Donează     Rugăciune       TV LIVE                          

Ajutoare pentru Puerto Rico

Se incarca video...
Adaugat la :  5.10.2017
Vizualizari :  0
+ Add To

La o saptamana dupa ce un uragan de categoria 4 a devastat Puerto Rico, localnicii disperati incep sa primeasca ajutoarele necesare. Guvernul SUA trimite ajutoare si Operation Blessing de la CBN ofera oamenilor din San Juan lumina si speranta. Gary Lane a vorbit cu David Darg care se afla pe insula.

Care este situatia din Puerto Rico?

David Darg: Gary, nevoile sunt enorme. Daca ati vazut imagini din Puerto Rico, inseamna ca ati vazut ce dezastru e aici. Apa potabila, mancarea si proviziile de igiena, toate articolele de baza se imputineaza. Operation Blessing asigura mancarea. Azi am inceput sa colaboram cu o brutarie. Coacem paine proaspata si distribuim zilnic mii de paini din brutariile care s-au deschis aici, in capitala tarii, in San Juan. Colaboram cu guvernul local si cu primaria ca sa aducem echipamente de filtrare a apei. Am venit aici cu sute de lampi solare. Aceste lampi functioneaza cu energie solara si sunt de folos miilor de copii care de o saptamana dorm in intuneric. Insula a ramas fara curent electric si se spune ca ar putea trece cateva luni pana cand vor incepe sa redea curentul chiar si aici, in capitala tarii, in San Juan. Acesta este unul dintre cele mai mari dezastre pe care le-am vazut de-a lungul carierei mele. Nici nu stii cu ce sa incepi, caci e mult de lucru aici.

- Unii spun ca sitautia este mult mai grava decat putem noi vedea. Cat de grava e situatia?David Darg: Gary asa cum am mai spus, este unul dintre cele mai mari dezastre pe care le-am vazut. Cutremurul din Haiti a fost devastator, iar numarul decedatilor a fost imens. Insa dezastrul s-a petrecut doar in anumite locuri. Aici, toata insula este afectata, si nu e o insula mica. Uitati-va pe harta. Toata insula este distrusa, toate casele sunt distruse. Ma aflu in San Juan, in orasul cel mai prosper al insulei unde majoritatea cladirilor sunt din beton. Chiar si aici, distrugerile sunt uriase. Operation Blessing are nevoie de ajutor pentru a putea interveni. Cetatenii din Puerto Rico sunt cetateni americani. Ei sunt fratii si surorile noastre si au nevoie de ajutor. Avem nevoie de sustinerea voastra ca sa ii putem ajuta.

- David, populatia se bucura de paine, de apa si de lampile solare. Sunt uimitoare! Dupa parerea ta, care este cea mai mare nevoie in momentul de fata?

David Darg: Cred ca cea mai mare nevoie este apa. Am fost in casa unui cuplu de batrani. Singura resursa de apa pe care o au este intr-o lada mare din plastic pentru gunoi care este plina cu apa. Ei scot apa din lada de gunoi cu sticle. Aceasta e rezerva de apa a unui cuplu batran din capitala. Am auzit ca apa este cea mai mare nevoie pe intreaga insula.

- David, cat crezi ca va dura aceasta criza?

David Darg: Un functionar local mi-a spus ca septembrie 2001 a schimbat lumea. Atentatul din 11 septembrie 2001 a schimbat lumea. Insa luna septembrie a acestui an a schimbat Puerto Rico pentru totdeauna. Ei nu cred ca aceasta insula va mai fi asa cum a fost candva, indiferent daca acest fapt este bun sau nu. Ei nu vad capatul crizei. Suntem la inceput. Drumul spre refacerea insulei Puerto Rico este foarte lung.

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 199 - 7 octombrie 2017, la Alfa Omega TV. Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

Adauga comentariul tau!


x

Proiectul evanghelistic Cartea Cărților

Din toamna 2016, ne concentrăm pe generația tânără, dezvoltând proiectul de evanghelizare pentru copii Cartea Cărților. Ajungem la mulți copii cu Evanghelia, prezentată prin desene animate, prin televiziune, prin site-ul www.carteacartilor.tv, prin resurse tipărite și prin evenimente. Să investim împreună în generația de mâine!. Urmărește reportajul!