Donează     Rugăciune       TV LIVE                          
MEDIACENTER - Accesati nelimitat resursele Alfa Omega TV! Peste 7000 de clipuri video va stau la dispozitie, accesibile oricand de pe calculatorul, tableta sau telefonul dumneavoastra. Stiri, conferinte, predici, emisiuni, muzica, divertisment si alte programe va asteapta pe mediacenter-ul online AOTV.

Cine are autoritate spirituala asupra vietii unei persoane?

Se incarca video...
Adaugat la :  1.08.2017
Vizualizari :  32
+ Add To

Una din intrebarile pe care le pot avea cei care se ocupa cu lupta spirituala sau cei ce mijlocesc pentru membrii din familia lor sau pentru alti oameni, este legata de cand acestia au dreptul sa intervina in rugaciune, cand o pot face si cand nu. Majoritatea vor sa stie daca au sau nu autoritate spirituala. Acestia trebuie sa cunoasca unde incepe autoritatea lor ca si consilieri si unde se termina aceasta.

Unul dintre cazurile pe care le-am consiliat legat de aceasta problema a autoritatii a fost un barbat, care bebelus fiind, a fost inchinat Diavolului de catre bunica lui ce se ocupa cu vrajitorii si farmece. Acest lucru a debutat in viata lui cu tot felul de probleme, cu depresii si opresiuni din partea vrajmasului. A ajuns in jurul varstei de 40 de ani, in care avea momente unde demonii ii vorbeau si incercau sa il afecteze, aduncand tot felul de frici si de fobii in viata lui. Este un lucru trist. Trebuie sa vedem ca oamenii pe care Dumnezeu i-a asezat in familie ca sa vegheze la dezvoltarea copilului si la binecuvantarea lui (cum sunt parintii si bunicii), pot aduce uneori nu binecuvantare, ci blesteme asupra vietii copiilor lor, prin practici oculte sau forme de vrajitorie si ocultism. Este important ca persoana in decursul consilierii sa fie identificate acele practici ale parintilor, bunicilor si membrilor familiei care au facut astfel de lucruri impotriva voii lui Dumnezeu si impotriva a ceea ce Dumnezeu vrea sa faca in viata omului.

Cand aceasta persoana a ajuns la noi la consiliere, am inceput sa luam toate aceste etape din viata lui, pentru a le aduce inaintea lui Dumnezeu. Mai apoi, urma sa il conducem in rugaciune. Cazul lui fiind dramatic, am observat in el manifestarea demonica. Persoana respectiva ajungea in ipostaze in care demonii il ridicau cu tot cu scaun, in timpul slujirii. Noi legam duhurile, le interziceam sa se manifeste si incercam sa continuam discutia cu omul, mutandu-ne atentia de pe duhuri, pe individ.

Era o consiliere obositoare. La un moment dat, in timp ce demonii il scuturau pe scaun si sarea cu tot cu scaun, i-am pus o intrebare cheie: „Crezi ca este in regula ca demonii sa se manifeste? Crezi ca e ok sa putem vedea pe tine o manifestare demonica si faptul ca are loc ceva spiritual acolo?” Si omul a raspuns: ”Da! Bineinteles! Asa puteti vedea ca am o problema cu care eu vin la voi, ca sa va rugati pentru mine, ci sunt probleme reale!” Atunci eu i-am spus ca il credem, i-am explicat ca nu avem nevoie de aceste manifestari ale vrajmasului. De aceea, eu l-am condus intr-o rugaciune in care sa isi ceara iertare pentru ca a dat dreptul demonilor sa se manifeste in fiinta lui. El s-a rugat foarte simplu, cerandu-i lui Dumnezeu sa il ierte pentru faptul ca a lasat demonii sa se manifeste si sa faca orice cu trupul lui, vorbind prin el. Dupa acest moment, consilierile erau mult mai simple, mult mai senine, parca era o primavara.

Ma gandeam de ce nu mi-a dat Dumnezeu mai repede aceasta revelatie si anume ca autoritatea individului este cea care primeaza. Omul este primul care are dreptul asupra vietii lui si el poate permite vrajmasului sa manifeste anumite lucruri in viata acestuia, sau nu. Oricum, ceea ce este important de retinut in acest caz este ca in momentul in care legi ca si om a lui Dumnezeu puterea vrajmasului si ii interzici sa se manifeste, lucrul acesta se intampla. Acest lucru functioneaza de fiecare data si cel rau nu poate face mai mult decat ii permite un om a lui Dumnezeu in consiliere. Atunci cand omul decide sa vina la consiliere, el se deschide autoritatii spirituale a consilierilor, pentru a putea fi restaurat si vindecat. In cazul de mai sus, deschiderea a fost limitata, deoarece pe de o parte omul a fost deschis si a venit la consiliere, iar pe de cealalta parte el permitea o oarecare manifestare a vrajmasului in viata lui. Pana am reusit sa ne punem de comun acord ca totul sa mearga perfect in partea de slujire in care vrajmasul parca era legat de scaun exact cum il legam noi si se manifesta, a fost necesara si deschiderea persoanei, pentru a duce pana la capat aceasta delegare a responsabilitatii, a luptei spirituale si pentru a putea fi slujit intr-un mod bun si pasnic.

Legat de persoana lui, ne-am intalnit dupa ani de zile cu el si isi amintea de acest timp de consiliere cu bucurie si multumire datorita faptului ca viata lui a fost drastic imbunatatita. Din pacate, noi nu am putut finaliza consilierea cu el, pentru ca (din nou, revenind la autoritate) nu a mai fost de acord cu anumite puncte teologice in lupta spirituala si am putut sa il ajutam doar partial. Chiar si asa, viata lui s-a imbunatatit si a putut sa experimenteze multa relaxare si bucurie, data de eliberarea care s-a intamplat in diferite zone din viata lui.

Interviu: Bogdan Graur, consilier, http://InHimMinistry.com

Cursul SOS: http://alfaomega.tv/viata-spirituala/eliberare/cursul-sos

Adauga comentariul tau!


Te-ar mai putea interesa

Avem nevoie sa postim, pentru ca asa functionam. Orice lucru in natura, are nevoie de odihna, de Sabat, de liniste, de...

Categorie: Intrebari esentiale
Vizualizari: 93

Deosebit de important este daca postul este de o zi sau de trei zile sau de douazeci si una de zile sau de patruzeci...

Categorie: Intrebari esentiale
Vizualizari: 39

Realitati si perspective 67 - Forme de abuz si pericolele din spatiul virtual. Invitat: Adrian Totan - coordonator...

Categorie: Intrebari esentiale
Vizualizari: 161

Multa lume se confrunta cu depresia. Ceea ce am observat de-a lungul consilierii este ca ea constituie una dintre cele...

Categorie: Intrebari esentiale
Vizualizari: 0

Am fost abuzat(a) de parinti... ce sa fac acum? Cum ma pot vindeca? Raspunde pastorul Ilie Popa Mai multe intrebari si...

Categorie: Intrebari esentiale
Vizualizari: 146

Cum trebuie sa reactioneze un parinte atunci cand copilul sau a fost abuzat? Raspunde pastorul Ilie Popa Mai multe...

Categorie: Intrebari esentiale
Vizualizari: 173

Sunt major(a) insa locuiesc inca cu parintii. Mai trebuie sa ascult de ei? Raspunde pastorul Ilie Popa Mai multe...

Categorie: Intrebari esentiale
Vizualizari: 176

Ai intalnit vreodata abuzuri in biserica? De ce exista acestea? Raspunde pastorul Iosif Ton Mai multe intrebari si...

Categorie: Intrebari esentiale
Vizualizari: 525

Poate un crestin sa fie fara Biserica, in afara comunitatii? Raspunde pastorul Iosif Ton Mai multe intrebari si...

Categorie: Intrebari esentiale
Vizualizari: 222

Este deosebit de important sa vorbim ce sa faci in timpul postului. A posti nu inseamna a fi lipsit de putere, a sta...

Categorie: Intrebari esentiale
Vizualizari: 270
x

Proiecte de creștere spirituală și ucenicizare

Prin tematica variată abordată în materialele noastre video, tipărite sau publicate online, suntem o sursă de hrană spirituală pentru creștinii români, ajutând credincioșii să se maturizeze spiritual și să fie echipați pentru a extinde Împărăția lui Dumnezeu în România. Fii și tu alături de noi, partener Alfa Omega TV! Urmărește reportajul!