Donează     Rugăciune       TV LIVE                          
MEDIACENTER - Accesati nelimitat resursele Alfa Omega TV! Peste 7000 de clipuri video va stau la dispozitie, accesibile oricand de pe calculatorul, tableta sau telefonul dumneavoastra. Stiri, conferinte, predici, emisiuni, muzica, divertisment si alte programe va asteapta pe mediacenter-ul online AOTV.

Biserica are un rol crucial in reconstruirea insulei Puerto Rico

Adaugat la :  12.04.2018
Vizualizari :  0
+ Add To

Puerto Rico a fost lovit de doua uragane masive intr-o singura luna. In prezent, se grabesc sa reconstruiasca, pana la inceperea noului sezon de uragane care va incepe in iunie. Heather Sells a vizitat recent tara si ne prezinta principalul ajutor in munca de reconstruire: Biserica.

Puerto Rico inca mai trebuie reconstruit, insa multi sunt multumitori bisericilor si organizatiilor crestine pentru progresul de pana acum si pentru ce mai trebuie facut.

Uraganul Maria a lovit Puerto Rico in data de 20 septembrie, doua saptamani dupa uraganul Irma. In cateva ore a inundat insula, a distrus afacerile si a distrus 80% din liniile electrice. Rolando Torres si vecinii sai aflati langa San Juan, si-au pierdut casele. „S-a schimbat totul,” a spus el. Povestea nespusa de dupa uraganul Maria se concentreaza asupra Bisericii. Credinciosii si grupurile de credinciosi au raspuns imediat la nevoile oamenilor.

Primii care au ajutat nu au fost oamenii din partea guvernului ci bisericile, pastorii tineri, cei care au plantat biserici. Ei s-au unit. Au fost asemenea unor trupe de teren. Au cautat oameni. Au ajutat. Au distribuit mancare.

Nevoile de dupa uraganul Maria au fost majore si au fost afectate de constrangerile guvernului din Puerto Rico care cu cateva luni mai devreme a dat faliment. In prezent, insula este foarte fragila. Chiar si in San Juan distrugerile rezultate in urma uraganului Maria sunt evidente. In toata tara, liniile electrice cazute la pamant ne reamintesc de problemele de curent cu care se confrunta populatia. Mii de oameni nu au apa potabila si nenumarate case nu au inca acoperis. Guvernul din Puerto Rico este de parere ca asta este vina guvernului federal.

Din cauza acestei reconstruiri lente si a sezonului de uragane care se aproprie, rolul bisericilor si al grupurilor crestine este si mai important. Fara ajutorul lor, multi ca Rolando si familia sa nu ar avea la cine sa apeleze. Astfel de comunitati intampina greutati in reconstruire, deoarece multi localnici nu au actele de proprietate. Fara acele acte, FEMA nu acorda ajutor. In cartierul lui Rolando, Operation Blessing reconstruieste case. Rolando spune ca fara acest ajutor, el si familia sa ar fi ajuns pe strada. Pentru alte comunitati furnizeaza filtre pentru a asigura apa potabila. Bisericile locale, ca biserica condusa de pastorul Gabriel, continua sa distribuie mancare si apa. Echipele de pe uscat, ca Southern Baptist’s North American Mission Board, lucreaza in intreaga tara.

David Melber, directorul organizatiei de ajutor spune ca tinerii care vin aici au parte de o experienta care ii transforma.

Studentii care merg sa ajute in anumite locuri, ajung sa indrageasca acele locuri si spun ca dupa ce vor termina facultatea se vor muta acolo sa lucreze si sa isi intemeieze o familie.

Aceste grupuri nu acorda doar ajutor fizic. Albertorio a numit comunitatea credincioasa: „sprijinul nostru”.

Este mare nevoie de acest tip de ajutor, deoarece locuitorii insulei se pregatesc pentru noul sezon de uragane despre care se spune ca va fi unul greu.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 717 - 15 aprilie 2018. Ultimele stiri crestine - http://alfaomega.tv/stiri

Adauga comentariul tau!


Te-ar mai putea interesa

Editorial - Intelegerea vremurilor; LUNA MAI - INTELEGEREA VREMURILOR - Luna tematica la Alfa Omega TV; BISERICA SI...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

In ediţia din aceasta saptamana la Alfa Omega in obiectiv: Interviu cu Chris Mitchell (reporter la CBN) despre...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 12

Din sumarul editiei: In urma uraganelor care au lovit Puerto Rico, se naste o miscare de trezire spirituala; Un nou...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 516

Multi stiu ca uraganul Maria, o furtuna de categoria 4, a devastat o mare parte din Puerto Rico cand a lovit insula in...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 13

Oamenii din intreaga lume privesc ingroziti un nou atac chimic asupra populatiei civile din Siria. Crestinii sunt pe...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 22

Multi crestini din Egipt sarbatoresc realegerea recenta a presedintelui el-Sisi. Am vorbit cu Michael Youssef de la...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 12

Un fost musulman a fondat prima biserica pe care o comunitate din estul Europei a vazut-o in ultimii 700 de ani. Urim...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 3

Autoritatile din provincia Hunan au doborat cruci de pe biserici, dupa ce au afirmat ca bisericile au fost construite...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

Antisemitismul este in crestere in Europa Occidentala si continua sa creasca. Alan Hoffmann de la Agentia Evreiasca a...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

Atacul chimic, de la inceputul lunii aprilie, asupra civililor si rebelilor care lupta impotriva regimului...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 33
x

Proiectul Creștinul și societatea

Rolul nostru ca și creștini în societate este de a fi sare și lumină în toate domeniile de activitate, prin integritate, competență și compasiune pentru cei din jur și prin manifestarea puterii lui Dumnezeu. Prin proiectul Creștinul și societatea, promovăm aplicarea principiilor creștine în toate domeniile vieții: profesia, Biserica, dimensiunea socială, educația, tehnologia, banii, statul și relațiile cu cei din jur. Fii și tu parte! Urmărește reportajul!