Donează     Rugăciune       TV LIVE                          
MEDIACENTER - Accesati nelimitat resursele Alfa Omega TV! Peste 7000 de clipuri video va stau la dispozitie, accesibile oricand de pe calculatorul, tableta sau telefonul dumneavoastra. Stiri, conferinte, predici, emisiuni, muzica, divertisment si alte programe va asteapta pe mediacenter-ul online AOTV.

Ce faci daca ai depresie, avand traume din trecut?

Se incarca video...
Adaugat la :  23.01.2018
Vizualizari :  0
+ Add To

Multa lume se confrunta cu depresia. Ceea ce am observat de-a lungul consilierii este ca ea constituie una dintre cele mai frecvente probleme cu care au de a face crestinii.

Astfel, am avut un caz in care o persoana in jurul varstei de 40 si ceva de ani, a ajuns la consiliere. In stadiul in care se afla atunci lua medicamente anti-depresive, nu reusea sa se odihneasca noaptea cum trebuie si pastilele nu isi mai faceau efectul. Aceasta persoana nu mai era suficient de eficienta la servici. Ii era teama sa nu isi puna viata in pericol, cat si a celor din jur, din cauza tipului de serviciu pe care il avea.

A ajuns la noi la consiliere. Avea aceasta lupta cu depresia de la varsta de 20 de ani si cam pe la 40 de ani ajunge la noi. In conluzie, de 20 de ani se lupta cu depresia si aceasta a escaladat. Cand am inceput sa vedem de unde se trag lucrurile ce au avut loc in viata lui si de cand se simte asa, am ajuns la zona copilariei. Am incercat sa vedem din ce familie provine si daca sunt probleme generationale.

El mi-a spus despre un caz pe care l-a experimentat in copilarie. In timp ce mergea cu sora si verisoara lui la o petrecere campeneasca la tara, niste prieteni din anturajul lor au inceput sa se lege de sora si verisoara lui. Dintr-o joaca in alta, lucrul acesta a dus la agresarea sexuala a celor doua. El fiind un copilas aflat la varsta de zece ani, a fost speriat, nestiind ce sa inteleaga si cum sa isi explice situatia. Lucrurile au ramas sedimentate in fiinta lui. Abia si-a amintit de cele doua si de acest episod din viata, cand am inceput noi consilierea. Toata aceasta trauma a facut ca dupa ani de zile (la varsta de 20 de ani) sa debuteze aceasta depresie si sa il insoteasca mai departe in viata.

Ceea ce am facut in decursul consilierii, a fost sa il aducem pe el in prezenta lui Dumnezeu, in acest punct al iertarii in care el sa ierte pe acei baieti pentru comportamentul lor de-a dreptul pacatos si pentru tot ceea ce le-au facut surorii si verisoarei lui. De asemenea, a fost nevoie sa se ierte si pe sine insusi. Poate ar fi trebuit sa spuna unui adult sau sa ia o oarecare forma de atitudine in acest lucru.

Dupa ce a parcurs aceasta consiliere impreuna cu noi in care l-am dezlegat de acele lucruri nedumnezeiesti cu privire la acei copii, viata lui a fost separata pe acest fundament al iertarii. Am putut sa ne rugam ca orice duh de depresie sa fie legat si sa il paraseasca. Orice duh sa se departeze de la el, de la somnul si odihna din timpul noptii. Orice duh de miniciuna, de confuzie si de diferite atacuri la nivelul mintii care ii dadeau tot felul de ganduri si de idei legate de el insusi (ca nu e in stare de nimic, ca nu e un om valoros), sa plece de la el. Dupa ce l-am condus prin acest proces de eliberare, ne-am rugat ca Dumnezeu sa vindece in duhul si sufletul lui acel eveniment din copilarie.

Ca si rezultat a acestei consilieri, omul nu a mai avut nevoie de somnifere. Viata lui a fost complet restaurata si schimbata. Chiar si fizionomia i s-a schimbat. Daca la inceput era o persoana incruntata si parca puteai vedea tristetea pe el, nesugerand bucurie cand vorbeai cu dansul, dupa ce perioada de consiliere a luat sfarsit, parca era alta persoana. Puteai sa vezi ca lucrurile s-au schimbat si aceasta se vedea si in exterior. Fata lui radia diferit.

In acest caz, depresia persoanei a fost legata de un eveniment extrem de traumatizant din copilarie. Depresia de asemenea poate avea mici probleme, care cumulate in timp ajung sa creeze altele si omul sa nu mai stie din ce cauza sufera. Din aceasta cauza, in procesul restaurarii, consilierii si vindecarii omului, incercam sa le rezovam pe toate, rand pe rand, astfel incat omul sa experimenteze vindecare si restaurare.

Interviu: Bogdan Graur, consilier, http://InHimMinistry.com

--------------------

Cursul SOS sintetizeaza mai multe principii de baza pentru eliberare si vindecare interioara: pocainta, acordarea de iertare altora, vindecarea arborelui generational, dezlegarea legaturilor nedumnezeiesti, legarea demonica si eliberarea de acestea, ruperea blestemelor, ungerea cu undelemn, vindecarea supranaturala.

Acceseaza si parcurge cursul SOS, gratuit: http://alfaomega.tv/viata-spirituala/eliberare/cursul-sos

Adauga comentariul tau!


Te-ar mai putea interesa

Avem nevoie sa postim, pentru ca asa functionam. Orice lucru in natura, are nevoie de odihna, de Sabat, de liniste, de...

Categorie: Intrebari esentiale
Vizualizari: 93

Deosebit de important este daca postul este de o zi sau de trei zile sau de douazeci si una de zile sau de patruzeci...

Categorie: Intrebari esentiale
Vizualizari: 39

Realitati si perspective 67 - Forme de abuz si pericolele din spatiul virtual. Invitat: Adrian Totan - coordonator...

Categorie: Intrebari esentiale
Vizualizari: 161

Multa lume se confrunta cu depresia. Ceea ce am observat de-a lungul consilierii este ca ea constituie una dintre cele...

Categorie: Intrebari esentiale
Vizualizari: 0

Am fost abuzat(a) de parinti... ce sa fac acum? Cum ma pot vindeca? Raspunde pastorul Ilie Popa Mai multe intrebari si...

Categorie: Intrebari esentiale
Vizualizari: 146

Cum trebuie sa reactioneze un parinte atunci cand copilul sau a fost abuzat? Raspunde pastorul Ilie Popa Mai multe...

Categorie: Intrebari esentiale
Vizualizari: 173

Sunt major(a) insa locuiesc inca cu parintii. Mai trebuie sa ascult de ei? Raspunde pastorul Ilie Popa Mai multe...

Categorie: Intrebari esentiale
Vizualizari: 176

Ai intalnit vreodata abuzuri in biserica? De ce exista acestea? Raspunde pastorul Iosif Ton Mai multe intrebari si...

Categorie: Intrebari esentiale
Vizualizari: 525

Poate un crestin sa fie fara Biserica, in afara comunitatii? Raspunde pastorul Iosif Ton Mai multe intrebari si...

Categorie: Intrebari esentiale
Vizualizari: 222

Este deosebit de important sa vorbim ce sa faci in timpul postului. A posti nu inseamna a fi lipsit de putere, a sta...

Categorie: Intrebari esentiale
Vizualizari: 270
x

Proiecte de creștere spirituală și ucenicizare

Prin tematica variată abordată în materialele noastre video, tipărite sau publicate online, suntem o sursă de hrană spirituală pentru creștinii români, ajutând credincioșii să se maturizeze spiritual și să fie echipați pentru a extinde Împărăția lui Dumnezeu în România. Fii și tu alături de noi, partener Alfa Omega TV! Urmărește reportajul!