Donează     Rugăciune       TV LIVE                          
MEDIACENTER - Accesati nelimitat resursele Alfa Omega TV! Peste 7000 de clipuri video va stau la dispozitie, accesibile oricand de pe calculatorul, tableta sau telefonul dumneavoastra. Stiri, conferinte, predici, emisiuni, muzica, divertisment si alte programe va asteapta pe mediacenter-ul online AOTV.

Copiii Statului Islamic

Se incarca video...
Adaugat la :  9.03.2018
Vizualizari :  4
+ Add To

O generatie din Orientul Mijlociu a crescut sub dominatia Statului Islamic, adoptand mantra urii. Liderii disperati au apelat la o femeie crestina a carei misiuni este sa-i invete despre libertatea religioasa. Heather Sells are detalii.

Desi Statul Islamic a fost invins in Irak si Siria, milioane de copii care au ramas in acea regiune au adoptat mentalitatea si furia celor care i-au capturat. Tina Ramirez, o experta in domeniul libertatii religioase, cere o interventie imediata.

Tina Ramirez, fondatoarea fundatiei Hardwired, a spus: „Cand ai de-a face cu copii sub 14 ani care au fost indoctrinati cu ura, violenta si s-au confruntat cu moartea si cateodata au fost implicati in acte de violenta, vezi ca ei nu cunosc altceva. Ei nu cunosc conceptul libertatii.”

In unele cazuri, membrii Statului Islamic au spalat creierul copiilor in taberele de instruire a jihadistilor.

Acei copii cand vorbesc cu mamele lor, spun: „Mama, fac parte din Statul Islamic”. Nu vreau sa fiu yasidit. Sunt musulman, sunt de-al lor.”

In alte cazuri, Statul Islamic si-a transmis convingerile in scoli.

In Mosul sunt 600.000 de copii care au trait sub ocupatia Statului Islamic in ultimii trei ani. Cei 600.000 de copii au solutionat in fiecare zi probleme de matematica in care erau incluse desene cu bombe. Au invatat sa urasca si sa ucida yaziditi, crestini si chiar si alti musulmani care nu le impartasesc convingerile.

Multi dintre copiii care au supravietuit acestei perioade plina de brutalitate, acum au aceeasi atitudine. Multi considera ca Statul Islamic este eroul lor. Cei care au incercat sa ii ajute spun ca aceasta atitudine se poate observa chiar si pe terenul de joaca.

Tina Ramirez a mai spus: „Un grup de invatatori cu care colaboram au vazut un grup de elevi care se jucau. Cand au vazut ce fac, au ramas socati. Ne-au spus ce s-a intamplat. Un grup de elevi a decapitat un alt elev. Invatatorii au fost atat de ingroziti, nici nu au stiut ce sa faca. Am auzit despre cazuri asemanatoare in Liban, in Maroc, in tot Orientul Mijlociu.”

In ultimii trei ani, Ramirez a instruit invatatori din Orientul Mijlociu sa le vorbeasca copiilor despre libertatea religioasa. Decanul Universitatii Regent, Eric Patterson spune ca liderii din Irak au inteles ca au nevoie de ajutor, inainte ca o noua generatie plina cu ura sa ia locul organizatiei Statului Islamic.

Sunt multi, printre care lideri musulmani conservatori care sunt de parere ca se ucid intre ei de prea mult timp si ca este nevoie de o abordare diferita.

Scolile trebuie sa fie pe linia intai pentru copii. Invatatorii trebuie instruiti ca sa ii invete pe copii sa fie toleranti fata de credintele celorlalti copii, si sa ii apere.

Dupa cateva lectii despre libertatea religioasa prin simulari si activitati, in mod indirect, sunt nevoiti sa se confrunte cu intrebarile legate de libertatea religioasa. Atitudinea lor s-a schimbat dupa doar cateva lectii.

In cadrul unei lectii, „Gradina linistita”, copiii planteaza flori. Culorile reprezinta credinte diferite. Elevii compara gradinile cu o singura culoare sau mai multe. Ei vorbesc despre puterea unei societati care respecta fiecare religie. Jocurile, care par doar jocuri distractive, sunt foarte serioase.

Pana cand nu avem o societate care sa favorizeze libertatea religioasa, vom avea conflicte religioase in Orientul Mijlociu si in intreaga lume.

Instruirea copiilor sa apere si sa respecte libertatea religioasa duce la excluderea extremismului si la stabilizarea societatii care are mare nevoie de pace.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 712 - 11 martie 2018. Ultimele stiri crestine - http://alfaomega.tv/stiri

Adauga comentariul tau!


Te-ar mai putea interesa

Urmariti documentarul ADOPTIA: Sansa destinelor frante blocate in sistem. Ce sanse mai sunt astazi pentru copiii...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 3

Din sumarul editiei: O fosta agenta CIA vorbeste despre modul in care Dumnezeu a ajutat-o in timpul misiunilor;...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 6

Joy Behar, prezentatoarea emisiunii „The View” si-a cerut scuze in public pentru ca l-a luat in deradere pe...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 4

George Thomas: Presedintele Trump si-a restructurat Cabinetul. L-a concediat pe secretatul de stat Rex Tillerson si...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 8

Asa cum stiti, Coreea de Nord este unul dintre regimurile cele mai opresive din lume pentru crestini. Reporterul...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 19

Jay era un musulman radical care voia sa ucida crestini si evrei, asta pana cand L-a intalnit pe Isus. Desi nu a comis...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 9

Acum trei ani, 21 de copti au fost decapitati de teroristii Statului Islamic pe tarmul Libiei. Comunitatea copta din...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 2

O femeie din Occident care si-a dedicat viata slujind saracilor a fost premiata in aceasta saptamana. Maggie Gobran...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 11

Intr-un oras cunoscut pentru intunericul spiritual de acolo, acum exista un hotel unde calatorii se pot caza si care e...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 9

Biblia este Cuvantul lui Dumnezeu pentru oameni si fiecare popor are nevoie sa-l inteleaga in limba materna. Alianta...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0
x
spr adoptie premiera live