde Radu Druta, lideri, biserica Vox Domini, Timisoara. Mai multe...

Categorie: Crestinul si societatea
Vizualizari: 44

Ce pozitie ar trebui sa avem fata de stiinta, ca crestini? Raspunde Radu Druta, lideri, biserica Vox Domini,...

Categorie: Crestinul si societatea
Vizualizari: 18

Reforma a inceput cu cele „95 de Teze” ale lui Martin Luther. Mai apoi, a facut un impact extraordinar pentru toata...

Categorie: Crestinul si societatea
Vizualizari: 3

Biserica tot timpul se reformeaza. Ea este un „organism viu”. Oamenii mereu descopera lucruri noi in Sfanta Scriptura....

Categorie: Crestinul si societatea
Vizualizari: 1

Biserica pana in anul 313 D.Hr. s-a dezvoltat sub o persecutie teribila. Dupa aceea, Constantin cel Mare a decis ca...

Categorie: Crestinul si societatea
Vizualizari: 4

Au fost incercari de reforma, cum ar fi din partea donatistiilor si altii. Acestea insa au fost zdrobite. Primul care...

Categorie: Crestinul si societatea
Vizualizari: 4

E un fenomen inexplicabil. Era prima data in istorie cand se revenea la ceea ce a stricat Constantin: invatatura lui...

Categorie: Crestinul si societatea
Vizualizari: 6

Esenta Reformei sta in primul rand ca Biblia a fost data in mana poporului. Al doilea e faptul ca mantuirea a...

Categorie: Crestinul si societatea
Vizualizari: 2

Anabaptistii au introdus botezul credintei la o varsta matura, cand omul isi alege singur credinta. In anul 1600, un...

Categorie: Crestinul si societatea
Vizualizari: 1
x

Proiectul evanghelistic Cartea Cărților

Din toamna 2016, ne concentrăm pe generația tânără, dezvoltând proiectul de evanghelizare pentru copii Cartea Cărților. Ajungem la mulți copii cu Evanghelia, prezentată prin desene animate, prin televiziune, prin site-ul www.carteacartilor.tv, prin resurse tipărite și prin evenimente. Să investim împreună în generația de mâine!. Urmărește reportajul!