Donează     Rugăciune       TV LIVE                          
MEDIACENTER - Accesati nelimitat resursele Alfa Omega TV! Peste 7000 de clipuri video va stau la dispozitie, accesibile oricand de pe calculatorul, tableta sau telefonul dumneavoastra. Stiri, conferinte, predici, emisiuni, muzica, divertisment si alte programe va asteapta pe mediacenter-ul online AOTV.

Situatia actuala a IRANULUI, acordul nuclear si relatia cu Israelul - mai 2018

Adaugat la :  14.05.2018
Vizualizari :  91
+ Add To

Corespondenta din Ierusalim pentru Alfa Omega TV despre IRAN. Materialul complet: https://bit.ly/2KOnLHY

Criticii acordului nuclear cu Iranul, in special cei de aici din Israel, iar premierul israelian Beniamin Netanyahu a fost un critic vehement al acestui acord, cred ca el permite Iranului sa devina o putere nucleara, permite proliferarea nucleara, imbogatirea uraniului, iar atunci cand acest acord va expira in 10-15-25 de ani, pentru diferitele aspecte cuprinse in acel acord, atunci Iranul va fi pe punctul de a obtine arma nucleara, si nu doar una singura, ci zeci sau chiar sute de focoase nucleare care ar putea ameninta intreaga regiune. Ne asteptam la o confruntare in urmatoarele saptamani intre Iran si Statele Unite in special. Iranul a declarat ca s-ar putea retrage din acord daca Statele Unite decertifica acordul.

Dar, pentru prima data intr-o lunga perioada, spre deosebire de presedintele Obama care timp de 8 ani a urmarit o politica de acomodare a Iranului si a ambitiilor sale nucleare, acum Statele Unite confrunta direct Iranul, o schimbare clara de abordare. Vom vedea cum toate acestea se vor derula in urmatoarele saptamani. Din perspectiva Israelului, Iranul e cel mai mare dusman al sau. Ei considera un Iran nuclear ca fiind o amenintare existentiala, un pericol direct la viitorul si soarta statului evreu.

De asemenea, multe tari sunite ca Arabia Saudita, Egiptul, Iordania si tarile din Golf considera ca un Iran nuclear este o amenintare directa si la adresa lor. De aceea vedem in Orientul Mijlociu aceasta ironie a sortii, aceasta relatie neobisnuita care se dezvolta intre tarile sunite si statul Israel. Auzim declaratiile remarcabile ale printului mostenitor al Arabiei Saudite, Mohammad bin Salman, care spune ca evreii au dreptul la tara lor. Aceste declaratii sunt neobisnuite, venind din partea unei tari sunite vorbind despre Israel. Vedem si colaborarile din spatele cortinei care se dezvolta, toate acestea din cauza zicalei din Orientul Mijlociu care spune „dusmanul dusmanului meu este prietenul meu”. Asta inseamna ca Israel, Arabia Saudita si celelalte state sunite vad Iranul ca pe un dusman comun, deci vedem aceste relatii cum se dezvolta intre ele.

Un alt lucru despre Iran este ca ei doresc un „coridor” pe uscat intre capitala Teheran si Marea Mediterana. In prezent, controleaza o mare parte din Liban prin interpusii lor, Hezbollah. Dar in interiorul Siriei, in special, ei doresc sa-si creasca influenta pentru a putea literalmente sa trimita arme din Iran pana in Liban, daca e posibil. De aceea, accentul si lupta de acum din Siria este atat de importanta. Acum cateva saptamani, presedintele Trump spunea ca doreste sa se retraga din Siria. Dar consilierii din jurul lui si multi altii din Statele Unite il avertizau ca daca se va retrage, va ramane un gol pe care il va umple Iranul, iar ei vor putea realiza aceasta punte terestra.

De asemenea, Iranul are o influenta majora si in Irak. Daca reusesc sa realizeze acest coridor terestru, el va fi o amenintare directa la adresa intereselor americane din regiune si cu siguranta la adresa Israelului. Iar acesta reprezinta o linie rosie, iar prim-ministrul israelian Beniamin Netanyahu a declarat ca nu vor permite trecerea ei, nu vor permite Iranului sa dezvolte o prezenta militara solida in Siria. Deci avem toate aceste interese antagonice in prezent, intre Iranul care doreste deschiderea acestui coridor terestru si Israelul care vrea sa-l opreasca. E foarte probabil ca in saptamani, luni sau chiar ani, sa vedem o confruntare directa intre Israel si Iran, purtata pe teritoriul Siriei.

Citeste corespondenta completa: https://bit.ly/2KOnLHY

Adauga comentariul tau!


Te-ar mai putea interesa

Subiecte discutate: Ce se afla in spatele deciziei presedintelui Donald Trump cu privire la mutarea ambasadei de la...

Categorie: Israel si Orientul Mijlociu
Vizualizari: 31

Corespondenta din Ierusalim pentru Alfa Omega TV despre SITUATIA ACTUALA DIN SIRIA. Materialul complet:...

Categorie: Israel si Orientul Mijlociu
Vizualizari: 48

Corespondenta din Ierusalim pentru Alfa Omega TV despre IRAN. Materialul complet: https://bit.ly/2KOnLHY Criticii...

Categorie: Israel si Orientul Mijlociu
Vizualizari: 91

Corespondenta din Ierusalim pentru Alfa Omega TV despre SITUATIA ACTUALA DIN ISRAEL si aniversarea de 70 de ani a...

Categorie: Israel si Orientul Mijlociu
Vizualizari: 54

Va prezint o perspectiva de ansamblu privind ceea ce s-a intamplat in Orientul Mijlociu in ultimii ani. In 2011, a...

Categorie: Israel si Orientul Mijlociu
Vizualizari: 0

In subteran, in Ierusalimul de astazi, apa dintr-un izvor natural curge inca printr-un tunel masiv de calcar, cioplit...

Categorie: Israel si Orientul Mijlociu
Vizualizari: 6

In 1867 tinutul Israelului de astazi era dezolant, cu un pamand destul de bogat, dar care era acoperit de maracini. O...

Categorie: Israel si Orientul Mijlociu
Vizualizari: 0

Extras din emisiunea Realitati si perspective 74 - Relatia Biserica - Israel intr-un nou sezon. Invitat: Dr. JÜRGEN...

Categorie: Israel si Orientul Mijlociu
Vizualizari: 4

Extras din emisiunea Realitati si perspective 74 - Relatia Biserica - Israel intr-un nou sezon. Invitat: Dr. JÜRGEN...

Categorie: Israel si Orientul Mijlociu
Vizualizari: 60

Extras din emisiunea Realitati si perspective 74 - Relatia Biserica - Israel intr-un nou sezon. Invitat: Dr. JÜRGEN...

Categorie: Israel si Orientul Mijlociu
Vizualizari: 27
x

Proiecte de Înțelegere a Vremurilor

Prin Înțelegerea vremurilor, provocăm creștinii să înțeleagă, să se roage și să interpreteze din punct de vedere biblic semnificațiile știrilor zilnice. Prin producerea și difuzarea pe TV, site, Youtube și Facebook a documentare de actualitate și a știrilor Mapamond Creștin și Jerusalem Dateline, oferim perspective creștine și informații noi despre evenimente actuale, fiind o sursă credibilă de informare creștină. Fii și tu parte! Urmărește reportajul!