Donează     Rugăciune       TV LIVE                          
MEDIACENTER - Accesati nelimitat resursele Alfa Omega TV! Peste 7000 de clipuri video va stau la dispozitie, accesibile oricand de pe calculatorul, tableta sau telefonul dumneavoastra. Stiri, conferinte, predici, emisiuni, muzica, divertisment si alte programe va asteapta pe mediacenter-ul online AOTV.

Fumatul - ce faci daca esti dependent de fumat?

Se incarca video...
Adaugat la :  13.09.2017
Vizualizari :  17
+ Add To

Unele persoane se pot confrunta cu aceasta problema a fumatului sau cu anumite dependente de care nu pot scapa. Ca oameni ai lui Dumnezeu sau chiar si la inceputul umblarii cu El, aceste vicii pot continua, daca nu sunt oprite.

Am avut la consiliere in decursul anilor, oameni care sa doreasca eliberare pe tema fumatului. Aici am identificat doua categorii de persoane. O prima categorie ii include pe cei care sunt impinsi in a veni la consiliere, pentru a scapa de aceasta depenenta. Am observat ca in cazul lor, rugaciunile nu functioneaza, macar ca sunt exact ca si cele pe care le facem pentru cei care vor cu adevarat sa fie vindecati si restaurati cu orice pret. De aceea, este foarte important ca omul cand vrea sa scape de acest viciu, sa o faca din proprie initiativa. Sa isi doreasca cu adevarat acest lucru si chiar sa arunce orice pachet sau ramasite de tigari pe care le mai are. Sa le rupa, sa scape de ele.

Fumatul are cateva elemente ce trebuie aduse inaintea lui Dumnezeu pentru ca omul sa scape de acest viciu. Pe de o parte, fumatul este inlocuirea lui Dumnezeu de a primi pace si bucurie. Asadar, omul recurge la acest surogat care este fumatul, in loc sa mearga la Dumnezeu si sa fie implinit in relatia pe care o are cu el. De asemenea, fumatul reprezinta o distrugere a propriului trup. Prin urmare, omul trebuie sa isi ceara iertare pentru acest pacat ce ii distruge diferite organe din fiinta lui. Statisticile spun ca una din doua persoane care fumeaza, ajung sa moara inainte de vreme din diferite probleme de sanatate. De aceea, in procesul consilierii pentru eliberarea de aceasta dependenta, omul isi cere iertare pentru acest pacat al idolatriei si a inlocuirii lui Dumnezeu cu acest viciu. De asemenea, trebuie sa isi ceara iertare pentru faptul ca si-a distrus propriul trup care trebuie sa fie templul Duhului Sfant. Mai apoi ne rugam pentru om ca el sa fie vindecat si restaurat. Ceea ce legam in aceste cazuri sunt duhuri de boala, de infirmitate, de moarte si de dependenta. In cele din urma, cerem ca vindecarea si restaurarea lui Dumnezeu sa ajunga in orice zona in care omul are nevoie sa fie umplut. Cerem ca vindecarea lui Dumnezeu sa vina peste plaman, gat si intreaga lui fiinta.

Ce am observat este ca are loc o eliberare fantastica in momentul in care omul e decis sa faca acest pas si vrea sa scape de aceasta idolatrie din viata lui. Daca persoana in cauza isi cere iertare pentru distrugerea propriei lui fiinte, primeste restaurare in mod complet. Acesta va observa ca dintr-o data nu mai simte nevoia sa fumeze si ca este complet eliberat. Este necesara si o impotrivire. Daca cumva mai exista o tentatie din partea vrasmasului la un moment dat, omul trebuie sa spuna: „Ma impotrivesc acestui viciu! Nu mai am nevoie de el in viata mea! In Numele lui Isus, pleaca de la mine, orice duh de dependenta de fumat! Nu mai am nevoie de acest lucru in viata mea, eu sunt complet liber, datorita lui Isus!” Astfel se poate obtine o vindecare, o restaurare si o umblare in biruinta, vis-a-vis de acest viciu, ca si de oricare altul.

Pe langa dependenta de fumat, mai sunt si alte vicii de care omul se poate lovi sau alte juguri ce pot pune stapanire pe viata lui. In aceasta categorie, exista dependenta de sucuri sau ciocolata. Chiar am intalnit pe cineva care nu se putea abtine sa nu manance ciocolata. Aici, ca si in cazul fumatului, omul trebuie sa isi ceara iertare pentru aceasta idolatrie si pentru evadarea in acest viciu. Acesta ii poate afecta viata intr-o masura mai mare. De exemplu, sa ia in kilograme sau sa ii distruga corpul in alte moduri.

Interviu: Bogdan Graur, consilier, http://InHimMinistry.com

--------------------

Cursul SOS sintetizeaza mai multe principii de baza pentru eliberare si vindecare interioara, punandu-le la dispozitia crestinilor pentru a-i ajuta sa ajunga cat mai aproape de starea ceruta Bisericii de a fi fara pata, fara zbarcitura, ci sfanta si fara prihana (Efeseni 5:27). Temele abordate sunt cruciale: pocainta, acordarea de iertare altora, vindecarea arborelui generational, dezlegarea legaturilor nedumnezeiesti, legarea demonica si eliberarea de acestea, ruperea blestemelor, ungerea cu undelemn, vindecarea supranaturala.

Acceseaza si parcurge cursul SOS, gratuit: http://alfaomega.tv/viata-spirituala/eliberare/cursul-sos

Adauga comentariul tau!


Te-ar mai putea interesa

O alta problema importanta e felul in care privim lupta cu duhurile rautatii, care sunt in locurile ceresti. Multi...

Categorie: Intrebari esentiale
Vizualizari: 0

Unele persoane se pot confrunta cu aceasta problema a fumatului sau cu anumite dependente de care nu pot scapa. Ca...

Categorie: Intrebari esentiale
Vizualizari: 17

Sfarsitul vremurilor si rapirea Bisericii, profetii legate de viitor - Cu privire la lucrurile care ar trebui sa se...

Categorie: Intrebari esentiale
Vizualizari: 1

Una din intrebarile pe care le pot avea cei care se ocupa cu lupta spirituala sau cei ce mijlocesc pentru membrii din...

Categorie: Intrebari esentiale
Vizualizari: 32

Manifestarea corecta a autoritatii omului lui Dumnezeu este importanta, chiar daca nu ai toata teologia si nu ai...

Categorie: Intrebari esentiale
Vizualizari: 4

Frica este unul dintre varfurile de lance ale vrasmasului in a-i tine pe oameni departe de planul lui Dumnezeu cu...

Categorie: Intrebari esentiale
Vizualizari: 0

Chemarea omului este de a umbla impreuna cu Duhul Sfant si de a primi din partea Lui din toate darurile pe care...

Categorie: Intrebari esentiale
Vizualizari: 764

In consiliere ne-am confruntat de multe ori cu cazuri de depresie, insomnii si probleme ce au provenit din implicari...

Categorie: Intrebari esentiale
Vizualizari: 77

Un domeniu care aduce mult blocaj in viata credinciosului este domeniul financiar. Daca ne uitam in Maleahi 2, spune:...

Categorie: Intrebari esentiale
Vizualizari: 353

La unele boli cauza poate sa fie un pacat. Asta vedem si in Marcu 2, exemplul slabanogului adus la Isus de catre cei...

Categorie: Intrebari esentiale
Vizualizari: 332
Doneaza - sustine Alfa Omega TV