Donează     Rugăciune       TV LIVE                          
MEDIACENTER - Accesati nelimitat resursele Alfa Omega TV! Peste 7000 de clipuri video va stau la dispozitie, accesibile oricand de pe calculatorul, tableta sau telefonul dumneavoastra. Stiri, conferinte, predici, emisiuni, muzica, divertisment si alte programe va asteapta pe mediacenter-ul online AOTV.

Influenteaza relatia parinti copii perceptia despre Dumnezeu?

Se incarca video...
Adaugat la :  23.10.2017
Vizualizari :  1
+ Add To

O chestiune interesanta pe care as aduce-o inaintea dumneavoastra este relatia dintre parinti si copii. In Cele zece porunci (Decalog), este si porunca a cincea in care se specifica sa cinstesti pe tatal tau si pe mama ta, ca sa ai multe zile fericite pe pamant. Aceasta porunca are un dublu rol. Pe de o parte priveste raportarea copilului la parinti. Fericirea si numarul zilelor pe pamant depind de modul in care acesta isi cinsteste parintii. Pe de alta parte, versetul vorbeste si de responsabilitatea parintilor fata de copii, pentru ca primele patru porunci sunt legate de relatia omului cu Dumnezeu. A cincea porunca insa, se afla la intersectia dintre relatia cu Dumnezeu si relatia cu omul. Parintele constituie pentru copil o imagine reprezentativa, o metafora a Tatalui ceresc, a lui Dumnezeu care ne-a creat pe toti. In momentul in care acesta incepe sa greseasca si sa distorsioneze imaginea lui Dumnezeu in mentalul copilului, daunele nu sunt doar relationale dintre copil si parinti, ci daunele se repercuteaza si asupra relatiei copilului cu Dumnezeu. De exemplu, daca un tata este mereu absent si necomunicativ, copilul isi imagineaza ca si Dumnezeu lucreaza in acest fel: e absent, necomunicativ si apare doar din cand in cand. Daca tatal fizic mai are si acte de violenta si asprime in viata sau fata de copil, aceasta va fi perceptia pe care copilul o va avea vis-a-vis de Dumnezeu.

Din aceasta cauza, atunci cand in consiliere luam in vizor viata individului, de cele mai multe ori ar trebui sa corectam si aceste perceptii pe care le are omul in raport cu Dumnezeu, privit prin prisma felului in care acesta il vede pe tatal sau pe mama lui.

Am intalnit un eveniment care pe mine m-a marcat si cu siguranta si pe cei care au fost acolo. Ma aflam intr-o tabara de tineri. Unul dintre lucratori a sugerat ca ar trebui sa incepem un proces de restaurare in ce priveste neimplicarea parintilor in a-si arata dragostea, afirmarea si confirmarea unei relatii bune cu copiii. Atunci noi parintii care ne aflam in tabara, sa rostim niste rugaciuni in care sa ne cerem iertare fata de lipsa de dragoste manifestata in viata copiilor si sa le acordam o imbratisare parinteasca celor care simt ca au nevoie de asa ceva. La inceput, am privit cu ochi sceptici acest lucru. Mai apoi, am vazut ca dupa ce au avut curaj sa iasa in fata primele persoane care au dorit sa primeasca o imbratisare, ceea ce a urmat a fost un timp extraordinar de emotionant. Aproape toti tinerii si-au dorit o astfel de imbratisare ca din partea lui Dumnezeu, ca din partea tatalui, in care sa se manifeste acceptarea si dragostea dupa care au tanjit in adancul sufletului lor. Multi dintre ei abia atunci au constientizat aceasta foame dupa dragostea tatalui.

Prin acest exemplu, indemn parintii in a nu fi zgarciti in ce priveste aprecierile, manifestarea dragostei, a imbratisarilor si sarutarilor, fata de copii, fiindca ei au nevoie de ele, chiar daca nu le solicita. Uneori, in ciuda comportamentului pe care il are copilul si lipsei de merit datorita actiunilor lui, trebuie ca si parinte sa ii aratati afectiune. In spatele revoltelor si ale maniilor lor, sta defapt o foame dupa dragoste si apreciere.

Am consiliat si persoane care si-au dat seama de lipsa aceasta. Lor le-am spus sa initieze ei acest proces. Sa mearga la parintii lor si sa ii imbratiseze. Chiar daca parintii nu fac aceste lucruri, ei ca si copii sa fie primii care isi manifesta dragostea fata de ei. Atunci, copiii vor vedea ca desi nu se va intampla sa primeasca aceasi afectiune inapoi de la prima tentativa a lor, pana la urma va fi biruita aceasta lipsa de manifestare a ei. Copiii pot fi cei care initiaza o astfel de relatie si manifestare a dragostei.

La fel si Sciptura ne vorbeste despre aceasta intoarcere a inimii parintilor fata de copii si a inimii copiilor fata de parinti. Scriptura ne indeamna la lucrul acesta, indiferent cine este initiatorul.

Interviu: Mircea Graur, consilier, http://InHimMinistry.com

--------------------

Cursul SOS sintetizeaza mai multe principii de baza pentru eliberare si vindecare interioara, punandu-le la dispozitia crestinilor pentru a-i ajuta sa ajunga cat mai aproape de starea ceruta Bisericii de a fi fara pata, fara zbarcitura, ci sfanta si fara prihana (Efeseni 5:27). Temele abordate sunt cruciale: pocainta, acordarea de iertare altora, vindecarea arborelui generational, dezlegarea legaturilor nedumnezeiesti, legarea demonica si eliberarea de acestea, ruperea blestemelor, ungerea cu undelemn, vindecarea supranaturala.

Acceseaza si parcurge cursul SOS, gratuit: http://alfaomega.tv/viata-spirituala/eliberare/cursul-sos

Adauga comentariul tau!


Te-ar mai putea interesa

Avem nevoie sa postim, pentru ca asa functionam. Orice lucru in natura, are nevoie de odihna, de Sabat, de liniste, de...

Categorie: Intrebari esentiale
Vizualizari: 93

Deosebit de important este daca postul este de o zi sau de trei zile sau de douazeci si una de zile sau de patruzeci...

Categorie: Intrebari esentiale
Vizualizari: 39

Realitati si perspective 67 - Forme de abuz si pericolele din spatiul virtual. Invitat: Adrian Totan - coordonator...

Categorie: Intrebari esentiale
Vizualizari: 161

Multa lume se confrunta cu depresia. Ceea ce am observat de-a lungul consilierii este ca ea constituie una dintre cele...

Categorie: Intrebari esentiale
Vizualizari: 0

Am fost abuzat(a) de parinti... ce sa fac acum? Cum ma pot vindeca? Raspunde pastorul Ilie Popa Mai multe intrebari si...

Categorie: Intrebari esentiale
Vizualizari: 146

Cum trebuie sa reactioneze un parinte atunci cand copilul sau a fost abuzat? Raspunde pastorul Ilie Popa Mai multe...

Categorie: Intrebari esentiale
Vizualizari: 173

Sunt major(a) insa locuiesc inca cu parintii. Mai trebuie sa ascult de ei? Raspunde pastorul Ilie Popa Mai multe...

Categorie: Intrebari esentiale
Vizualizari: 176

Ai intalnit vreodata abuzuri in biserica? De ce exista acestea? Raspunde pastorul Iosif Ton Mai multe intrebari si...

Categorie: Intrebari esentiale
Vizualizari: 525

Poate un crestin sa fie fara Biserica, in afara comunitatii? Raspunde pastorul Iosif Ton Mai multe intrebari si...

Categorie: Intrebari esentiale
Vizualizari: 222

Este deosebit de important sa vorbim ce sa faci in timpul postului. A posti nu inseamna a fi lipsit de putere, a sta...

Categorie: Intrebari esentiale
Vizualizari: 270
x

Proiecte de creștere spirituală și ucenicizare

Prin tematica variată abordată în materialele noastre video, tipărite sau publicate online, suntem o sursă de hrană spirituală pentru creștinii români, ajutând credincioșii să se maturizeze spiritual și să fie echipați pentru a extinde Împărăția lui Dumnezeu în România. Fii și tu alături de noi, partener Alfa Omega TV! Urmărește reportajul!