Donează     Rugăciune       TV LIVE                          
MEDIACENTER - Accesati nelimitat resursele Alfa Omega TV! Peste 7000 de clipuri video va stau la dispozitie, accesibile oricand de pe calculatorul, tableta sau telefonul dumneavoastra. Stiri, conferinte, predici, emisiuni, muzica, divertisment si alte programe va asteapta pe mediacenter-ul online AOTV.

Conferinta Cristos in Pastele evreiesc

Adaugat la :  12.04.2018
Vizualizari :  35
+ Add To

Biserica Emanuel din Timisoara a gazduit conferinta cu tema ”Cristos in Pastele evreiesc”. Evenimentul s-a desfasurat pe durata a 4 zile, timp in care au fost dezbatute aspecte legate de implinirea sarbatorilor evreiesti in Domnul Isus.

Invitat la conferinta a fost David Zadok din Israel, pastor al bisericii „Har si Adevar”. El a vorbit despre sacrificiile din Vechiul Testament si despre cum Hristos a indeplinit toate cele 5 jertfe.

„Sunt 5 jertfe menţionate in Vechiul Testament: arderea de tot, de mancare şi multumire sunt primele 3 pe care adesea le numim ofrande ale harului sau gratuite, iar ultimele 2 sunt jertfele pentru ispasire şi pentru vina. Am vorbit despre semnificaţia lor din Vechiul Testament şi cum Isus a indeplinit fiecare sacrificiu desavarşit şi complet, iar din aceasta cauza El ne-a justificat pe noi inaintea lui Dumnezeu” afirmat David Zadok, pastor, Grace & Truth Congregation, Israel.

De asemenea, s-a discutat despre ospatul evreiesc, mai precis despre Paste, care are o semnificatie foarte mare in implinirea promisiunilor lui Dumnezeu si modul in care Hristos este descris in 1Corinteni ca fiind Mielul de jertfa.

Scopul organizarii conferintei a urmarit prezentarea Vechiului Testament intr-o lumina diferita, astfel incat credinciosii sa inteleaga jertfele din vechime.

„Cred ca adesea Biserica neamurilor are tendinta de a nu intelege in totalitate Vechiul Testament si se concentreaza in principiu pe Noul Testament. Scopul meu a fost sa ii ajut sa vada despre cum exista o continuitate de la Vechiul la Noul Testament si cum Hristos a implinit toate acele sacrificii, in special sacrificiile vechi testamentale, deoarece nu avem tendinta de a le studia” spus David Zadok, pastor, Grace & Truth Congregation, Israel.

„Cand ne-am gandit la tema majora a acestei conferinte - „Cristos in Pastele evreiesc” - ne-am gandit la faptul ca este potrivit, in special in aceasta perioada a anului, inainte de sarbatoarea mortii si invierii Domnului Isus Hristos, ca sa familiarizam credinciosii din biserica noastra cu implinirea pe care o are in persoana si lucrarea Domnului Isus, in jertfa Lui de pe cruce, revelatia vechi testamentala, in mod special, asa cum numim noi crestinii, umbrele Vechiului Testament, jertfele si sarbatorile Vechiului Testament.” a precizat Marius Birgean, pastor, Biserica Emanuel – Timisoara.

„Legatura natiunilor cu Israelul este foarte importanta, iar chemarea noastra ca si crestini este de a binecuvanta acest popor.

Cred ca atat Romania cat si alte natiuni ar trebui sa aiba acea conexiune spirituala cu Israelul, nu pentru faptul ca suntem speciali, ci pentru ca Dumnezeu este credincios, bun si credincios fata de promisiunile si legamintele Sale.”a mentionat David Zadok, pastor, Grace & Truth Congregation, Israel.

David Zadok s-a nascut in Israel, a fost crescut in Iran, iar in perioada adolescentei a ajuns in Statele Unite ale Americii. Aici a auzit pentru prima data despre Evanghelie si despre faptul ca Domnul Isus este, de fapt, implinirea profetiilor mesianice ale Vechiului Testament.

„A fost foarte ciudat pentru mine, pentru ca pana in acel punct fusesem sigur ca Mohamed este profetul musulmanilor, Isus este profetul crestinilor si Moise este profetul nostru, iar cei trei se exclud reciproc si ca nu este nimic comun intre ei. Dar cand acestia mi-au spus ca Isus nu doar a fost nascut, a murit si a fost crescut ca evreu, El era de fapt implinirea profetiilor Vechiului Testament. Si asa a inceput Dumnezeu sa umble in viata mea. Am inceput sa citesc Noul Testament, iar timp de 6 luni am tot citit pasaje diferite si era ca si cum Dumnezeu punea cate o piesa intr-un puzzle foarte mare si de fiecare data o alta piesa isi gasea locul cand citeam ceva din Noul Testament, iar astfel intelegeam ceea ce s-a petrecut de fapt in Vechiul Testament. Dupa 6 luni Domnul m-a convertit, iar mai tarziu am fost botezat si, desigur, am fost foarte entuziasmat de acest lucru.” a spus David Zadok, pastor, Grace & Truth Congregation, Israel.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 717 - 15 aprilie 2018. Ultimele stiri crestine - http://alfaomega.tv/stiri

Adauga comentariul tau!


Te-ar mai putea interesa

Editorial - Intelegerea vremurilor; LUNA MAI - INTELEGEREA VREMURILOR - Luna tematica la Alfa Omega TV; BISERICA SI...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

In ediţia din aceasta saptamana la Alfa Omega in obiectiv: Interviu cu Chris Mitchell (reporter la CBN) despre...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 12

Din sumarul editiei: In urma uraganelor care au lovit Puerto Rico, se naste o miscare de trezire spirituala; Un nou...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 516

Multi stiu ca uraganul Maria, o furtuna de categoria 4, a devastat o mare parte din Puerto Rico cand a lovit insula in...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 13

Oamenii din intreaga lume privesc ingroziti un nou atac chimic asupra populatiei civile din Siria. Crestinii sunt pe...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 22

Multi crestini din Egipt sarbatoresc realegerea recenta a presedintelui el-Sisi. Am vorbit cu Michael Youssef de la...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 12

Un fost musulman a fondat prima biserica pe care o comunitate din estul Europei a vazut-o in ultimii 700 de ani. Urim...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 3

Autoritatile din provincia Hunan au doborat cruci de pe biserici, dupa ce au afirmat ca bisericile au fost construite...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

Antisemitismul este in crestere in Europa Occidentala si continua sa creasca. Alan Hoffmann de la Agentia Evreiasca a...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

Atacul chimic, de la inceputul lunii aprilie, asupra civililor si rebelilor care lupta impotriva regimului...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 33
x

Proiectul Creștinul și societatea

Rolul nostru ca și creștini în societate este de a fi sare și lumină în toate domeniile de activitate, prin integritate, competență și compasiune pentru cei din jur și prin manifestarea puterii lui Dumnezeu. Prin proiectul Creștinul și societatea, promovăm aplicarea principiilor creștine în toate domeniile vieții: profesia, Biserica, dimensiunea socială, educația, tehnologia, banii, statul și relațiile cu cei din jur. Fii și tu parte! Urmărește reportajul!