Donează     Rugăciune       TV LIVE                          
MEDIACENTER - Accesati nelimitat resursele Alfa Omega TV! Peste 7000 de clipuri video va stau la dispozitie, accesibile oricand de pe calculatorul, tableta sau telefonul dumneavoastra. Stiri, conferinte, predici, emisiuni, muzica, divertisment si alte programe va asteapta pe mediacenter-ul online AOTV.

Realitati si perspective 51 - Divortul - O problema sociala si spirituala - Viorel Iuga

Se incarca video...
Adaugat la :  18.08.2017
Vizualizari :  0
+ Add To

Invitat: Viorel Iuga – presedinte, Alianta Evanghelica din Romania

PRINCIPALELE PROVOCARI ALE FAMILIEI - Divortul este una din provocarile mari ale familiei, cu efecte secundare majore. Daca ne gandim la familia intreaga, avem provocari pentru copii, pentru tineri, provocari din punct de vedere financiar si provocari vis-a-vis de gasirea unui loc de munca. De asemenea, sunt si provocari care au de a face cu latura spirituala, care au de a face cu relatia cuplului respectiv sau cu cei din familia largita. Provocarile sunt foarte multe,foarte mari si din nefericire, multe dintre ele sunt neglijate. Foarte putini familisti au o imagine de ansablu asupra a ceea ce se intampla in societate, cu familia. Oamenii care iau in serios Scriptura sunt diferiti fata de ceilalti, din foarte multe puncte de vedere.

CE SPUN STUDIILE DESPRE ADEARATA RATA A DIVORTULUI

Nu trebuie crezut orice rezultat al unui sondaj de opinie, pentru ca nu toate sunt adevarate. Lumea crestina se imparte in doua, indiferent de confesiune. Sunt unii oameni care cred Scriptura, au o relatie personala cu Dumnezeu, se roaga si cer ajutorul lui Dumnezeu. De asemenea, sunt oameni care apartin si eu unei grupari, dar Dumnezeu nu are niciun rol in viata lor si ei nu au o relatie personala cu El. La un sondaj de opinie, aceste doua categorii sunt puse laolalta si atunci oamenii cu probleme de divort, nu pot face diferente.

Daca tinerii trec de cinci ani de casatorie, exista sanse foarte mari ca relatia lor sa se imbunatateasca. Acest lucru se intampla datorita faptului ca tinerii intra in casatorie cu ideea ca e foarte greu si nu vor reusi. Intr-adevar, cel putin jumatate din ei esueaza, pentru ca apar greutati si este prima perioada in care slefuirea este mult mai evidenta.Datorita faptului ca ei au deja in minte ca exista 50-60% sanse ca ei sa falimenteze, ei nici nu mai lupta pentru a-si mentine familia. Noi suntem o societate care nu mai ocroteste familia si care promoveaza foarte mult divortul, prin faptul ca Biserica si principiile sunt lovite. Am fost obijnuiti sa inghitim anumite lucruri si nu am fost pregatiti pentru lupta aceasta care se da impotriva familiei. Suntem in situatia in care, din nefericire, statul lupta puternic impotriva familiei, iar Biserica nu sustine suficient aceasta problema.

Astazi, enorm de multi familisti se casatoresc pe motiv egoist. Foarte putini se casatoresc ca sa investeasca in ceva si mai ales pe termen indelungat. Foarte multi se casatoresc pentru binele lor personal si cand doua persoane vin impreuna pentru binele lor personal si fiecare incearca sa fure cat mai mult din relatie avand mereu senzatia ca nu primeste cat merita, relatia respectiva nu va functiona. Dragostea despre care vorbim astazi, nu mai are nimic de a face cu dragostea aceea sacrificatoare in care eu voi face tot ce depinde de mine, pe o perioada foarte indelungata, ca sa il ajut pe celalalt. Daca cu ani in urma era si social si religios rusinos sa experimentezi un divort, astazi nu mai e. Nu avem studii suficiente care sa ne constientizeze de efectele secundare ale divortului in moment, dar si pe termen lung.

MOTIVE DE DIVORT - Ca si crestini, mereu accentuam fidelitatea

CONCUBINAJUL - Concubinajul este alternativa fericirii. Pe de o parte, este ideea de a distruge familia. Concubinajul nu are puterea legamantului. Statul in loc sa protejeze familia, ofera tot felul de alternative care nu functioneaza. In concubinaj, ideea este sa te poti desparti mult mai usor.

DESPRE COALITIA PENTRU FAMILIE - Coalitia pentru Familie nu doreste sa schimbe nimic, ei vor doar sa clarifice lucrurile. Aticolul din Constitutia Romaniei mentioneaza ca actul casatoriei poate avea loc intre „soti”. Legiuitorul nu isi punea aceasta problema cand a fost fata legea, de aceea in Codul civil se explica faptul ca termenul „intre soti” se refera la un barbat si o femeie. Astazi, daca oamenii sunt intrebati la ce se refera termenul „soti”, raspunsul poate surprinde: nu mai este clar nici numarul legal de parteneri si nu mai este clar nici sexul. Pentru ca ne surprinde si vedem ce se intampla in Europa, Coalitia cere ca exact ce scrie in Codul Civil, sa scrie si in Constitutie.

Adauga comentariul tau!


Te-ar mai putea interesa

Petru Bulica este pastor la Biserica baptista Betel din Timisoara. El a vorbit despre consecintele numarului urias de...

Categorie: Realitati si perspective
Vizualizari: 60

Invitate: Didina Iuga, Elisabeta Vicas. Realitati si perspective 64 - Provocari ale sistemului medical din Romania -...

Categorie: Realitati si perspective
Vizualizari: 0

Halloween-ul a patruns in Romania recent. El se suprapune cu o sarbatoare deja existenta de foarte mult timp pe...

Categorie: Realitati si perspective
Vizualizari: 1

Ce se ascunde in spatele bataliei pentru familii? Propaganda marxista propulsata de grupul de la Frankfurt, a dat...

Categorie: Realitati si perspective
Vizualizari: 2

Realitati si perspective 59 - Reforma religiei crestine - Semnificatii contemporane - Iosif Ton. Intrebarile discutate...

Categorie: Realitati si perspective
Vizualizari: 1

Invitat: Viorel Iuga - presedinte, Alianta Evanghelica din Romania. Urmariti emisiunile „REALITATI SI PERSPECTIVE”...

Categorie: Realitati si perspective
Vizualizari: 3

Temele discutate: Festivalul ProMisiune, Organizatia Tineri pentru Misiune (YWAM) RomaniaTineri pentru misiune (YWAM)...

Categorie: Realitati si perspective
Vizualizari: 1

Despre PASCV (practica asistentei sociale centrtata pe valori) – denumire veche PASOS - Alex Neagoe: In anul 2001 a...

Categorie: Realitati si perspective
Vizualizari: 4

Cine este Erdogan, actualul presedinte al Turciei si cel cu care Victor Ponta a cazut de acord in ceea ce priveste...

Categorie: Realitati si perspective
Vizualizari: 4

Islamul de astazi este un concept care impune o influenta militara, sociala si politica. Este o masinarie de...

Categorie: Realitati si perspective
Vizualizari: 1
x

Proiecte de creștere spirituală și ucenicizare

Prin tematica variată abordată în materialele noastre video, tipărite sau publicate online, suntem o sursă de hrană spirituală pentru creștinii români, ajutând credincioșii să se maturizeze spiritual și să fie echipați pentru a extinde Împărăția lui Dumnezeu în România. Fii și tu alături de noi, partener Alfa Omega TV! Urmărește reportajul!