Donează     Rugăciune       TV LIVE                          
MEDIACENTER - Accesati nelimitat resursele Alfa Omega TV! Peste 7000 de clipuri video va stau la dispozitie, accesibile oricand de pe calculatorul, tableta sau telefonul dumneavoastra. Stiri, conferinte, predici, emisiuni, muzica, divertisment si alte programe va asteapta pe mediacenter-ul online AOTV.

Conflictul de la granita Israelului cu Fasia Gaza - Marsul intoarcerii

Adaugat la :  13.04.2018
Vizualizari :  12
+ Add To

Armata Israeliana se asteapta ca, in urmatoarele saptamani, tot mai multi palestinieni sa marsaluiasca la granita Israelului cu Fasia Gaza in cadrul Marsului intoarcerii.

Liderii Hamas spera sa faca Israelul sa semene cu Goliat in timpul asa-ziselor lor proteste pasnice de la granita. Insa criticii spun ca infiltrarea lor la granita face parte dintr-un razboi mai mare impotriva statului evreu, ei avand multi sustinatori in acest razboi.

Saptamana trecuta au murit 18 palestinieni cand liderii Hamas si sustinatorii lor au ignorat avertizarile Israelului si au impanzit granita cu Fasia Gaza.

In aceasta saptamana, tinerii din Gaza aduna mii de anvelope ca sa le arda. Ei stiu ca Israelul are de gand sa foloseasca gloante reale pentru a apara granita, iar scopul lor e sa umple zona cu flacari si fum pentru a le reduce soldatilor vizibilitatea. De ce si-ar risca vietile cand stiu ca nu au nicio sansa de a prelua satele arabe pierdute in cadrul razboiului impotriva Israelului din 1948?

Itamar Marcus este presedintele organizatiei Palestinian Media Watch. „Din pacate, ei au invatat ca palestinienii morti reprezinta o foarte buna publicitate pentru autoritatile palestiniene si pentru Hamas. Despre asta este vorba: vor ca Israelul sa fie obligat sa traga. Vor ca oamenii lor sa treaca granita in Israel, sa-i ameninte pe israelieni si sa fie impuscati si ucisi. Asa pot castiga ei razboiul.” a spus el.

Hamas nu ar fi putut ajunge o asemenea amenintare pentru Israel fara ajutor. Cine ii ajuta? Analistii pe problemele Orientului Mijlociu arata spre Turcia si Iran.

„Exista organizatii turce care aduna bani pentru Hamas. Stim ca si iranienii trimit valize pline cu bani, milioane de dolari, pentru a ajuta Hamas sa supravietuiasca acestei perioade grele din punct de vedere financiar.” a spus Efrain Inbar, analist pe problemele Orientului Mijlociu. El mai spune ca Turcia are o legatura sunnita cu Hamas, care a fost fondata de Fratia Musulmana. Iranul siit foloseste Hamas drept cap de pod impotriva Israelului. „Iranienii si turcii inteleg puterea militara a Israelului si mai inteleg ca Hamas nu poate infrange aceasta putere militara decat printr-un razboi de uzura. Ei vor ca israelienii sa cedeze la un moment dat. Visul lor e ca israelienii sa-si paraseasca tara.” a adaugat el.

Palestinienii spera sa-i poata acuza pe liderii israelieni de crime de razboi in fata Curtii Penale Internationale, fiind sustinuti in acest efort de catre Liga Araba.

Marcus spune ca palestinienii mai au un ajutor: organele de presa internationale care nu raporteaza ca Hamas e o grupare terorista ce urmareste distrugerea Israelului. El face o paralela interesanta intre decizia presedintelui Trump de a trimite trupe armate la granita cu Mexic si confruntarea dintre Israel si Hamas.

„E interesant ca mexicanii care vor intalni soldatii inarmati nu vin ca sa comita acte teroriste, ci ca sa obtina slujbe si sa aiba o viata mai buna. Insa cei din Gaza, infruntand soldatii israelieni, vin ca sa comita acte teroriste si ca sa ne preia tara printr-un asa-zis «mars al intoarcerii» .”

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 224 - 14 aprilie 2018, la Alfa Omega TV.

Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

Adauga comentariul tau!


Te-ar mai putea interesa

Editorial - Intelegerea vremurilor; LUNA MAI - INTELEGEREA VREMURILOR - Luna tematica la Alfa Omega TV; BISERICA SI...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

In ediţia din aceasta saptamana la Alfa Omega in obiectiv: Interviu cu Chris Mitchell (reporter la CBN) despre...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 12

Din sumarul editiei: In urma uraganelor care au lovit Puerto Rico, se naste o miscare de trezire spirituala; Un nou...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 516

Multi stiu ca uraganul Maria, o furtuna de categoria 4, a devastat o mare parte din Puerto Rico cand a lovit insula in...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 13

Oamenii din intreaga lume privesc ingroziti un nou atac chimic asupra populatiei civile din Siria. Crestinii sunt pe...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 22

Multi crestini din Egipt sarbatoresc realegerea recenta a presedintelui el-Sisi. Am vorbit cu Michael Youssef de la...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 12

Un fost musulman a fondat prima biserica pe care o comunitate din estul Europei a vazut-o in ultimii 700 de ani. Urim...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 3

Autoritatile din provincia Hunan au doborat cruci de pe biserici, dupa ce au afirmat ca bisericile au fost construite...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

Antisemitismul este in crestere in Europa Occidentala si continua sa creasca. Alan Hoffmann de la Agentia Evreiasca a...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

Atacul chimic, de la inceputul lunii aprilie, asupra civililor si rebelilor care lupta impotriva regimului...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 33
x

Proiectul Creștinul și societatea

Rolul nostru ca și creștini în societate este de a fi sare și lumină în toate domeniile de activitate, prin integritate, competență și compasiune pentru cei din jur și prin manifestarea puterii lui Dumnezeu. Prin proiectul Creștinul și societatea, promovăm aplicarea principiilor creștine în toate domeniile vieții: profesia, Biserica, dimensiunea socială, educația, tehnologia, banii, statul și relațiile cu cei din jur. Fii și tu parte! Urmărește reportajul!