Donează     Rugăciune       TV LIVE                          
MEDIACENTER - Accesati nelimitat resursele Alfa Omega TV! Peste 7000 de clipuri video va stau la dispozitie, accesibile oricand de pe calculatorul, tableta sau telefonul dumneavoastra. Stiri, conferinte, predici, emisiuni, muzica, divertisment si alte programe va asteapta pe mediacenter-ul online AOTV.

Ce faci daca ti-e frica sa intri in mijlocire si lupta spirituala?

Se incarca video...
Adaugat la :  23.10.2017
Vizualizari :  0
+ Add To

Exista in unii oameni frica aceasta de a intra in mijlocire si in lupta spirituala. M-am intalnit odata cu o persoana pe care noi o consiliasem deja si aceasta incepuse sa aiba o umblare buna cu Dumnezeu. Noi i-am cerut un pic de ajutor in mijlocire, vis-a-vis de altcineva. Am observat ca statea pe ganduri si parca punea in balanta ideea de a se implica sau nu in aceasta activitate. Ce i-am cerut nu era un lucru mare, ce sa necesite foarte mult timp.

Atunci am intrebat-o de ce sta pe ganduri cand vine vorba de a mijloci si a lupta spiritual pentru cineva. Ea mi-a marturisit ca de fiecare data cand ajunge sa posteasca, ceva tragic se intampla in familia ei. Ultima data cand si-a pus un timp de post si rugaciune pentru o problema specifica, copilul ei a cazut in cap de pe un tobogan. I-am spus ca acum intelegeam de ce este asa de reticenta in ce priveste intrarea ei intr-o lupta spirituala. Am intrebat-o: „Ai auzit undeva aceasta incredintare, ca daca intrii in lupta spirituala, cel rau incepe sa se lege de tine si sa iti faca probleme?” Ea mi-a spus ca da. Eu i-am spus ca lucrurile nu se intampla asa si nu are nicio legatura faptul ca ea se pune deoparte pentru Dumnezeu postind, rugandu-se si mijlocind, cu atacurile vrasmasului. Vazand cu ce se confrunta, am vorbit cu ea daca e de acord sa isi ceara iertare pentru faptul ca a lasat aceasta falsa incredintare sa fie parte din viata ei si pe baza acesteia, cel rau o ataca. Ea a inceput sa se roage: ”Doamne, iarta-ma pentru ca am avut incredintarea ca atunci cand ma rog, cel rau poate sa ma atace si sa imi distruga familia!” Dupa care m-am rugat si eu pentru ea: „In Numele lui Isus, rup orice jug al vrasmasului de peste viata ta, pentru ca atunci cand tu te rogi, postesti, mijlocesti pentru cineva sau porti o lupta spirituala, cel rau nu are dreptul sa te atace! Leg si poruncesc sa se departeze de la tine orice duh de distrugere a familiei venit prin moarte, violenta si tot ceea ce ar vrea sa iti faca rau!”

De atunci au trecut multi ani si ea nu a mai avut niciodata probleme. Nu a mai putut observa nicio asociere intre o lupta spirituala sau un post si atacurile vrasmasului.

E foarte important sa intelegem ca noi apartinem lui Dumnezeu si avem autoritatea sa intram in lupta spirituala, sa fim alaturi unii de altii, sa aratam dragoste fata de membrii familiei, fata de frati in Hristos si oameni care nu Il cunosc inca pe Dumnezeu. Trebuie sa fim resurse ale lui Dumnezeu, fiecare in locul in care El ne-a pus, fara nici un fel de frica ca cel rau ar putea sa ne faca ceva. Dimpotriva, cel rau trebuie sa se teama de credinciosul care incepe sa se roage si sa mijloceasca, pentru ca imparatia vrasmasului este cea care are de pierdut. Isus spune ca portile Locuintei Mortilor nu ne vor birui pe noi si Imparatia. Prin urmare, noi suntem cei care asaltam si atacam imparatia vrasmasului si nu invers. Nu vrasmasul ne ataca pe noi si noi nu mai stim cum sa ne baricadam mai bine in biserica sau in case, pentru a nu fi atacati. Sau de asemenea, sa fim nevoiti sa respingem orice rugaciune sau forma de implicare spiriuala, pentru a nu ni se intampla ceva rau.

Cand cineva se decide sa intre intr-o lupta spirituala, este ca si cum un doctor ar intra intr-o sala de operatie, curatandu-si inainte mainile pentru a fi sterilizat si pentru a putea mai apoi sa opereze. Ceea ce omul lui Dumnezeu poate face, este sa declare protectia Domnului peste el si peste casa lui.

Orice lupta impotriva vrasmasului trebuie sa fie insotita cu rugaciuni de legare a celui rau. Acestea se fac simplu: „In Numele lui Isus, leg orice duh de...” O mijlocire, pe de o parte, leaga si limiteaza puterea vrasmasului de a se manifesta si a face ce vrea el, ca si cum acesta e la el acasa. Intr-o anumita situatie, dusa mai departe atunci cand avem dreptul, mijlocirea presupune curatarea efectiva si eliberarea totala. Eliberarea totala consta in obtinerea unor drepturi, pocainta, dorinta omului de a fi restaurat si de a umbla in restaurare. Aici sunt mai multi parametrii.

De asemenea, un lucru important in intrarea in mijlocire este cererea ca Dumnezeu sa iti calauzeasca rugaciunea. El trebuie sa te calauzeasca prin anumite cuvinte, descoperiri si chiar vise, pentru a te coordona inspre a fi mai eficient si mai util.

Interviu: Bogdan Graur, consilier, http://InHimMinistry.com

--------------------

Cursul SOS sintetizeaza mai multe principii de baza pentru eliberare si vindecare interioara: pocainta, acordarea de iertare altora, vindecarea arborelui generational, dezlegarea legaturilor nedumnezeiesti, legarea demonica si eliberarea de acestea, ruperea blestemelor, ungerea cu undelemn, vindecarea supranaturala.

Acceseaza si parcurge cursul SOS, gratuit: http://alfaomega.tv/viata-spirituala/eliberare/cursul-sos

Adauga comentariul tau!


Te-ar mai putea interesa

Avem nevoie sa postim, pentru ca asa functionam. Orice lucru in natura, are nevoie de odihna, de Sabat, de liniste, de...

Categorie: Intrebari esentiale
Vizualizari: 93

Deosebit de important este daca postul este de o zi sau de trei zile sau de douazeci si una de zile sau de patruzeci...

Categorie: Intrebari esentiale
Vizualizari: 39

Realitati si perspective 67 - Forme de abuz si pericolele din spatiul virtual. Invitat: Adrian Totan - coordonator...

Categorie: Intrebari esentiale
Vizualizari: 161

Multa lume se confrunta cu depresia. Ceea ce am observat de-a lungul consilierii este ca ea constituie una dintre cele...

Categorie: Intrebari esentiale
Vizualizari: 0

Am fost abuzat(a) de parinti... ce sa fac acum? Cum ma pot vindeca? Raspunde pastorul Ilie Popa Mai multe intrebari si...

Categorie: Intrebari esentiale
Vizualizari: 146

Cum trebuie sa reactioneze un parinte atunci cand copilul sau a fost abuzat? Raspunde pastorul Ilie Popa Mai multe...

Categorie: Intrebari esentiale
Vizualizari: 173

Sunt major(a) insa locuiesc inca cu parintii. Mai trebuie sa ascult de ei? Raspunde pastorul Ilie Popa Mai multe...

Categorie: Intrebari esentiale
Vizualizari: 176

Ai intalnit vreodata abuzuri in biserica? De ce exista acestea? Raspunde pastorul Iosif Ton Mai multe intrebari si...

Categorie: Intrebari esentiale
Vizualizari: 525

Poate un crestin sa fie fara Biserica, in afara comunitatii? Raspunde pastorul Iosif Ton Mai multe intrebari si...

Categorie: Intrebari esentiale
Vizualizari: 222

Este deosebit de important sa vorbim ce sa faci in timpul postului. A posti nu inseamna a fi lipsit de putere, a sta...

Categorie: Intrebari esentiale
Vizualizari: 270
x

Proiecte de creștere spirituală și ucenicizare

Prin tematica variată abordată în materialele noastre video, tipărite sau publicate online, suntem o sursă de hrană spirituală pentru creștinii români, ajutând credincioșii să se maturizeze spiritual și să fie echipați pentru a extinde Împărăția lui Dumnezeu în România. Fii și tu alături de noi, partener Alfa Omega TV! Urmărește reportajul!