Donează     Rugăciune       TV LIVE                          
MEDIACENTER - Accesati nelimitat resursele Alfa Omega TV! Peste 7000 de clipuri video va stau la dispozitie, accesibile oricand de pe calculatorul, tableta sau telefonul dumneavoastra. Stiri, conferinte, predici, emisiuni, muzica, divertisment si alte programe va asteapta pe mediacenter-ul online AOTV.

Crestinii ii ajuta pe doi dintre supravietuitorii Holocaustului

Adaugat la :  13.04.2018
Vizualizari :  0
+ Add To

Isaac si Luba sunt doi supravietuitori ai Holocaustului care traiesc in Israel. Veti vedea cum crestinii le insenineaza viata, ajutandu-i sa se descurce.

Isaac si Luba se bucura sa-si ingrijeasca florile impreuna pe balcon. Ii ajuta sa uite pe moment amintirile teribile din copilaria petrecuta in ghetourile din Ucraina in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial.

„Acele momente petrecute in ghetou imi sunt mai vii in memorie decat ziua de ieri.

Nazistii au venit, mergand in fiecare oras ca sa omoare evreii. In zona noastra era un crestin care avea o brutarie. Cand au venit nazistii, el le-a zis ca acolo nu erau evrei deloc, asa ca soldatii au plecat mai departe.”

Tatii lui Isaac si Luba au luptat pe front in Armata Rosie, asa ca familiile lor au trebuit sa supravietuiasca in ghetou.

„Evreii din ghetou nu aveau cum sa traiasca fiindca era foarte putina mancare. Eram peste 10 oameni, nevoiti sa locuim in casuta noastra. Fiecare dormea pe unde putea. Era foarte frig si bolile se raspandeau rapid. Jumatate din locuitorii din ghetou au murit.”

„Intr-o zi, eram cu mama in piata, iar un soldat a amenintat ca o va impusca daca nu ii dadea lui cerceii ei de aur. Ea i-a dat, iar el ne-a lasat sa plecam.”

Dupa ce nu mai aveau ce sa dea la schimb, Isaac a invatat sa coasa manusi si alte haine, ajutandu-i astfel pe el si pe mama lui sa reziste pana la incheierea razboiului.

Pana la sfarsitul razboiului, atat Luba, cat si Isaac au pierdut multi membri ai familiei si prieteni.

„E ceva ce nu poti uita, ti se intipareste in minte si in inima pentru totdeauna. Nu scapi niciodata de aceasta amintire.”

Isaac si Luba s-au cunoscut dupa razboi, au intemeiat o familie, iar apoi s-au mutat in israel. In curand, vor sarbatori 60 de ani de casnicie. Insa, in ultimii ani, au inceput sa se simta singuri, fiindu-le greu sa faca rost de bani suficienti pentru hrana.

Astfel ca CBN Israel le duce regulat alimente.

„Pentru noi, inseamna foarte mult cand veniti in casa noastra si ne aduceti mancare. Insa, mai mult decat ajutor material, ne oferiti bucurie, care valoreaza milioane!”

De asemenea, pregatim evenimente speciale pentru supravietuitorii Holocaustului in tot Israelul, cum ar fi acesta, intitulat „Christ Church”, din vechiul oras.

Supravietuitorii isi spun povestile in fata crestinilor, iar crestinii ii cinstesc prin cantari si partasie. Le oferim o masa si daruim un premergator sau un baston fiecarui supravietuitor care are nevoie.

„E un miracol cand crestinii vin sa ne vada si vor sa ne cunoasca, sa ne asculte povestile. Atunci ma simt fericit si inima mi se umple de bucurie. Traim pentru astfel de intalniri cu voi. Le multumim crestinilor care ne iubesc. Si noi ii iubim. Nu cred sa fie ceva mai bun. Avem Acelasi Dumnezeu, care ne uneste.”

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 224 - 14 aprilie 2018, la Alfa Omega TV.

Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

Adauga comentariul tau!


Te-ar mai putea interesa

Editorial - Intelegerea vremurilor; LUNA MAI - INTELEGEREA VREMURILOR - Luna tematica la Alfa Omega TV; BISERICA SI...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

In ediţia din aceasta saptamana la Alfa Omega in obiectiv: Interviu cu Chris Mitchell (reporter la CBN) despre...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 12

Din sumarul editiei: In urma uraganelor care au lovit Puerto Rico, se naste o miscare de trezire spirituala; Un nou...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 516

Multi stiu ca uraganul Maria, o furtuna de categoria 4, a devastat o mare parte din Puerto Rico cand a lovit insula in...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 13

Oamenii din intreaga lume privesc ingroziti un nou atac chimic asupra populatiei civile din Siria. Crestinii sunt pe...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 22

Multi crestini din Egipt sarbatoresc realegerea recenta a presedintelui el-Sisi. Am vorbit cu Michael Youssef de la...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 12

Un fost musulman a fondat prima biserica pe care o comunitate din estul Europei a vazut-o in ultimii 700 de ani. Urim...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 3

Autoritatile din provincia Hunan au doborat cruci de pe biserici, dupa ce au afirmat ca bisericile au fost construite...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

Antisemitismul este in crestere in Europa Occidentala si continua sa creasca. Alan Hoffmann de la Agentia Evreiasca a...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

Atacul chimic, de la inceputul lunii aprilie, asupra civililor si rebelilor care lupta impotriva regimului...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 33
x

Proiectul Creștinul și societatea

Rolul nostru ca și creștini în societate este de a fi sare și lumină în toate domeniile de activitate, prin integritate, competență și compasiune pentru cei din jur și prin manifestarea puterii lui Dumnezeu. Prin proiectul Creștinul și societatea, promovăm aplicarea principiilor creștine în toate domeniile vieții: profesia, Biserica, dimensiunea socială, educația, tehnologia, banii, statul și relațiile cu cei din jur. Fii și tu parte! Urmărește reportajul!